PSI-ball

Vitakineze je schopnosti manipulace s životní energií ať už za pozitivním či negativním účelem

PSI-ball

Příspěvekod BuCCi » 15 pro 2008, 15:22

Nie, nejde o huňatých havkáčov! “PSI-blesk” alebo “PSI-guľa” (AJ: psi ball) je energetická guľa pozostávajúca z energie psi. Ešte nejde o telekinézu, ale podobne ako relaxácia, koncentácia a meditácia je to užitočná príprava na telekinézu. PSI-guľa sa vytvára z energie len použitím mysle. Ako na to?

Myseľ dokáže meniť hocičo. Vlastne všetko vo vesmíre, nielen tom fyzickom, ale celom vesmíre vrátane fyzického je inteligentná, vedomá energia, formovaná duchom (každý nech si pod tým predstaví toho “ducha”, ktorého považuje za prapočiatok všetkých vecí).

A pretože náš duch je akoby kópiou toho prapôvodného, má podobné schopnosti. Mnohí z nás si to ešte neuvedomujú a tak, hoci podvedomie “tvoria”, keď sa na veci sústredia, považujú to nie za zákonitosť, ale za šťastie či náhodu. Až keď si svoje “tvorivé” schopnosti uvedomíme, dokážeme si vedome privodiť situácie, ktoré budú náš život viesť želaným smerom a vnesú doňho to, čo si prajeme a po čom túžime.

Schopnosť tvorenia

Naša schopnosť tvoriť sa nevzťahuje len na neživé objekty. Prakticky sa týka všetkého, čo si dokážeme predstaviť - napríklad dokážeme tvoriť živé, inteligentné bytosti, ktoré môžu samostatne konať a rozhodovať sa. Tieto bytosti sa nazývajú elementári, ak ich vytvárame na astrálnej rovine, a elementáli, ak ich vytvárame na mentálnej rovine.

Elementálov alebo elementárov môžeme dokonca vytvoriť nevedome, keď sa sústredíme na to, čo považujeme za fyzickú bytosť. Ak sa napríklad sústredíme na hrdinu z komiksov natoľko, že ho začneme považovať za živú bytosť (a deti často považujú svojich obľúbených filmových hrdinov za živé bytosti), kolektívna sila tejto predstavy skutočne vytvorí na astrálnej rovine túto bytosť. Bytosť bude mať všetky vlastnosti komiksového hrdinu a bude mať svoj vlastný, nezávislý život - teda vytvorili sme “život”. Takáto bytosť bude existovať, kým sa na ňu budú ľudia sústreďovať, a zanikne, keď už komiksy nebude nik čítať.

Bosoráci poznajú tieto možnosti tvorenia a dokážu si v astrálnej rovine vytvoriť bytosti so špecifickým účelom. Hovorieva sa im “servitori”, služobníci, a môžu mať pozotívny cieľ existencie (napríklad varujú pred psychickým úderom), ale aj negatívny cieľ (sú určené samy na psychický útok) . My sme zatiaľ na týchto stránkach mali len jediného elementála, a ten bol určený na požieranie negativity.

Ovládanie energie

Ale aj mnoho iných typov energie je produktom mysle. Napríklad niektoré bojové umenia používajú energiu na vytvorenie ochranného štítu alebo zbrane (stačí spomenúť si na umenie šaolinských mníchov). Špeciálne v Tibete mávajú mnísi taký stupeň kontroly nad vnútornou energiou, že dokážu sedieť hodiny či dni v snehu v teplotách hlboko pod bodom mrazu, a pritom nielenže prežijú, ale sa dokonca cítia pohodlne teplo. Vlastne keď chcú, vedia roztopiť sneh okolo seba, ale aj na väčšiu vzdialenosť, pričom energiu kontrolujú len svojou mysľou.

Takže máme neuveriteľné schopnosti ovplyvňovať energiu, keď vieme, ako ich využívať. Vytváranie PSI-gulí je na to výborné cvičenie. Učíme sa pri ňom, ako energia funguje a ako ju kontrolovať, čo spolu s relaxáciou a koncentráciou sú dôležité mentálne podmienky pre telekinézu. Zvládnutie PSI-gulí nám totiž dodá potrebné presvedčenie, že vieme energiu ovládať a že dokážeme aj telekinézu.

Tvoríme PSI-guľu

Keď chceme tvoriť PSI-gule, musíme použiť tie isté postupy ako pri každej inej energetickej práci. Musíme byť absolútne uvoľnení, v správnom duševnom rozpoložení a všetky naše myšlienky sa musia sústrediť výlučne na to, čo práve ideme urobiť. Najmenšie vyrušenie alebo nesústredenosť privodí neúspech.

Ak chceme mať s PSI-guľami úspech, mali by sme praktizovať relaxačné, koncentračné a meditačné cvičenia, aby sme boli schopní na pokyn sa úplne uvoľniť a skoncentrovať. Čím rýchlejšie sa vieme dostať do tohto „magického“ stavu, tým rýchlejšie dokážeme prejsť k samotnému vrhaniu blesku.

Začíname tým, že sa v svojom obvyklom výlučne osobnom kútiku usadíme, zavrieme oči, hĺbkovo relaxujeme a vybudujeme v sebe bielu žiariacu energetickú guľu, ktorú postupne zdvihneme do hlavy a silou vôle ju udržiavame na vrcholku hlavy.

Predstavíme si, ako sa táto žiarivá biela guľa začína spúšťať späť nadol naším telom: cez krk do pliec, kde sa rozdelí na dvojo - jedna guľa zíde do pravej a druhá do ľavej ruky. Obe postupujú dole ramenami, cez lakte až do oboch zápästí.

Keď dosiahnu zápästia, na okamih sa zastavíme a vnímame, aké mocné, žiarivé a jasné toto svetlo je. Cítime energiu gulí tak, ako slnko v najhorúcejšom lete. Cítime silu tohto žiarivého svetla a nemáme najmenšie pochybnosti, že nás bude poslúchať na povel.

Priblížime ruky dlaňami k sebe na vzdialenosť asi 7 cm a zľahka ich preliačime, takže majú miskovitý tvar, akoby sme držali neviditeľnú loptu. Predstavíme si, ako obe svetelné gule schádzajú zo zápästí do našich dlaní a vytvárajú žiarivú guľu bieleho svetla medzi rukami. Sústredíme sa na túto guľu: cítime energiu, ktorá z nej vychádza. Cítime, ako stúpa jej teplota až do bodu, keď už sa cíti horúco. Cítime pulzujúcu energiu tejto gule a chvíľu sa na ňu sústreďujeme a vieme, že má nekonečné možnosti a bude sa riadiť naším želaním, pretože sme ju vytvorili.

Pomaly začíname ruky približovať. Cítime, ako energia medzi dlaňami hustne a vytvára väčší a väčší odpor. Čím viac ruky približujeme, tým väčší odpor energia vydáva, pretože ju stláčame.

Práve sme vytvorili svoju prvú PSI-guľu.

Čo s PSI-guľou?

Niekedy PSI-guľu môžeme aj vidieť, ale nebýva to pravidlom. Je to totiž čistá energia a tá je fyzickému zraku neprístupná, vidia ju hlavne jasnozriví ľudia. Pretože však nad svojimi výtvormi máme absolútnu kontrolu, keď si budeme priať PSI-guľu vidieť, uvidíme ju. Stačí oči zavrieť, ale držať upreté na svoje dlane. Takto ju začneme vidieť. Postupne pootvoríme oči na malú štrbinku, sústredení len na plochu medzi dlaňami. Uvidíme PSI-guľu ako žiarivú bielu alebo belasú svetelnú guľu.

Teraz môžeme začať PSI-guľu formovať do rôznych tvarov. Môžeme to robiť rukami, ale v skutočnosti reaguje energia PSÍ na naše myšlienky, a tak to môžeme robiť aj celkom bez rúk.

Keď sme sa s PSI-guľou dostatočne pohrali, jednoducho vyrovnáme dlane, otočíme ich nahor a necháme nazbieranú energiu rozplynúť sa do priestoru. Ale ešte predtým môžeme napríklad naprogramovať PSI-guľu myšlienkami na to, aby splnila nejaký účel, napríklad aby liečila alebo nás chránila pres psychickým útokom.

Nakoniec otvoríme oči a chvíľku si dáme na zorientovanie sa vo fyzickom svete. Vnútorne poďakujeme univerzu, že nás obdarilo silou urobiť PSI-guľu, a skloníme sa pred jeho silou.

