od jennie1 » 20 led 2010, 14:52
Já nejsem odborník a jen se o tyhle věci dlouhodobě zajímám, ale můj názor je ten, že vše je někde ve tvé minulosti. Nějaký zážitek z tvé minulosti tě zablokoval a něco je spouštěčem těchto stavů.Jak už tady někdo psal, tak medikace pouze utlumí projevy,ale nehledá příčinu,proto je např.psychoterapie,aby našla příčinu,jádro problému a pomohla ti to vyřešit.A taktéž souhlasím s názorem,že u psychoterapie je to hodně o vztahu terapeut-pacient,takže pokud si ten vztah nevytvoříte pozitivní a on pro tebe není důvěryhodný,pak tam může být z tvé strany blokace.Píšeš,že jsi psychoterapií prošel několik a že ti to spíš ublížilo. To může být i otázka opravdu kvalitního terapeuta a terapeuta,který ti "sedne".Taky mám z toho co píšeš pocit,jakoby jsi se podvědomě bránil tomu najít onu příčinu.Může se jednat o něco tak traumatického,že se tvoje podvědomí brání jakýmkoli snahám najít to.Procházel jsi přímo hlubinnou abreaktivní psychoterapií?To mi totiž přijde jako opravdu příhodná metoda pro tvůj problém.Jak říkám,nejsem odborník,takže tohle je jen můj laický názor člověka, který se o to dost zajímá,ale o jednom jsem přesvědčená a to, že tohle nemá s exorcismem co dělat.