Ochranná magie

Magie konkrétně i všeobecně

Ochranná magie

Příspěvekod Salin » 12 led 2012, 15:15

Na začátku každé debaty je potřeba ujasnit si terminologii. Proto zde napíšu malí přehled toho, jak já osobně dělím ochranou magii. Netvrdím, že je všeobsažný a univerzální ale alespoň budete do budoucna vědět co čím myslím.

Pasivní- Jedná se pouze o stěnu z ochranné energie. Nejčastěji v podobě oválu obklopujícího tělo. Nejčastěji používána metoda. Ledaskdo si myslí, že jeho pasivní štít je neproniknutelný proto, že síla jeho vůle je nezměrná. :-D No i kdyby byla tak vůle není všechno. I sebepevnější zeť jde přelézt, podkopat nebo jinak obejít.

Reaktivní- Ochrana která zareaguje na útok nejen neutralizací škodliví energie, ale následně ji odrazí na útočníka. Taky vcelku častá metoda. A dovede nepříjemně překvapit útočníka, který vás podcenil.

Asimilační- Tento druh ochrany se nestaví přílivu negativní energie jako hráz hrubou silou ale přizpůsobí se tak aby ho útočící energie ještě více posílila. Trochu složitější technika, která má pár nevýhod.

Inteligentní- Zde je myšlena ochrana komplexní. Taková, která přicházející útok sama vyhodnotí, odrazí a provede odvetu. Následně se poučí a promění, aby příště byla ještě účinnější. Na takovou ochranu je již třeba složitějších postupů a magických konstruktů.

Tak to by byl takoví základ toho, o čem bych tu ráda mluvila. Veškeré smysluplné připomínky, metody či teoretické výzvy ráda uvítám.
Salin
Školák
Školák

Re: Ochranná magie

Příspěvekod Akyana » 12 led 2012, 15:33

Velice zajímavé.
A utříděné.
Díky.

Napadla mě ještě jedna metoda,
identifikovat se s tím, čím opravdu jsme (tedy naší Duší..která není oddělitelná od Boha..a tedy je nezničitelná, neohrozitelná a všemocná)
pak nám nemůže uškodit absolutně nic,
ale to je běh na dlouhou trať... a pro většinu lidí nepoužitelná metoda.
Akyana
Mysterian
Mysterian

Příspěvekod Indiczech » 12 led 2012, 15:39

Velice zajímavé. To je nějaká část Duše, která je někde skrytá? Necítím se být neznečitelný, neohrozitelný a všemocný. Tím to neber jako kritiku či výsměch, já na skryté dovednosti a schopnosti věřím. ;)
Indiczech
Školák
Školák

Příspěvekod Akyana » 12 led 2012, 16:41

Představ si to třeba takto:

Co je vlna na moři?
Je to slaboučký fenomen ve srovnání se silou moře..souhlasíš?
A přitom... je ta vlna jakkoli oddělená od moře?
Dejme tomu, že jedna vlna má pocit méněcennosti, protože je menší, než ostatní vlny
a připadá si hloupá a slabá.
Dokud si ta vlna bude myslet, že je jen vlnou, bude mít velmi omezené schpnost a možnosti,
ale ve chvíli, kdy se plně ztotožní s mořem, pak získává i jeho slávu a sílu.

Jasně, že vlna toho asi moc nenamyslí, ale snad tomuto obrazu alespoň intuitivně rozumíš.

Pomocí tohoto příměru můžeš i pochopit můj příspěvek výše:
vlnu může "zranit" kdeco..i hloupá loď.
Může ale jakkoli velká loď zranit moře?
Akyana
Mysterian
Mysterian

Příspěvekod Indiczech » 12 led 2012, 17:44

Výborně Akyano to je úžasný příklad, mít tři karmy, tak ti zvýším karmu. :) Děkuji za vysvětlení. :*

O to více teď chci být součástí toho moře, když poznám svá tajemství a svoje velké Já, tak dokáži spousty věcí. :)
Indiczech
Školák
Školák

Příspěvekod Sam Tektzby » 12 led 2012, 19:17

Mám dotaz, dyslexie?! Apropos, článek je dober ucelenej, ale opravdu máloobsažnej. Je to trochu pokroucený, například asimilační techniky jsou o vstřebání útoku a své posílení. Dále v základu by to mělo být takto Pasivní (bloková, asimilační a negační), Aktivní (reaktivní, inteligentní a progresivní-která chybí), je na upřesněnou :)
Na začátku bylo slovo, pak těch slov už bylo mnoho, ruka byla v rukávu a Sam s Razorkou pomálu, čekajíc co řekl jejich text by, stali se Razorkou a Samem Tektzby :D
|\/|1|_µ_|1 .-420.-3č|<µ 73|<728¥ |\|4\/ž|)¥
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod JakubCZECH » 12 led 2012, 21:35

Článek velice zajímavý. Ale tuto magii použít? Nějaký návod?
O život můžeme přijít různě. Smrt je jedna z možností...
JakubCZECH
Středoškolský čaroděj
Středoškolský čaroděj

Příspěvekod Sam Tektzby » 12 led 2012, 21:46

No mě by to taky zajímalo, jelikož se o danou věc zajímám také :)
Na začátku bylo slovo, pak těch slov už bylo mnoho, ruka byla v rukávu a Sam s Razorkou pomálu, čekajíc co řekl jejich text by, stali se Razorkou a Samem Tektzby :D
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Akyana » 12 led 2012, 21:48

Indiczech píše:Výborně Akyano to je úžasný příklad, mít tři karmy, tak ti zvýším karmu. :) Děkuji za vysvětlení. :*

O to více teď chci být součástí toho moře, když poznám svá tajemství a svoje velké Já, tak dokáži spousty věcí. :)

Tvých slov si moc vážím
a budu Ti držet všechny palce, aby se Ti to povedlo.

