Realita.

Zde můžete probírat prakticky vše co dovolují pravidla tohoto fóra.

Realita.

Příspěvekod KillerLP » 15 lis 2011, 19:18

Často nad tímhle přemýšlím, jak strašně koruptivní je svět. Řítí se to do záhuby. Střední vrstva už není, je jen člověk, který závidí a nebo kterému závidí, a většinou se jedná o peníze. Politikové vymýšlejí čím dál sebestřednější věci, neříkám, že všichni, ale jsou jim ukradení běžní lidé. Umírají v chudobě, a politici pořád podkopávají nohy, je jim to jedno, když se nejedná o ně. A pak se lidi, jak hloupé stádo ovcí nechá zlákat vizí změny. Naslibují jim bůhví co, a potom šup. Už to tu bylo. Hitler, komunismus. Ale když to tak půjde dál, určitě nás nějaká taková revoluce potká znovu. Korupce je čím dál silnější a skoro všechno na ní staví. Vezměte si Daru Rolins, někoho zajela a ani se to neřešilo. Ale když tohle udělá běžný člověk, jde do basy. Jasně, nemůžu soudit bez faktů, ani o tom, jak se to stalo moc nevím, ale vím, že to takle ve světě funguje. Nechci být ohledně tohohle světa skeptická, ale pozitiva nevidím. Čas jakoby se stále zrychloval. Lidi jsou uspěchaní a jediný, o co jim jde, jsou peníze. Žádný ohled na matku přírodu, je to smutné. Co si myslíte vy?
"Kdo trpí sám, ten trpí mnohem tíž, že vidí štěstí druhých přes svůj kříž."
Obrázek
KillerLP
Středoškolský čaroděj
Středoškolský čaroděj

Re: Realita.

Příspěvekod Sam Tektzby » 15 lis 2011, 19:30

Žiješ v mediokracii, kde všechnu sílu už nemají vlády ale média co přikrášlují a nebo zase dál nepoští informace. Nic víc si nemyslím, člověk se přispůsobí vždy a když to nezvládne on, tak já jo :D
Na začátku bylo slovo, pak těch slov už bylo mnoho, ruka byla v rukávu a Sam s Razorkou pomálu, čekajíc co řekl jejich text by, stali se Razorkou a Samem Tektzby :D
|\/|1|_µ_|1 .-420.-3č|<µ 73|<728¥ |\|4\/ž|)¥
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod KillerLP » 15 lis 2011, 19:45

Počkej, co zvládneš? :D Jo, ale tím chci říct, že to jde do kytek, zachvíli bude 3 světová válka. Ještě se na základkách učí o dějinách a říkaj to tak, jakoby vést války bylo hrdinství.
Obrázek
KillerLP
Středoškolský čaroděj
Středoškolský čaroděj

Příspěvekod Sam Tektzby » 15 lis 2011, 19:49

Válka, erupce na Slunci, Asteroid, Viry..já se zařídím a podle toho zachovám, zachráním Razorečku a najdu krásný kryt, kde se bude krásně žít..jo to se budeme mít :P
Na začátku bylo slovo, pak těch slov už bylo mnoho, ruka byla v rukávu a Sam s Razorkou pomálu, čekajíc co řekl jejich text by, stali se Razorkou a Samem Tektzby :D
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod KillerLP » 15 lis 2011, 19:55

Och, z toho by mohl vzniknout Neo sonet.. :D Mně se tyhle orthodoxy nelíbí, doufám, že ta apokalypsa bude, a co nejvíc zmučí lidi ^^ Aspoň, že tak.. :) Razorečka a ty..
Obrázek
KillerLP
Středoškolský čaroděj
Středoškolský čaroděj

Příspěvekod Sam Tektzby » 15 lis 2011, 20:48

Atomový kryt
(Post sonet pro mojí nejmilovanější :-* :-*)

Až to přijde
Až Apokalypsa bude
Až nastane ten konec
A až zavoní nám zvonec

Najdu já si atomový kryt
Najdu já to krásný kryt
Kde se bude dáti být
Pak zahráním svou přemilou

Razurečku tu mojí přenádhernou
V krásném to krytu budeme si žít
To se po tom zvonci budeme mít
O tom budu já si pořád snít

Zachráním si Razorečku
A budeme mít atomový kryt
Kde spolu bude moci být
Kde bude my si přenádherně žít

No to se budeme mít..to se budem mít
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Razorka Tektzby » 15 lis 2011, 21:32