Od PSI-gule k telekinéze

Aj keď vytvorenie PSI-gule nemá nijakú inú hodnotu len zvládnutie práce s energiou, je to nevyhnutná podmienka pre rozvoj ostatných schopností, napríklad telekinézy. A tak, ako s ostatnými schopnosťami, aj tu platí - tie skutočne dobré nepoznajú skratky, ale len poctivý tréning…
[url]Obrázek[/url]
BuCCi
Školák
Školák

Re: PSI-ball

Příspěvekod Andr3w » 23 úno 2009, 08:57

Ahojte,

Chcem sa opýtat že ako dlho možem PSI gulu udržiavat v mysli? Pýtam sa to preto či tým ked PSI gulu tak dlho človek udržiava v mysli nepríde a vela vlastnej energie...ináč je to užásna skusenost vždy po cvičeni mám teplé ruky a energia prechádza rukami a celým telom, taktiež by ma ešte zaujímalo či vytvorenú PSI gulu može človek nasmerovat na svoje telo, dakujem
Andr3w
Školák
Školák

Příspěvekod Akyana » 23 úno 2009, 12:55

Pokud Tě taková cvičení baví, zkus cvičit Tai Či, Či kung, nebo třeba Falun Gong.
Tam Tě přesně naučí, jak pracovat s energií, bez toho, aby si se vyčerpával.
Nasměrovat na svoje tělo jí můžeš, zkus to se záměrem, např, posílám tuto PSI kouli k vyléčení...
Jinak , pokud chceš tělo léčit energií, doporučila bych Ti zasvěcení do Reiki, kde opět se Ti dostane hlubokého poznání práce s ní.
Akyana
Mysterian
Mysterian

Příspěvekod Andr3w » 23 úno 2009, 19:43

Určite by ma to bavilo, dakujem za tipy, určite si nejaký vyberem akurát si musím zistit aký smer mi bude najviac vyhovovat..
Andr3w
Školák
Školák

Příspěvekod semone2 » 26 úno 2009, 12:30

's220' to na 100% vyskouším
semone2
Školák
Školák

Příspěvekod lykantrop » 03 bře 2009, 18:09

Akyana píše:Pokud Tě taková cvičení baví, zkus cvičit Tai Či, Či kung, nebo třeba Falun Gong.
Tam Tě přesně naučí, jak pracovat s energií, bez toho, aby si se vyčerpával.
Nasměrovat na svoje tělo jí můžeš, zkus to se záměrem, např, posílám tuto PSI kouli k vyléčení...
Jinak , pokud chceš tělo léčit energií, doporučila bych Ti zasvěcení do Reiki, kde opět se Ti dostane hlubokého poznání práce s ní.

Ano, například pomocí Tai chi se čerpá energie. Ale i jiný druh (např psychické uvolnění)! Na to, abychom provedli "duševní" tai chi, neboli tai chi "pro seniory, meditační, uklidňující", čili ladné pohyby zpotřebováváme také energii fyzickou.

1. rovnováha a držení správného postoje
Kdo tohle nemá vytrénované, více vydá, než-li přijme
2. i při ladných pohybech se při správnem tai chi nahromaděná energie vloží do příležitostného útoku
Tady se ta energie spotřebuje a provedení útoku je taky fyzicky náročné

Jednoduše, při tréninku tai chi se trénuje celé tělo a dochází k velkému záběru na svaly. To nakonci přivádí jedince do blaženého stavu "odcvičil jsem si pár technik a citím se krásně uvolněně." To, že vyčerpal fyzickou energii nevadí, protože se to vyváží energii přičerpanou díky tai chi. Je pravda, že při tréninku duševního tai chi čerpáme i fyzickou energii, ale zároveň i spotřebováváme. Záleží jen na nás, jak moc vydáme a kolik přijmeme.
lykantrop

Příspěvekod sariik » 04 čer 2009, 20:26

psi ball jsem skusila už několikrát a neuspěšně,jedinej výsledek bylo bolení hlavy..... !0023!
........život je peklo ,je krátký a překvapivý,když si jím prodeš ,poznáš pravý opak......
sariik
Školák
Školák

Příspěvekod Sethe » 08 čer 2009, 15:05

Taky jsem ji několikrát zkoušela, aniž bych pořádně věděla co dělám. Až později jsem se dočetla, že to bylo psi-ball. Každopádně mě po to tom též bolela hlava. Bolí mě i při čištění čakry sídlící v hlavě.
Neví někdo proč z toho (psi-ball) bolí hlava? :)
Sethe
Školák
Školák

