Parada....kamo..skveli fotky...
Moderátor: martink

zztom_tomas píše:to som len skusal nahodou, a neboli dobre pracovne podmienky. A k tomu este aj ten stativ z kamery cca 10 rokov stary roztraseny. a ta fotka to je jedna z 10 co sa mi podarilo trafit, lebo redukcia je pre CANON Ixus50 spanielska dedina (fotak do kapsy). A ten celestron ma priemer 80 a toto je on:
- Kód: Vybrat vše
A kde mozem zohnat redukciu a je draha? lebo ujo ma Nikon D200 zrkadlovku, keby sa na to dal bol by som zvedavy co s toho vylezie.

alien píše:já jsem si tu zrcadlovku taky půjčil,moje drahá polovička by mě asi zabila a byl bych asi potrestán odnětím soulože na dobu neurčitou/ale záleží jestli by nepotrestala spíše sebe/kdydy jsem vyhodil za foťák 25.000.-
Ono se dá fotit i s kompaktama ale je dobré když to není plný automat a lze nastavit alespoň některé funkce/citlivost ISO a čas uzávěrky/nezávisle na sobě,potom lze udělat celkem dobré foto i za málo peněz.Já jsem první foto dělal mob.telefonem,sice to nebylo ono ale šlo to.Tady máš odkaz na univerzální afokální nástavec na digit.foťák,je to jednoduché a neklepe se to jako ratlík,škoda že kompakty nemají vyvedenou dálkovou spoušť.
Já jsem co se týče astrofoto a astronomie celkem úplný začátečník,dalekohled jsem si koupil teprve vloni v září,takže moje pokusy jsou spíše takové experimenty,doufám že jednou to bude lepší.Znám borce,který ze stejným dalekohledem se dostává na Měsíci na 2km podrobnosti,je to ďábel.Chtěl bych to taky tak umět.Ale třeba být trpělivý,trpělivost prý růže přináší,aspoň to tvrdila kdysi moje babička.Já se teď pouštím do foto s webkamerou,právě dneska chci s ní vykuchat objektiv a fotit přímo na čip,doufám že tu operaci přežije ve zdraví,takže uvidím co z toho vzejde.Až to bude fungovat tak tu zase dám nějaké foto.
zatím ahoj Alien
- Kód: Vybrat vše

zanetasagii píše:Nádherný fotky, fotíš i hvězdy??

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník