Zajimava mista v zahranici

Urcite ste uz niekedy poculi o miestach ci domoch , v ktorych vraj strasi , alebo sa tam deju cudne , nepochopitelne veci .

Re: Zajimava mista v zahranici

Příspěvekod Sam Tektzby » 06 zář 2011, 10:49

Budu se to snažit to sem nějak hodit :D
Na začátku bylo slovo, pak těch slov už bylo mnoho, ruka byla v rukávu a Sam s Razorkou pomálu, čekajíc co řekl jejich text by, stali se Razorkou a Samem Tektzby :D
|\/|1|_µ_|1 .-420.-3č|<µ 73|<728¥ |\|4\/ž|)¥
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Arpaix » 13 zář 2011, 00:47

Tak pro vazne potize s predstaviteli cirkvi ve Finsku, se jiz k pohrebnictvi vratit nemohu. V arealu opustene nemocnice ale sidla rada firem,a tak jak ve ctvrtek rosudek byl, ze jiz v sluzbe zesnulym nemohu pokracovat, tak byla opet zkoumat tu starou nemocnici a v jednom z zachovalych pavilonu sidli asi 6 firem na poradenstvi ale i export. Ja byla zeptat ve firmach co zabyvaji se exportem z Finska do Evropy,a v patek mela pohovor, dnes dovedela ze jsem prijata i firmy " Honkakartano", ktera stavi drevene chaty v stredni Evrope a vyvazi drevo i do Francie! Byla jsem v jejich kancelari a ukazala vysvedceni s tim ze mam VS i kdyz v oblasti historie,ale jsem rodila ve Francii a z reci finske mam statni zkousky, mimo jine i ovladam spanelsky, catalá, occitan, gasconhá, portugal, cesky, rusky, a neco anglicky. Praxe mam v oblasti poslednich sluzeb ale i jako tlumocnik, prekladatel. Udelali se mnou pohovor,a dnes rano mi prislo oznameni ze budu mit praci na 3 mesice po dobu co maji projekt s Francii! Pracovni doba jeste velmi volna, pondeli a patek od rana ale az 9 hodin,a utery, streda, ctvrtek jen od 17-21h, ale plat velmi dobry a do konce prosince- tak dlouho dokud maji zakazky ve Francii, potrebuji abych delala tlumocnika a mluvila se zakazniky po telefonu i netu, nebot lide z Francie nemluvi anglicky. A prima- kancelar budu mit v arealu te opustene nemocnice, ve firme Innocum, Honkakartano!! Takze ted bude jezdit do te nemocnice kazdy den, ci tam pujdu pesky, mam to 10km cesty, to nic neni kdyz jeste neni mraz! V kancelari budu sama,a jedan se o jeden z rekonstruuovanych pavilonu te opustene nemocnice!! Nahoda? Kdyz mi po 5 mesicich neplacene dovolene z krematorii oznamili ze dal jiz nemohu byt vedousi provozu, ja hledala v arealu te nemocnice neb rada firem tam sidli, z toho asi 6 ktere zabyvaji se exportem!! A jedna z nich ted 3 mesice ma kontakt s Francii. Prima. I pracovni doba je velmi volna, oni potrebuji v prvni rade dobreho tlumocnika a jednatele v projektu obchodu z Francii. Ja se ve Francii narodila a fiska rec ovladam asi jako cesky. Dalsi pondeli jdu do prace, zacinam v 17. hodin a v te stare nemocnici..jupiiiiiiiiiiii.
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Arpaix » 20 zář 2011, 00:38

Tak jsem ted zamnestnana v arealu te stare nemocnice ve firme Innocum, dnes jsem byla v praci od 17-21, ale ani na zadne paranormalni jevy nemohla se soustredit, neb za 4 hodiny jsem musela velmi mnoho prekladu udelat z finsky do francouzsky i spanelsky. Zitra opet mam praci az odpoledne-vecer,a jen pondeli a patek, nekdy i v sobotu mam mit cely den praci. Kdyz mam prelozit za 4 hodiny dobre asi 10 stran formatu A4, tak neni cas ted zkoumat. K tomu jsou zase noce. Ale v arealu nemocnice je rada poradenskych firem pro podnikatele, ci mezinarodni obchod a ja ted pracuji na projektu z Francii a Spanelskem. Pracovni doba je prima,plat prima, ale prace je velmi dusevne tezka, mnoho prekladu, vypoctu, jedna se o matematiku a prekladatelstvi. Jinak prvni den v nove praci byl dobry, jen moje chef, neuvedomuje si ze ma rodna rec neni finska a kdyz mam delat simultanni preklad, ona mluvi finsky velmi rychle,a neuvedomi si ze ja nejsem rodily Fin. Jinak dobre.
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Arpaix » 13 pro 2011, 01:08