Obrázek
Akyana
Mysterian
Mysterian

Příspěvekod Avangard » 13 led 2012, 12:47

Dobrej popis a rozdělení, i když já osobně bych se asimilační vyhýbal. Nemám moc rád vstřébávání cizích energii. Co se postupu výtvoření obran týče, tak já třeba využívám vyzualizaci. Prostě si to představím, vytvořím, dám tomu vlastosti, které chci a pak to ještě napojím na vnější zdroj, aby to mělo výdrž.
Jeden ze čtyř.....
Avangard
Školák
Školák

Příspěvekod Sam Tektzby » 13 led 2012, 15:26

Ono po pravdě jí nepřijímáš ty, ale energetickej obal, plášť chcešli který si kolem sebe vyrobíš :)
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Salin » 14 led 2012, 11:01

Avangard : Ano, dobrý postřeh. Jak píši ve svém úvodním přehledu tak asimilační obrana má svoje nevýhody. A tohle je přesně ono. Pokud totiž je váš oponent dost dobrý tak vaši obranu, ne vždy je to štít, přetíží nebo otráví. To je už na taktické úvaze uživatele jestli asimilovat či ne.

Vizualizace je samozřejmě velmi častá a vcelku funkční metoda. Taky ji hojně používám. Ovšem zaujalas ta poznámka o vnějším zdroji. Co za zdroj používáš a jak si ho chráníš před kontaminací?

Akyana: Zajímaví nápad. Splynutí s duší na takové úrovni že váš energetický imunitní systém stoupne do nebývalých výšin. Tak jsem to alespoň pochopila. No ráda bych ovšem upozornila, že existuje magie schopná útočit přímo na duši. Nemyslíte si přece, že je nezničitelná, že ne? :-) Navíc není třeba ji přímo zničit, ale stačí deformace, aby to bylo fatální.

JakubCZECH : S návody je to ošemetné. Když totiž jednou nějakou metodu pustíte do éteru tak pochopitelně ztratí tím, že ji lze analyzovat a překonat. Proto je třeba si dobře rozmyslet co a komu poskytnout. Utajení je první linie obrany.

Všem: Díky za pozitivní ohlasy. Slovo článek je možná trochu silné. Článek si vyžaduje mnohem více práce a prostoru. Víc vložených vědomostí a vůbec. Tohle bylo jen, abychom si rozuměli. Vlastně jsem uvažovala rozebrat jednotlivé kategorie konkrétně. Jinak dál se ráda dozvím o vašich metodách, netřeba přímo návody, a v mezích zkusím poradit, pokud máte nějaký problém.
Salin
Školák
Školák

Příspěvekod Avangard » 14 led 2012, 20:39

Tak vnější zdroje, no osobně využivám svou energii a pak to případně pojistím Vesmirnou univerzální enrgiie, božskou energii, nebo tím co používají reiikisti, záleží na vás jak tomu říkáte, prostě a jednoduše tím hodně moc velkým zdrojem enrgie co se nám jen tak válí nad planetou a všude kolem ní :) Co se týče kontaminace, tak abych pravdu řekl, nemyslím si, že je to možné. Aspoň né tak jak je používám já.

Jo a ještě bych chtěl přidat jedno bezpečnostní opatření. Při tvorbě štítu ve formě bubliny co nás plně obklopuje si musíte dát pozor ať je propustná pro pozitivní energie a i pro vaši enrgii. Když jí uděláte nepropustnou a to úplně, tak nebude docházet k proudění vašich energii a prostě a jednoduše budete chřadnout na zdraví. Tažse s tím zabublinováním pozor, ať se nenacpete do vlastní kobky.
Jeden ze čtyř.....
Avangard
Školák
Školák

Příspěvekod Akyana » 15 led 2012, 02:45

Salin píše:Akyana: Zajímaví nápad. Splynutí s duší na takové úrovni že váš energetický imunitní systém stoupne do nebývalých výšin. Tak jsem to alespoň pochopila. No ráda bych ovšem upozornila, že existuje magie schopná útočit přímo na duši. Nemyslíte si přece, že je nezničitelná, že ne? :-)

Podle toho, co považuješ za duši.
Pokud za tím považujeme tu část nás, která je neoddělitelná od Boha a ve svém důsledku Je Bůh,
pak ano, tady si myslím, že je nezničitelná.
Akyana
Mysterian
Mysterian

Příspěvekod Salin » 19 úno 2012, 10:19

Ani bůh není neezničitelný. Historie je plná mrtvích bohů. Hranice magie odpovídají osobním hranicím čaroděje. Totéž platí pro hranice destrukce či obrany. Kdo si to uvědomí tan se může držt o krok na před.
Salin
Školák
Školák

Příspěvekod Sam Tektzby » 20 úno 2012, 01:08

Jeden můj oblíbený a zavržený, posléze povýšený filosof jednou řekl:"Bůh je mrtev,Bůh zůstane mrtev, to my jsme ho zabili.", ale i řekl:"Bůh, který viděl vše, i člověka-takový bůh musel zemřít! Člověk nesnese, aby takový svědek žil."

Takže si opravdu myslíte, že historie je plná mrtvých bohů?! Nebo se to jen nízké lidstvo snaží odplout od dokonalosti jím stanovené. "Je člověk pouze omylem božím? Nebo bůh pouze mýlkou člověka?" a nebo jak já říkám:"Budeme se nesmyslně utápět ve své dokonalosti, aby jsme stáli slepí před jedinným možným ideálem, který nás všechny povyšuje a zíroveň i zabijí?!"
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Zpět na Magie