Copy z topicu "Divné tečky", protože jsem usoudila, že jsem to spíš měla napsat sem :)
Co to už trošku rozseknout :p Asi víte, co je to
Vusial Snow :)Budu citovat několik vět/ odstavců z jednoho webu, kterej se přímo na toto specializuje.
Co je to Visual Snow (VS)? Je to neoficiální název pro přetrvávající poruchy vidění, které se projevují zrněním po celém zorném poli a často i vibrací viděného obrazu a dalšíma nespecifickýma poruchama vidění jako jsou fosfeny, záblesky, palinopsie a další.
Čím je to způsobeno?"Poruchy vidění tohoto typu může údajně způsobovat zablokovaná krční páteř, špatné prokrvení mozku, chemická nerovnováha v mozku způsobená nedostatkem hořčíku, vitamínu D, vitamínu B12 či vitamínu A, lymská borelioza nebo jiné infekční choroby napadající nervovou soustavu, poruchy štítné žlázy a s nimi spojené poruchy vstřebávání jódu či psychiatrické onemocnění." Já bych ještě dodala potížema s krevním tlakem, stresem (psychický vypětí), nečistotama ve sklivci.
Diagnostika, resp. možná vyšetření? (kde se zřejmě nic neodhalí, ale je to nutnost!)
"Vyšetření očního pozadí, vyšetření očního nervu, vyšetření perimetru, CT, MRI, krevní obraz, vyšetření štítné žlázy, vyšetření cév na krku, které zásobují mozek, v případě teplot i lumbální punkci. Pokud lékaři nic neodhalí, přestaňte alespoň na čas vyžadovat další testy (pokud lékaři nemají další nápady). Vaše oči jsou v pořádku, váš mozek taky. To, co v nepořádku, testy stejně neodhalí. Ale pozor: PŘI NOVÝCH SYMPTOMECH ŠUPEM NA OČNÍ! ABYSTE KVŮLI VISUAL SNOW NEPŘEHLÉDLI PROBLÉM NA SÍTNICI, KTERÝ JE TŘEBA INHED ŘEŠIT."
Jak se toho zbavit?Těžko. Jen u minima lidí VS zmizel.
Visual Snow - KLIKNĚTE!