Moje kamarádka se mi svěřila s tím, že jí v poslední době něco "pronásleduje". Podle toho, co říká, mě napadlo, jestli by to nemohl být pomalu se projevující poltergeist. Posílám to, co napsala:
((Vše začalo asi před rokem a půl,když jsem z ničeho nic cítila hrozný strach,chvění,obavy..Cítila jsem jakoby semnou byl někdo v místnosti…Nemohla jsem usnout,ale zároveň jsem se bála otevřit oči..Toto jsem pociťovala jen málokdy ze začátku,ale postupem času se to zhoršovalo,ještě abych podotkla mezi tím byla taková pauza,kdy se nic takového neprojevovalo,ale opět to začalo..Pokaždé to citím večer ..Najednou z ničeho nic mám strach je mi horko a citím,že se mě někdo dotýká.Pak naopak cítím chlad..Svírá se mi žaludek a motá hlava..Bojím se cokoliv udělat pohnout se z místa,jakoby mi někdo chtěl naznačit ať sedím a nic nedělám..Něco jako hrozba..Pokaždé,když jsem doma sama je to nejhorší..Vidívám na sedačce v obýváku nějaké věci,nebo stíny,nevím jak to popsat..Když se podívám do zrcadla vidívám takové ‚‘‘míhání‘‘když se otočím nikdo tam není..Přijde mi,že mě někdo sleduje,otočím se a nidko tam není..Když jsem se jednoho rána probudila měla jsem na noze škrábanec asi 6cm.Poslední dobou si přijdu jako úplně někdo jiný…Nejsem to já..Jsem chladná,samotář,unavená nic mě nebaví,nedokážu se bavit jako dřiv a tohle nené mé pravé Já,nevím jetsli to má s tím něco společného,ale je to opravdu divné..Je možné,že smenou něco nebo někdo manipuluje?..Poslední dobou mám velice často sny,které si,ale pak už nevybavuji,nemohu usnout,probouzím se s pocitem strachu a vylekanosti..Když spím neustále sebou ‘‘cukám‘‘..Docela často mě v noci budí i takové svědění těla z ničeho nic..Moje babička též zažívá něco podobného a cíti,že s ní někdo je,že kolem ní někdo prochází..Ale víc už nevnímá…Vůbec nevím jak se toho mám zbavit..))
Moc vás prosím o rady, jak by to "něco" šlo zahnat.. Vypadá to, že se to jen zhoršuje a nechystá se to jen tak odejít.
Děkuju