PSI-ball

Vitakineze je schopnosti manipulace s životní energií ať už za pozitivním či negativním účelem

Re: PSI-ball

Příspěvekod suli » 15 srp 2010, 23:08

vaav znie to vsetko dost zauimavo ale ako sa otvaraju tich 7cakier som myslel ze to je len zdroj urciteho druhu cakry? a ako funguje to ziskavanie carky zo vzduchu a prirody da sa to ties nejak naucit alebo je to zlozitejsie? a tim vyhorenim myslis akoze o tu cakru pridem? :)
suli
Školák
Školák

Příspěvekod matas » 16 srp 2010, 09:40

ono vyhoretim myslim to ze ak budes vytvarat psi-ball castejsie ako by si mal tak ti moze dojst energia v tomto pripade tvoja osobna energia (lebo zo zaciatku skoro kazdy kto skusa psi-ball pouziva svoju energiu). ked by si uz mal vyhoriet tak sa ti tato schopnost proste zablokuje a nebudes ju moct na cas pouzivat v tom lepsiom pripade, ale kedze je to praca zo svojou vlastnou energiou ktoru vyuziva aj tvoje telo na regeneraciu a uzdravovanie tak by som to racej moc neprehanal. ale zaujmave na psi-balle je ze ho mozes kludne naplnit tvojou myslienkou a poslat ho na nejaku osobu, napr. ak bude niekto z tvojho okolia trpiet nejakou chorobou tak jednoducho vytvoris ball naplnis ho myslienkou uzdravovania ,,hodis,, ho po tom doticnom a za cas by sa mala dostavit zmena :) a teraz k tym cakram ako vidim o cakrach asi moc toho nevies, ze? ak ti mozem poradit skus pozriet tu na fore sekciu cakry tam to mas vsetko presne popisane ak nieco nebudes vediet kludne napis :)
matas
Školák
Školák

Příspěvekod suli » 16 srp 2010, 11:54

no nasiel som si tu neco o tich cakrach je to tam dobre popisane a aj tie cvicenia by som mohol skusit ale neviem kde mam zacat ako zaciatocnik stale neviem ako mam otvorit tie cakry...vcera vecer som si nasiel jedno cvicenie bolo to na precistenie a vratenie cakier do spravneho chodu.bola tam popisovana meditacia: zavriet oci prectavit si ziarive svetlo ktore mi svieti na temeno hlavy a zacina ziarit skrz mna a prechadza postupne vsetkymi cakrami od hora dole a ked ces ne to svetlo prejde tak ich ako keby precisti (neviem presne ako to tam bolo pisane ale neco na tento stil).skusal som to ale vobec neviem ci sa to podarilo alebo ne.
a to co si pisal ze mam skusit vecer otovorit cakri a rano skusit psi ball.skusil som pouzit toto cvicenie rano som sa zobudil a hnet som zacal s psi ballom a islo to dost staska najprv som myslel ze sa mi to us nepodari ale pouzil som prectavu ako mi do hlavy vstupuje svetelna gula a prechadzami skrz ruky do dlani a medzi dlanami sa zase spaja a to us potom pomohlo.ale pred tim som to vobec nepotreboval stacilo mi si nachvilu prectavit ako mi prudi energia ces ruky a mal som to.tak neviem ci to bolo tim ze som bol rano este neprebraty a hladny alebo tim cvicenim.
suli
Školák
Školák

Příspěvekod matas » 16 srp 2010, 15:14

no čakry sa otvaraju tak že si lahneš alebo sadneš (čo je pre teba lepšie) uvolníš sa telom aj myslou a vedome prejdeš k prvej čakre k čakre zeme a zdravia, nič nerobiš len myslou ostaneš pri tejto čakre a postupne cítiš ako sa ti dane miesto začne, začneš pociťovat ako ťa začína naplnať energia začneš cítit naval tepla, potom prejdeš k druhej čakre ale časťou myslenia ostavaš ešte chvilku pri prvej čakre. takto si otvoriš postupne každu jednu čakru...
k tomu psi-ball. ono ja som nemyslel cvičenie rano hned po prebudeni, skus sa najprv uplne prebrať najesť sa a až potom skus vytvoriť ball. ale zasa vždy ti to nepojde lebo je to podmienené tvojou myslou, a ak maš pri sebe nejaky rušivý element tak to pojde omnoho ťažšie.
matas
Školák
Školák

Příspěvekod suli » 16 srp 2010, 19:23

ok vyskusam a napisem prve dojmi :D zajtra
suli
Školák
Školák

Příspěvekod suli » 17 srp 2010, 17:14

no skusal som tu meditaciu ale neviem no moc som toho nepocitoval akurat som sa citil trocha kludnejsi.mal som uplne ticho nic ma nerusilo a na 100% som sa mohol sustredit ani neviem ci som to robil dobre alebo ne.celkovo co som skusal tieto meditacie s netu namna nemali nejaky velky ucinok nechapem to.
suli
Školák
Školák

Příspěvekod chanely » 24 říj 2010, 15:47

Keď som včera trenovala psi wheel zrazu ma popadla myšlienka urobiť psi ball. Zo začiatku som sa bála či to nebude nejak strašidelné ale aj tak som to skúsila a podarilo sa. Cítila som veľký tlak ako keby magnet a pri zmenšovaní som pociťovala teplo. Chcem sa spýtať ako často môžem vytvárať psi ball aby mi nedošla energia?
chanely
Školák
Školák

