Psychická porucha

Vymítání

Psychická porucha

Příspěvekod ajrimmer » 16 led 2010, 16:57

Dobrý den. Od mládí trpím těžkou sociální fobií, která mi devastuje život. Léčím se u psychiatrů už přes deset let, cpu do sebe prášky, zkouším kde co, ale i přes to všechno se můj stav jen zhoršuje. Napadá mě, že snad zkusím i to vymítání, četl jsem, že to někomu pomohlo. Když mi bylo 4-5 let vídal jsem v noci v pokoji podivné stíny, které se pohybovali po pokoji a jakoby si mě nevšímali. V pozdějších letech jsem to bral jenom za svoji bujnou fantazii, do doby než jsem na internetu nenarazil na lidi s podobnými zážitky. Vzpomínám si, že jsem to začal vidět od mých čtyř let kdy mě nějaká černá postava vzbudila ze sna a říkala mi (telepaticky) něco v tom smyslu "teď to bude hrozný". Pak se změnila v červenou růži a odplula z pokoje. Pár minut jsem ze sebe nevydal hlásku, jak jsem byl vyděšený. Vím určitě, že to nebyl sen. Od té doby jsem začal vídat ty stíny. Má tady z vás někdo podobnou zkušenost? Od svých pěti let jsem ale už nikdy nic podobného neviděl, takže schizofrenii nemám.
ajrimmer
Školák
Školák

Re: Psychická porucha

Příspěvekod panter » 16 led 2010, 17:31

Exorcizmus neodporúčam, ten je vhodný tam, kde dochádza k nejakým záchvatom, nenormálnemu správaniu, alebo posadnutosti niečím. Podobný problém ako máš ty, má počas života veľa ľudí. Mohol by si napísať konkrétne, čo ti robí najväčšie problémy ?
Nikdo jiný za vás neodtančí váš tanec.
Nikdo jiný neodzpívá vaši píseň.
Nikdo jiný nenapíše váš příběh.
panter
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod lykantrop » 16 led 2010, 19:48

Pantere, předběhl jsi mne v otázce ;)... !no1

Předpokládám, že to bude něco jako strach z lidí, tedy pocit možného napadení jedincem -> ublížení tobě?
lykantrop

Příspěvekod ajrimmer » 18 led 2010, 18:10

Ano lehkou sociální fobii má každý druhý, jenže já to mám v extrémně silné formě. Stačí mě třeba jenom jít na nákup a už se celý začnu klepat, potit, nejsem schopen normálně přemejšlet, svaly mi ztuhnou, že nejsem schopen ani normálně jít. Prostě každý můj den připomíná boj o život. Nejhorší, že mi žádné prášky(i hdoně silné dávky) ani psychoterapie vůbec nepomohli. Mezi lidmi mi příjde jako by mě něco posedlo, jako by něco ovládalo mé myšlení. Mám extrovertní povahu a tenhle iracionální děs z lidí mě přivádí k šílenství.
ajrimmer
Školák
Školák

Příspěvekod aleisterCrowley » 18 led 2010, 19:50

No, nevím kde najdeš tady mezi náma exorcistu :) Já bych to doporučoval vydýchat - doslova. Zkus se uvolnit, hluboce dýchat. Mírně zaklonit hlavu a dýchat. Zkusit prožívat svoje tělo - kde tuhle, dýchat, dýchat, dýchat. Uvědomovat si pocity. Dýchat:) To je asi tak všechno co bych mohl poradit, ale funguje to.
aleisterCrowley

Příspěvekod lykantrop » 18 led 2010, 20:12

aleister popisuje jen to, jak řešit problém.

řešení je:
předejí problému

co to znamená?
Co v tobě vyvolává pocity boje mezi lidmy? Čeho se bojíš a podobně...
lykantrop

Příspěvekod aleisterCrowley » 18 led 2010, 21:50

Já jsem to nemyslel jako akutní řešení stavu, ale léčbu doma. Je to jedna z forem psychoterapie. A předejít problém už dotyčný nemůže, když jím už jak dlouho trpí:)
aleisterCrowley

Příspěvekod lykantrop » 18 led 2010, 21:53

Jakto, že nemůže?
Mluvíme tady o problému, který nastane (vytvoří se) při reakce na nějaký podnět.
Ajrimmer není 24 hodin denně ve stresu, ale jen v určité společnosti na určitých místech, tedy existuje spouštěč jeho problému. A ten je potřeba né vypnout (protože se dá i zapnout a vypíná se třeba doma), ale zneškodnit, zkratovat a já nevím co ještě, tyhle spínače :-X
lykantrop

Příspěvekod aleisterCrowley » 19 led 2010, 08:47

lykantrope, spouštěč není příčina. Eso Rimmer má poruchu, která byla něčím způsobena. Možná ho maminka plácla na veřejnosti po zadku když byl malý nebo se počůral a viděla to spousta lidí (ajrimmer, neuraz se, prosím) a to problém způsobilo. To je potřeba najít. Není možné zkratovat nebo vyrušit spouštěč. V případě sociální fobie by to znamenalo vymazat lidi nebo sebe. Takže najít opravdové jídro problému. K tomu by měla pomoct psychoterapie, jenže tam je důležitý vztah klienta s terapeutem, čehož asi dotyčný nedosáhl, terapie byla podle mě povrchní, jak to v mnoha případech dnes bývá. Prášky léčí právě jen stavy, neodstraní příčinu. A když nepomůže šaman, kněz či psychiatr, musíme si pomoct sami. Takže ještě jednou, radím dýchat XD
aleisterCrowley