Příspěvekod sariik » 08 čer 2009, 17:07

Sethe píše:Taky jsem ji několikrát zkoušela, aniž bych pořádně věděla co dělám. Až později jsem se dočetla, že to bylo psi-ball. Každopádně mě po to tom též bolela hlava. Bolí mě i při čištění čakry sídlící v hlavě.
Neví někdo proč z toho (psi-ball) bolí hlava? :)

no to nevim,ale podle mě je to něco podobnýho jako astrální cestování...taky s toho bolí hlava,asi proto že se hosně namáhá psychika...no ,ale nevim to určitě
........život je peklo ,je krátký a překvapivý,když si jím prodeš ,poznáš pravý opak......
sariik
Školák
Školák

Příspěvekod aleisterCrowley » 09 čer 2009, 12:16

Bolest = trest. Nejčastěji je to sebetrestání, protože v této společnosti se ujala idea o tom, že je třeba platit za všechno. Bolest také znamená, že lezeme někam kde nejsme doma. Pokud bolest přetrvává, je to jasné znamení strážce prahu - NELOZ SEM! Dá se to překonat opakováním, uvolněním a zbavením se předsudku o tom, že je třeba platit (může být i zcela nevědomý).
aleisterCrowley

Příspěvekod blueice » 31 srp 2009, 08:56

Dobrý den, teším sa, že som našla niekoho koho sa môžem spýtať na svoj problém a teším sa vopred na odpoved a dakujem.
mne sa stalo raz, že som telefonovala so svojim frajerom X a cítila som v srdci teplo. Neskôr ked som si raz spomenula na svojho bývalého kamaráta Y, že sa mi trochu páčil kedysi a nikdy sme sa nedali dokopy, lebo som mala okolo seba iných mužov a na neho som zabudla, som cítila pri spomnienke na tohto kamaráta Y teplo v srdci tiež. a tak som skúsila si ľahnúť, že akú energiu budem cítiť pri myslení na kamaráta Y a som cítila teplo v srdci ktoré mi išlo cez krk až do hlavy a tam som to zastavila. Ja chodím s mojim frajerom X a ľúbim ho, len ma napadlo, že čo vlastne znamená to teplo v srdci, čo som cítila s X a v srdci a hlave čo som cítila s Y a či mi nie je Y súdený alebo pre mna ten pravý, kedže s ním išlo to teplo až do hlavy, či to nie je nejaké znamenie. Toto ma napadlo, kedže si to neviem nejak vysvetliť, ale možno to bolo len nejaké uvoľnenenie energie pozitívnej a neznamená to nič také, že akože mi je niekto súdený. Dakujem, môžte aj na hih@centrum.sk
blueice
Školák
Školák

Příspěvekod lykantrop » 31 srp 2009, 11:59

aleisterCrowley píše:Bolest = trest. Nejčastěji je to sebetrestání, protože v této společnosti se ujala idea o tom, že je třeba platit za všechno. Bolest také znamená, že lezeme někam kde nejsme doma. Pokud bolest přetrvává, je to jasné znamení strážce prahu - NELOZ SEM! Dá se to překonat opakováním, uvolněním a zbavením se předsudku o tom, že je třeba platit (může být i zcela nevědomý).

Někdy si PSI ball zkusim udělat. NIkdy mě nebolí hlava. Nikdy mě nebolí ruce. Vždycky jsem unavený.
bolest = trest - nesouhlas, nemusí to být spojenou POUZE s trestem.
Ano, musíme platit za své hřichy. Toť správné. Sebepoškozování je opravdu dobrá metoda, kterou by se měl naučit každý. Ale málo kdo se to naučit umí. Často sebepoškozování pomůže, ale musí se vědět jak. A řezání žiletkou, trhání vlasů nebo snad lámání prstů je špatná cesta.