Dobrý téma :)
Když se mrknete do minulosti, tak se v ní vyskytujou v určitých periodách období chudší a bohatší (vlastně i v Bibli se píše o sedmi letech hojnosti a sedmi letech bídy). Mám dojem, že to jsou cykly, který je možný předvídat (viz. třeba hospodášská krize v 30. letech, její logickej následek vymizení střední vsrtvy, drahý potraviny a co následovalo pak? Druhá světová, není tam trošku podobnost se současností?). Nemůžu se taky zbavit dojmu, že krize je uměle vyvolaná, a i když se opakuju, tak musím opět napsat, že přece sedm židů vládne světu! :D A jak poznamenal drahý, tak žijeme v mediokracii, čili ovládají nás média. Mnozí nekriticky příjmají to, co si přečtou v novinách, na internetu apod., musí to být přece pravda, když to psali! A tomu nahrává dnešní uspěchaná doba, kdy není na nic čas, natož třeba filtrovat informace. Je to účinnej nástroj a úspěšně se řítíme do cenzury internetu, čipování osob, a to kvůli naší bezpečnosti nebo našemu ovladání a manipulaci? :p Právě mě napadlo, že si často nevážíme toho, co máme a chceme víc, takže v podstatě ty cykly by mohly sloužit k tomu, aby jsme si uvědomili, co jsme ztratili, prostě jako forma nápravy?

Drahý: Pěknej sonet :-* Ten náš kryt, kde stěny budou dekorovat solární panely lesknoucí se od zářivek, svítících díky rachotivýmu generátoru :D :-*
|\/|1£µ_|µ $4|\/|3č|{4 73|{72ߥ |\|4\/žÐ¥
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek Obrázek
Razorka Tektzby
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod marvan15 » 15 lis 2011, 22:57

jedine co by mi scházelo v post apokaliptyckém světě je splachovací zachot :) se zbitkem se da vždycky nějk vijít :)
vše má své vysvětlení nejčastěji vědecké ale pak tu máme to male procento skutečných a nevysvětlitelných jevů na které se ptáme WTF?
marvan15
Školák
Školák

Příspěvekod Sam Tektzby » 15 lis 2011, 23:12

to těžko, pokud by došlo k jadernýmu výbuchu, tak by všechna voda byla kontaminována a i v malý dávce nikdo nechce pít vodu která dává 5-20 radů za lok :D
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Arpaix » 16 lis 2011, 01:21

Socialni rovnopravnost na planete Zemi, nebude nikdy, neb tuto zemi ovlada zly buh veskere materie, Rex Mundi. Ale lide,kteri na teto zemi jednali spatne, dostanou trest a kdyz ne za tohoto zivota, tak v dalsich zivotech. Milionar, ktery vidi jen sebe asvoji rodinu,a necha kdyz chudy trpi hlady, nepomuze,a stara se jen o vlastni blahobyt- bude velmi prisne trestan,a v dalsim zivote muze byt i bezdomovcem. Farisej, ktery hraje si na dobreho,ale dela vse charitu ke sve vlastni slave- bude tez trestan. Vse bude odmeneno i trestano po smrti. Socialni spravedlivost nebude neb zemi ovaladaji 3 aspekty: penize-sobectvi-zavist. Az zemreme, vse se nam bude pricitat k dobru i zlu. Clovek, ktery v tomto zivote ma moznost pomahat,ale nepomaha- muze Duse po smrti a nasledne réinkarnaci velmi trpet. Tech réinkarnaci muze ji cekat cela staleti. Ne, neni mozny dobry kapitalismus ale ani komunismus. Cisty komunismus, bez trdnich rozdilu v platu, pomoc a dobry zivot pro kazdeho, radost- neni na teto Zemi mozny, neb na zemi ziji nedokonale Duse,a zde plati boj o preziti, pravo silnejsiho. Kdo ma penize- ma moc i slavu, kdo je nema- muze zemrit na chodniku. Toto je tvrda realita na teto planete.
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Sam Tektzby » 16 lis 2011, 16:27

A proto atomovkama na ně :P
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod KillerLP » 16 lis 2011, 21:36

Ano,ale Arpaix, co když jsou to jen křesťanské pojmy? Co když peklo je tohle, kde jsme teď? Děsí mě, že by po smrti mělo ještě něco být.. Ale jinak souhlasím se vším,co jsi napsala. A ty, Same máš taky pravdu, s atomovkou na ně :D
Obrázek
KillerLP
Středoškolský čaroděj
Středoškolský čaroděj

Příspěvekod Martin108 » 16 lis 2011, 21:56

Podle mého názoru za to nemůže žádný bůh. Jediný důvod vidím v nevědomosti lidí. Všichni chtějí být šťastní a mnozí z nich k tomu používají kvůli své nevědomosti způsoby, které pak přinášejí neštěstí jak lidem v jejich okolí, tak i mnohdy jim samotným. Peklo je podle mého názoru stav mysli. To jakým způsobem prožíváme zabarvuje Svět kolem nás a jistým způsobem ho spoluutváří. Když bych vyhrabal hodně staré hlášky, tak "království nebeské je ve vás". Stačí si jen "protřít oči" a vidět ho. Ono se to snadno napíše, ale obvykle se to pak hůř udělá. Každopádně tak to vidím já. Kdyby existoval nějaký zlý bůh, který by to měl všechno na triku, tak by se celé lidstvo mohlo složit, koupit obří atomovku (čímž by udělali radost hlavně Samovi :D) a tou ho pak sestřelit. A žilo by se blaze... No bohužel ani tak to nefunguje :))
Arpaix, popisuješ negativní následky negativních činů a pozitivní těch pozitivních. Kdyby existoval ten Zlý bůh veškeré materie, už dávno by ho následky jeho činů zničily :)