Příspěvekod suli » 24 říj 2010, 22:34

Hej ono to nieje ťažké urobiť, ale dĺžka podla mňa taká základná je tak 15min pretože keď som to kedysi dávnejšie skúšal tak asi cez 15min v noci tak som pocítil zrazu veľké teplo po celom tele začali sa mi triasť ruky a strašne som sa začal potiť.Keď som sa nato pýtal niekde tu tak mi bolo povedané že si mam nato dávať bacha že pokiaľ to budem preháňať tak mi môže dojsť energia a bude sa mi dosť ťažko obnovovať.Ale určite zaleží aj od tipu človeka niekto môže mať tej energie viac niekto menej a tích 15min som počítal iba za tu chvíľu večer takže počas dňa mam pocit že som tiež niečo podobné skúšal,a to som bol ešte len nováčik...PS: Neviem aká je skutočná pravda ale toto sú moje skúsenosti.
suli
Školák
Školák

Příspěvekod Teia Warrilow Gingl » 28 říj 2010, 17:10

PSI ball trénuji kolem dvou let a za tu dobu jsem se velmi zlepšila. Ze začátku to bylo docela únavné, ale teď už je to pro mě naprosto přirozené. Taky jsem chodila na Aikido (přes pět let) a tam jsme se učili práce s energiemi. Pro ty, co by to chtěli někdy zkusit: rozhodně to není ztráta času.
Neplač, když zapadá slunce, protože pro slzy neuvidíš krásu hvězd.
...

Dítěti klidně můžete zamávat sekyrou nad hlavou a řvát na něj: "Uč se!", ale aby se něco naučilo, to ho nedonutíte. (P. Čmuhař)
Teia Warrilow Gingl
Školák
Školák

Příspěvekod lykantrop » 28 říj 2010, 17:12

Souhlasím s tím, že práce s energiemi unavuje. Jak je tomu po dlouhodobém cvičení, kdo ví... Možná máš pravdu Teio. Aikido je bojový umění stejně jako každý jiný a učením pouze jednoho z nich je ztrátou času. Ideální způsob existuje. Berte si z toho, co potřebujete. U Aikida máte možnost zjistit, co dokáže vaše tělo...
lykantrop

Příspěvekod suli » 29 říj 2010, 22:26

Ucit sa bojove umenie neni stratou casu, zalezi natom preco sa ho ucis.To Aikido by som rad niekedy vyskusal, vzdy ma to lakalo skusit jedno s takychto bojovich umeni kde sa viuziva energia tela.Ja som skusal Wing tchun to je tiez nieco na ten stil ale neucia ta ako viuzit svoju energiu skor ide len o sebaobranu a myslim si ze strata casu to urcite nebola.
suli
Školák
Školák

Příspěvekod lykantrop » 29 říj 2010, 23:14

suli ty jsi to nepochopil. Ztráta času je podle mého názoru věnovat se pouze jednomu bojovému umění celý život. Já dávám přednost rozmanitosti...
No tak Aikido a Wing tchun bych si nedovolil vůbec srovnávat. V Aikidu využíváš pohybu nepřítele a jen jeho útok přesměruješ a odhodíš ho. Většina technik je na obranu. U Wing tchun se soustředíš na nepřetržité bouchání pěstmi do jednoho bodu na těle, tzn. hodně útočné a často i dost agresivní a rychlé. Jestli to vidíš jinak tak to sem napiš.
lykantrop

Příspěvekod Akyana » 31 říj 2010, 14:29

lykantrop píše:suli ty jsi to nepochopil. Ztráta času je podle mého názoru věnovat se pouze jednomu bojovému umění celý život. Já dávám přednost rozmanitosti...

Erm. já osobně si myslím, že jedno bojové umění plně stačí na celý život...pokud ho chceš perfektně ovládnout.
Dokonale zvládnout více BO snad ani nejde.

Takže vlastně jde o to, co chceš.
Akyana
Mysterian
Mysterian

Příspěvekod lykantrop » 31 říj 2010, 14:45

Na každé bojové umění existuje obrana. A ovládáním pouze jednoho z nich jsi snadným cílem.
Nepředvídatelnost jest tvá největší zbraň.
lykantrop

Příspěvekod suli » 01 lis 2010, 23:37

Wing tchun sa tiez hovory autoobrana.ide tam hlavne o spravne vikritie nepriatelovho utoku a richlemu protiutoku do spravneho bodu v tele.ano ide tam aj o richlost ale agresivny vobec nie, su tam zvlast treningy cisto na sustredenost a rovnovahu v tele.
suli
Školák
Školák

Příspěvekod pentagramové oko » 02 lis 2010, 23:20

A už jste někdy přemýšleli smíchat více druhů bojových umění dohromady.
učitel bruce lee to udělal a vyplatilo se .
munera,crede mihi,capieunt hominesque desque
dárkem,to věř mi,si získáš každého z bohů i lidí.
pentagramové oko
Mág všech čarodějů
Mág všech čarodějů

PředchozíDalší

Zpět na Vitakineze