probuzení ze snu

Zde pište své sny, pokusíme se najít přčinu dané věci.

probuzení ze snu

Příspěvekod katty1997 » 25 lis 2010, 17:27

chtěla bych se zeptat...když jsem byla menší (kolem 5-ti let) a zdál se mi špatný sen,uměla jsem se donutit vzbudit.minule se mi ale též zdálo něco strašidelného,už to nedokážu...co se stalo?děkuji za odpověď
katty1997
Školák
Školák

Re: probuzení ze snu

Příspěvekod mira8565 » 25 lis 2010, 18:42

Ahoj to je velmi jednoduché.Tvůj mozek v pěti letech procházel vývinem.A tak se učil reagovat na určité podněty.To že jsi se neprobudila znamená že zrovna využíval jinou část kterou potrebuješ vzhledem k Tvému věku.
Audiatur et altera pars
mira8565
Mysterian
Mysterian

Příspěvekod lykantrop » 25 lis 2010, 19:10

mira8565: To znamená, že když se dospělý člověk dokáže probudit ze snu, tak má mozek na úrovni dítěte, nebo spíše využívá ty části mozku, jako dítě a je tak opožděn ve vývoji?...
lykantrop

Příspěvekod mira8565 » 25 lis 2010, 19:37

Asi jsi to špatně pochopil nebo jsem to špatně napsal.Myslel jsem tim že dětský mozek se učí.Dospělý mozek si vše pamatuje z dětství ale nevyužívá toho.Prože je využívan ohledem na svůj věk.Tz.Že využíva většitšou tu část kerou potřebuje ke svému věku.Ale ta informace z dětství tam je,a moek ji vyhodnotí jako nedůležitou.
Audiatur et altera pars
mira8565
Mysterian
Mysterian

Příspěvekod lykantrop » 25 lis 2010, 19:50

Hmm.. Hmm.. Tedy lidé, kteří se dokáží ve snu probudit kdy chtějí, nebo hned poté, co si uvědomí, že je to sen, využívají valnou část naučených mozkových metod. Takže jsou vlastně v plusu, neboť metody z dětství časem zakrní, pokud se nepletu.
EDIT: Možná to souvisí i s dnešní dobou a nátlakem na rychlé dospívání... Jednak je to určeno trhem a společnostmi (nos tohle nos tamto, tohle kupuj s tímhle si hraj), druhak je to ovlivněno společností jako samotnou (která je už ovlivněna prvním bodem).... Čím rychleji dospěješ, tím možná rychleji zapomeneš, co jsi se naučil, protože ve větším věku si můžeš uvědomit, že to umíš a nenecháš svůj mozek toto zapomenout. Třeba se pletu ;)
lykantrop

Příspěvekod mira8565 » 25 lis 2010, 19:58

!no1 Jsi jednička myšleno v dobrém.
Audiatur et altera pars
mira8565
Mysterian
Mysterian

Zpět na Sny