Takový je můj názor. Pokud na něj budete reagovat, tak prosím konstruktivní kritiku s uvedením důvodu proč souhlasíte, nebo ne.
Napsat: "To je blbost" nebo "To je úplně mimo" umí každý :)
OM MANI PEME HUNG
Martin108
Čaroděj
Čaroděj

Příspěvekod KillerLP » 17 lis 2011, 12:24

Přesně s tebou souhlasím :)
Obrázek
KillerLP
Středoškolský čaroděj
Středoškolský čaroděj

Příspěvekod Razorka Tektzby » 17 lis 2011, 13:54

Tím, že je království nebeské v nás jsi mi připomněl příběh, co jsem četla v občanské nauce na základce :D Jmenuje se O nejvyšším božském tajemství a asi ho znáte.

Kdysi dávno a dávno, na šerém úpatí všech věků, se sešel sněm bohů, aby zjistil, kam ukrýt před člověkem to nejvyšší božské tajemství. První promluvil Brahma Stvořitel: „Myslím, že nejlépe učiníme, ukryjeme-li je na vrch Himálaje. Její mrazivou strmost člověk nezdolá."
Ale bohyně Kálí - která stejně vždycky byla nejchytřejší ze všech - nahlédla do své nesmírné kruhové paměti, jež hledí vpřed i vzad, usmála se a řekla: „Varuji tě, můj božský druhu. Posvátná Himálaj, pravda, je dosti strmá, ale člověk je tuze, tuze zvídavý. A já ti pravím, že již velmi brzy, za několik znepokojivě kratičkých miliard roků, stane lidská noha i na nejvyšší hoře. A co pak bude s naším tajemstvím?"
Druhý se ujal slova Višnu Zachovatel a poněkud podrážděně promluvil: „Doufám, že víš, co mluvíš, Kálí. Pak mám jiný návrh: spusťme své tajemství na dno oceánu. Jeho děsivou hloubku člověk nezdolá."
Ale bohyně Kálí opět nahlédla do své kruhové paměti, jež hledí vpřed i vzad, a řekla: „I tebe varuji, můj božský příteli. Oceán, pravda, je hluboký a temný, ale člověk je vskutku velmi zvídavý. Uběhne pár prchavých miliard roků a on dobude dna moří. A co pak bude s naším tajemstvím?"
Třetí, už značně rozzloben, promluvil Šiva Ničitel: „Kálí vždycky dělá jenom zmatky! Ale budiž, třeba na tom něco je. Potom nám nezbude, než skrýt tajemství na Měsíci. A ať se Kálí neodváží tvrdit, že se člověk dostane až na Měsíc!"
„Velmi se omlouvám, že zdržuji tak moudré bohy, ale i tebe, můj milý, musím varovat. Chladná Luna je vzdálená a pustá, ale vy pořád odmítáte chápat, jak moc a moc je člověk zvídavý. Už za křehký okamžik miliard lidských roků stane na Měsíci - a co pak bude s naším tajemstvím?"
To už bylo na tři bohy příliš! Rozlíceni božským hněvem vrhli se na nebohou Kálí a jeden přes druhého křičeli: „Už máme dost tvých zpupných řečí, Kálí! Jsi-li tak chytrá, jak se tváříš, nuže, sama nám řekni, kam ukrýt naše božské tajemství!"
Ale Kálí už dávno předtím pohlédla do své nesmírné kruhové paměti, jež hledí vpřed i vzad, na dotaz byla připravena, sladce se usmála a odpověděla: „Mí drazí druhové! Mám návrh: ukryjme je přímo do člověka! A já vám ručím za to, že člověk je bude hledat na vrcholcích hor, potopí se pro ně na dno oceánu, prohledá jednou celý širý vesmír...ale aby je hledal sám v sobě? Ne, na to hned tak nepřijde!"
Bohové zvážili její řeč a uposlechli. Jak Kálí řekla, tak se stalo - a božské tajemství je dosud v bezpečí.
|\/|1£µ_|µ $4|\/|3č|{4 73|{72ߥ |\|4\/žÐ¥
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek Obrázek
Razorka Tektzby
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Martin108 » 17 lis 2011, 14:08

Kálí je podle toho příběhu hodně chytrá :) V buddhismu se říká, že mysl běžného člověka funguje jako oko. Je schopná vidět všechno okolo, ale neumí spatřit sebe sama :) Naštěstí existují různé metody, které jí můžou nastavit zrcadlo.
OM MANI PEME HUNG
Martin108
Čaroděj
Čaroděj

Další

Zpět na Všeobecný pokec