Arta píše:Koubiči, Koubiči, mám takový pocit, že nás tady někdo houpe...
Před podobnými tvrzeními doporučuji provést magickou praxi se Zaklínací knihou Necronomiconu tj. Padesáti jmény Marduka, práci s Wilsonovým al-Azífem (Lovecraftovým Necronomiconem), dále knihou Liber Koth
http://www.bookfayre.cz/exec/books/item ... 42346.html a velmi vhodné v tomto směru je šťastné húdú, Abramelinova magie a rozhodně nedoporučuji používat žádná zažehnávání.
K tomu Lovecraftovu Necronomiconu, zrovna jsem četl knihu Magie v historii, teorii a praxi od pana prof.Nakonečného a nemohu se zbavit dojmu, že autor buď pozbyl kontakt s realitou a ztratil soudnost, nebo úmyslně mlží, lže a ohýbá fakta, nebo se dostal k velmi nevěrohodným zdrojům a informacím, které nedokázal kriticky zhodnotit a uvážit.
Například u Necronomiconu je poněkud mimo a označuje našeho velikého skeptika a bojovníka proti iracionalitě H. P. Lovecrafta za mystifikátora a naznačuje že on stvořil Simonův Necronomicon a lehce tohoto největšího spisovatele horroru a miliony jeho čtenářů uráží (tohle bych měl použít proti učitelce českého jazyka a na základě knihy říci také že všichni současní nejprodávanějš spisovatelé od Kinga přes Gaimana po Barkera jsou prostoduší) a vůbec tvrdí že se Simonomicon podobá Lovecraftově tvorbě, což je též komické. Kniha je na mnoha místech psána podobně nepřesně. Nevyhovující, ale velmi hodnotné oblasti magie a významné osobnosti jsou znevažovány a odsouvány do pozadí a na druhou stranu nepříliš podstatné osoby též obdařené morálními škraloupy, jež neuvádí, nebo bagatelizuje a vyzdvihuje do výšin. V tomto směru je dílo poněkud komické, působí jako propaganda, ale na druhou stranu je smutné, že je myšleno vážně. Nejvíce mi vadí faktografické pokulhávání a někdy doslovné upadání, jako v pseudomytologických Dějinách magie od Léviho.