Příspěvekod lykantrop » 19 led 2010, 17:15

Nesouhlasím, ale o tom to je.
Dýchat jako při porodu...
lykantrop

Příspěvekod ajrimmer » 19 led 2010, 18:03

Psychoterapeuty už vážně nemusím. Léčím se u nich od svých 11 let, prášky do sebe hrnu od svých 15 a výsledek nikde. Řekl bych, že mi psychiatrie spíše uškdila než pomohla. Mnohokrát jsem po návštěvě psychoterapeuta byl pevně odhodlán spáchat sebevraždu. Taky jsem byl na dlouhodobém pobytu v léčebně, tam se můj stav hodně zhoršil. Už jsem se smířil s tím, že mi západní medicína prostě nepomůže. To samé mi nedávno nsapsal jeden psychiatr na jedněch fórech. Prej, že při současném stavu medicíny se ze svých problémů už nevyhrabu.Sakra dokážou vyléčit psychózy, ale na tohle jsou asi krátký. Máte někdo zkušenosti s tím exorcismem? A co se mělo stát když to budu prodejchávat? Já jsem třeba dlouho zkoušel léčení pránou jak jsem to četl v knížce od pana Váni. Dost mě po tom brněli končetiny :D
ajrimmer
Školák
Školák

Příspěvekod lykantrop » 19 led 2010, 18:52

Těžko ti poradit když žiješ X km daleko a těžko ti poradit, když nevím, co tě sere.
Buď v klidu, buď happy. Směj se sobě, směj se všemu. Ztrapnění je v klidu, udělej si srandu... trénuj potají, pokud máš například po výsměchu při tělocviku odhodlání a chuť předvést se v lepším světle a ukázat, že každý se může změnit -> zlepšit a že smích není na místě (škodolibý)... Když jsi odhodlanej zemřít (spáchat sebevraždu), tak se nemáš čeho bát, neboť při rozhodnutí ukončit to sám jsi o smrti dost rozmlouval no a takhle to máš alespoň za s sebou od někoho jinýho ;)... těžko ti poradim, když nevim, co tě sere, žere a pod ;)
lykantrop

Příspěvekod Skepitk1 » 19 led 2010, 21:03

cau ja mam taky fobii z velke zkupiny lidi ale ne v takovy mire jako ty u me to zacalo ve 3 roce kdyz sem sel na operaci s kilou. predtim sem prej byl decko na zabiti hodne hyperaktivni a potom sem byl jak vymenenej nevim ale operace u me vyvolala nejakej strach a nevim cim. a do dnes s tim bojuju jak nejlip to de jak uz napsal lycantrop smychem protoze to je lek na vsechny problemy. zkus se doma poptat jestli si taky nezasil nejake trauma napr z operace jestli nebyly komplikace pri porodu atd.
SKEPTIK ČÍSLO 1
Skepitk1
Školák
Školák

Příspěvekod Skepitk1 » 19 led 2010, 21:05

jediny co by ti mohlo asi pomoct je obratit se na nejakyho dobryho hypnotyzera ten te zhypnotyzuje a zjisti co u tebe vyvolava ten strach
SKEPTIK ČÍSLO 1
Skepitk1
Školák
Školák

Příspěvekod ajrimmer » 20 led 2010, 13:06

Ano porod byl dost drsný, ale to už jsem probíral na kinezilogii i se třemi hypnotizéry i sám jsme si to snažil odblokovat v autohypnóze. Ale zplepšení nikde. Pořád věřím, že musí existovat člověk, který mi pomůže. Vy tady někdo nemáte zkušenosti s exorcismem. Taky ještě zkouším kapky Epam, znáte někdo? Musím vyskoušet všechno, takovýhle život je peklo.
ajrimmer
Školák
Školák

Příspěvekod jennie1 » 20 led 2010, 14:52

Já nejsem odborník a jen se o tyhle věci dlouhodobě zajímám, ale můj názor je ten, že vše je někde ve tvé minulosti. Nějaký zážitek z tvé minulosti tě zablokoval a něco je spouštěčem těchto stavů.Jak už tady někdo psal, tak medikace pouze utlumí projevy,ale nehledá příčinu,proto je např.psychoterapie,aby našla příčinu,jádro problému a pomohla ti to vyřešit.A taktéž souhlasím s názorem,že u psychoterapie je to hodně o vztahu terapeut-pacient,takže pokud si ten vztah nevytvoříte pozitivní a on pro tebe není důvěryhodný,pak tam může být z tvé strany blokace.Píšeš,že jsi psychoterapií prošel několik a že ti to spíš ublížilo. To může být i otázka opravdu kvalitního terapeuta a terapeuta,který ti "sedne".Taky mám z toho co píšeš pocit,jakoby jsi se podvědomě bránil tomu najít onu příčinu.Může se jednat o něco tak traumatického,že se tvoje podvědomí brání jakýmkoli snahám najít to.Procházel jsi přímo hlubinnou abreaktivní psychoterapií?To mi totiž přijde jako opravdu příhodná metoda pro tvůj problém.Jak říkám,nejsem odborník,takže tohle je jen můj laický názor člověka, který se o to dost zajímá,ale o jednom jsem přesvědčená a to, že tohle nemá s exorcismem co dělat.
jennie1
Školák
Školák

Další

Zpět na Exorcismy