blueice píše:Dobrý den, teším sa, že som našla niekoho koho sa môžem spýtať na svoj problém a teším sa vopred na odpoved a dakujem.
mne sa stalo raz, že som telefonovala so svojim frajerom X a cítila som v srdci teplo. Neskôr ked som si raz spomenula na svojho bývalého kamaráta Y, že sa mi trochu páčil kedysi a nikdy sme sa nedali dokopy, lebo som mala okolo seba iných mužov a na neho som zabudla, som cítila pri spomnienke na tohto kamaráta Y teplo v srdci tiež. a tak som skúsila si ľahnúť, že akú energiu budem cítiť pri myslení na kamaráta Y a som cítila teplo v srdci ktoré mi išlo cez krk až do hlavy a tam som to zastavila. Ja chodím s mojim frajerom X a ľúbim ho, len ma napadlo, že čo vlastne znamená to teplo v srdci, čo som cítila s X a v srdci a hlave čo som cítila s Y a či mi nie je Y súdený alebo pre mna ten pravý, kedže s ním išlo to teplo až do hlavy, či to nie je nejaké znamenie. Toto ma napadlo, kedže si to neviem nejak vysvetliť, ale možno to bolo len nejaké uvoľnenenie energie pozitívnej a neznamená to nič také, že akože mi je niekto súdený. Dakujem, môžte aj na hih@centrum.sk

Jak tvé srdce a teplo na něm souvisí s PSI ballem?
lykantrop

Příspěvekod Minoq » 29 říj 2009, 13:29

BuCCi píše:Bosoráci poznajú tieto možnosti tvorenia a dokážu si v astrálnej rovine vytvoriť bytosti so špecifickým účelom. Hovorieva sa im “servitori”, služobníci, a môžu mať pozotívny cieľ existencie (napríklad varujú pred psychickým úderom), ale aj negatívny cieľ (sú určené samy na psychický útok) . My sme zatiaľ na týchto stránkach mali len jediného elementála, a ten bol určený na požieranie negativity.

Prepáčte, že trochu odbočím, no ja mám schopnosť uspávať ľudí aj psov v bdelom stave, teda bez tranzu.
Psy začnu zavierať oči a zívať a u ľudí je ospalosť vidieť, v dopravnom prostriedku som už niekoľkých uspal.
Bol tu spomenutí nejaký servitor. A ja hľadám niekoho, kto mi povie niečo viac o tej mojej schopnosti.
Zistil som to asi pred rokom a neviem čo s tým. Nepoznáte niekoho s takou, či podobnou schopnosťou?
Nie je to tiež nejaké posielanie energie?
Dík
Minoq
Školák
Školák

Příspěvekod matas » 19 pro 2009, 21:09

ahojte ja som s PSi ball zaciatocnik ale uz ho dokazem vytvorit za 1 minutu viem neni to nic moc ale chcel somlen vedet ze ci moze cvicenie s PSI ball ovplivnit moje vnimanie energie. mam na mysli ze ci ju po tom cviceni dokazem vycitit lebo uz mavam dost casto pocit ze citim bud teplo alebo brnenie albo tlak na rukach, a je to vzdy ked mamu uplne uvolnenu mysel. az trepem blbosti tak sa ospravedlnujem ale som v tomto naozaj este len na zaciatku. za odpoved dakujem;)
matas
Školák
Školák

Příspěvekod Akyana » 20 pro 2009, 17:50

chcel somlen vedet ze ci moze cvicenie s PSI ball ovplivnit moje vnimanie energie. mam na mysli ze ci ju po tom cviceni dokazem vycitit lebo uz mavam dost casto pocit ze citim bud teplo alebo brnenie albo tlak na rukach, a je to vzdy ked mamu uplne uvolnenu mysel.

Matasi, PSI-ball se dá vidět očima a dá se pociťovat jak Ty popisuješ jako teplo, mravenčení, nebo chlad, tlak..i jinak.
Čím víc s touto energií pracuješ, tím víc a líp jsi schopen ji vnímat.
Uvolnění pomůže při většině věcí, protože tím otevíráš vnitřní zdroje a necháváš průchod intuici, která je schopná vnímat na velice jemné úrovni.

Obrázek
Akyana
Mysterian
Mysterian

Příspěvekod matas » 20 pro 2009, 20:45

dakujem za odpoved:) teraz moznoze troska odbocim ale rad by som to vedel. moze sa stat ze svoje schopnosti pouzivam aj nevedome? napriklad niekedy sa mi zda ze v ruke drzim nejaku energiu bez toho aby som na to myslel a este mam aj omnoho lepsie reflexi a niekedy dokonca pouzivam aj chronokineze nevedomky od vtedy co sa zaoberam silou mysle a pritom som v tom ozaj len zaciatocnik ucim sa to este len 2 tyzdne tak neviem ze ci je to dobre alebo mi to moze aj nejako ublizit?:)
matas
Školák
Školák

Další

Zpět na Vitakineze