Ja sem neumim dat foro, ale dnes prijela na tyden domu do Carcassonne,a hned tu samou noc po priletu prohledavala ruiny klastera "abbaye d´Alet", Alet les Bains. Muzete hledat v google. Jedna se o klaster i katedralu v stylu romanskem z roku 813, velmi zajimave misto s velmi mnoha jevy. Katedrala je od roku 1600 zcela opustena, ja jak priletela do Carcassonne, hned vecer po jidle sla na misto, je to 33km od Carcassonne blize k mistu Limoux.
V katedrale se konaly i inkvisicni procesy. Ted je dosti chladno,ale i tak po vstupu do lode katedraly jako by presel mraz a je slyset hlasy, narek, stenani,a neni ani vitr, pocit byl zvlastni. Zitra dozvim vice a tez navstivim hrob Bernarda Gui, misto jeho pohrbu v Lauroux, stale hledam misto kde byl v r 1331 pohrben.
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Palcekba » 13 pro 2011, 12:48

Ahoj Arpaix. Prosim ta nemozes tam spravit nejake fotky? Cez den aj v noci. Dakujem tiez mam rad taketo miesta.
Palcekba
Školák
Školák

Příspěvekod Sam Tektzby » 13 pro 2011, 13:04

Jukni na google, je toho tam dost. Pochybuju že Arpaix bude moct, je teď ve finsku :P
Na začátku bylo slovo, pak těch slov už bylo mnoho, ruka byla v rukávu a Sam s Razorkou pomálu, čekajíc co řekl jejich text by, stali se Razorkou a Samem Tektzby :D
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Palcekba » 13 pro 2011, 23:24

Nehul tolko :o) sak to je vo finsku :o)
Palcekba
Školák
Školák

Příspěvekod Sam Tektzby » 13 pro 2011, 23:25

Carcassonne ach ten zeměpis co, je Francie kolego a Arpaix je ve Finsku :D
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Palcekba » 13 pro 2011, 23:30

citujem : ,, Je to 10km od meho bydliste. Ja sen ma forum moc ted nepsala skoro 4 dny, neb jsem se zabyvala timto. ,, Ake carcassonne ?
Palcekba
Školák
Školák

Příspěvekod Sam Tektzby » 13 pro 2011, 23:35

Arpaix je teď ve Finsku, ale ty rozvaliny jsou ve francii :) to jen na vysvětlenou, je to nedaleko jejího rodiště :)
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Palcekba » 13 pro 2011, 23:57

Ok :D
Palcekba
Školák
Školák

Příspěvekod Arpaix » 14 pro 2011, 01:42

Ja nejaka videa mohu poslat, ale trvale ziji ve Finsku, v Carcassonne jsem se narodila,ale ve Finsku jsem jiz 10 let.
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Sam Tektzby » 14 pro 2011, 01:53

V pohodě Arpaix, já to už vysvětlil :) koneckonců v googlu toho je poměrně dost :)
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Arpaix » 26 pro 2011, 23:46

Ted za polarni noci, kdy letos nejsou ani mrazy, jsem opet zacala prohledavat stare domy zde. Ja napred jedu autem i deistky kilometru, do lesu a hledam velmi opustene satre domy. I kdyz zde ve Finsku neni jako v Carcassonne, tisic let stare domy, tak nekdy mam stesti alespon na 100-200 let stare domy,ale musim moc hledat, prohledavat lesy,ale ted je dobra zima ani snehu moc neni, tak je dobre hledat. Ted zkoumam opusteny patrovy dum, ktery byl vyklizen k vuli chatrani a je neobydlen 16 let. Paranormalni jevy jeste nezjistila, zvuky vrzani vypovidaji o spatnem technickem stavu. Ale zitra zkoumam vice.
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Arpaix » 25 led 2012, 23:50

U nas je ted polarni noc a teplota okolo -20C, ja vcera vecer okilo 23 hodiny opet prohledavala opustenou nemocnici, byvaly psychiatricky pavion,a cely areal. Nebot je jiz mnoho snehu, jela jsem na lyzich asi 3 km k tem opravdu opustenym pavilonum, ktere jsou zapadany snehem,a ani ceta nebyla volna, venku teplota -20,ale vevintr to same. Nektere pavilony jsou opustene 15 let,a ty ja zkoumam. Vcera okolo 23 hodiny byl v jednom pavilonu zvlastni atmosphera. V zime to je zcela jine nez v lete- je uplna tma, vitr a je mraz, pada snih. Bylo to takove tajemne, magicke- okna zcasti rozbita, za nimi ve tme snih, mraz i vevnitr, snih napadany i pod okny, kachle v koupelne nemocnice s venkovni teplotou -20C jeste delala vetsi atmospheru. Musela jsem mit baterku, neb neni osvetlena ani ulice v okoli objektu. Prochazela jsem nemocnici,a slysela ruzne zvuky-ale mohl to byt i vitr- padal snih,a ja byla unavena cestou na lyzich v zaveji. Vevnitr byl v koupelne upusteny rezavy vozik pro invalidy, ktery castecne jako by pohyboval se- opet slysela jsem jako by do pokoju jel vozik napriklad s leky ci jidlem, ze vsech mistnosti byl citit velky chlad. Areal je jeste zajimavejsi zkoumat v zime, nez v lete- i kdyz v zime, tme a mrazu je narocnejsi.
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Předchozí

Zpět na Strasidelne miesta, domy na Slovensku a v Čechach