Sen a následek po něm

Zde pište své sny, pokusíme se najít přčinu dané věci.

Sen a následek po něm

Příspěvekod Coozle » 05 črc 2011, 17:18

Tátovi se stala taková zajímavá věc a to né jednou už asi dvakrát. Usnul v obýváku a zdálo se mu že s někým mluví a ten někdo mu sděloval spoustu informací bohužel si nepamatuje jaké ale bylo jich dost a prý byly důležité. No ale sen samotný asi není tak důležitý. Prostě se z ničeho nic probral jakoby dostal příkaz aby se probudil tak vstal a podíval se na DVD a HDD rekordér který má stavový displej a ten se najednou spustil. Běžně na něm jsou hodiny když je "vypnutý" ale spustil se rozjel se disk, mechanika a na displeji se objevil nápis OTA vyfotil si to na mobil. Nešlo mu rekordér vypnout tlačítkem tak našel ovladač a snažil se ho vpynout ale nějak se to nedařilo. Tak se o to ještě chvíli pokoušel a pak vytáhl ze zadu napájecí kabel. Displej ještě chvíli svítil a pak zhasl. Co tom může být za příčinu? Nějaká technická chyba nebo spojitost se snem? Jméno Ota má být pro něj stěžejní jako důležitá osoba nebo tak něco? Náš byt je asi prolezlý duchy skrz na skrz. Mamce se stalo že byla v posteli se synovcem kterého měla na hlídání a oba se probudili ve stejnou dobu uprostřed noci a najednou se pomalu a klidně otevřeli dveře do ložnice. Mamka nic neviděla ale synovec se posadil a zíral ještě dobrých 5 minut. Pak si lehnul a spal dál ale od té doby odmítá spát v ložnici a když se ho ptáme proč tak řiká že tam viděl bubáka. V té době mu byli 2 roky teď je mu 6 a do ložnice v noci nejde ani náhodou. Bojí se tam. A mě jako málému se to stalo taky asi tak v 7 možná 8 letech. Uplně stejný případ oba jsme se s mamkou probudili a viděli jak se otevřeli dveře které jsme předtím zavírlai na kliku. Já jsem viděl postavu mužskou celkem vysokou. Obličej sem neviděl byla tma, ale ta postava něco držela v ruce něco jako hůl nevím. Strachy sem zavřel oči a snažil se usnout. Ví mže to nebyl sen oba jsme si o tom ráno s mamkou povídali. Co to může být opravdu máme nějakého ducha doma a všem se nám snaží něco sdělit nebo nás prostě nějaký jen tak škádlí?
Coozle
Školák
Školák

Re: Sen a následek po něm

Příspěvekod Sam Tektzby » 05 črc 2011, 17:25

OTA (over the air) je druh zápisu čistě ze signálu, v tom nehledej nic tajemného. Takže bych to viděl spíše na podivný sen a náhodu. To že přístroj ještě chvilku svítil, je jednoduché, jedná se o zbytkové napětí ve zdroji. To se sinovcem, je jen "zásek" mezi REM fází spánku a absolutním probuzením, kdy může dojít k děsivé příhodě (noční můře) a nebo rovnou ke spánkové paralýze, ale ta tu nebyla proto že se dokázal posadit. Spíš bych to viděl na to, že jsi pod tlakem těhle "podivností" víc senzitivní. Neboj bude lépe.
Na začátku bylo slovo, pak těch slov už bylo mnoho, ruka byla v rukávu a Sam s Razorkou pomálu, čekajíc co řekl jejich text by, stali se Razorkou a Samem Tektzby :D
|\/|1|_µ_|1 .-420.-3č|<µ 73|<728¥ |\|4\/ž|)¥
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Coozle » 05 črc 2011, 17:53

Není nějaká možnost jak toho synovce zbavit toho pocitu. vím že je to těžké taky se mi to stalo a mamka si to dodnes pamatuje. Není to nic příjemného a právě že mladého a ještě emočně nevivinutého člověka se zmocní strach. Tak jestli nejde nějakým způsobem to omezit. A je možný že se zdá uplně totožnej sen oboum lidem najednou? Jako mě a mamce nebo jí a synovcovi?
Coozle
Školák
Školák

Příspěvekod Sam Tektzby » 05 črc 2011, 17:58

V tomhle ohledu to je těžký, můžete se poradit s děckým psychologem. Já těmahle věcma například trpěk kolem čtvrtého až šestého roku a to z důvodů srdeční arytmie. Nebylo by tu od věci poradit se s pediatrem a poukázat na to. Povětšinou se tyto vzpomínky dají léčit několika způsoby, od psychologických poraden až k medikamentální kůry. Každopádně jen doporučuji návštěvu pediatra a dětského psychologa.
Na začátku bylo slovo, pak těch slov už bylo mnoho, ruka byla v rukávu a Sam s Razorkou pomálu, čekajíc co řekl jejich text by, stali se Razorkou a Samem Tektzby :D
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Coozle » 05 črc 2011, 18:05

No naše rodina je vůbec divná. Takovýhlech vcí máme spoustu. Jedné z mých tří sester se zdál sen kde jí někdo zastřelil a probudila se rěsně před tí mnež jí kulka zasáhla. Druhá sestra zase zachránila mamce život. Šly po silnici silnice uplně mrtvá nikde nic ticho a sestra najednou po mamce skočila a strhla jí do příkopu a v tu chvíli kolem nich projel kamion docela vysokou rychlostí. Nebo viděla v poli napoleonského vojáka jak jde proti ní v plné výstroji a najednou se rozplynul. A deja vu máme skoro celá rodina: já, mamka, sestry a občas i táta.
Coozle
Školák
Školák

Příspěvekod Sam Tektzby » 05 črc 2011, 18:11

No v tomhle ohledu jedině vyšetření, epilepsie, EEG, EKG kvůli možné arytmii. A pak se zajímat, jestli se jednalo opravdu o Jasnozřivost, nebo o syndrom "déjà vu".
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Coozle » 05 črc 2011, 18:13

Až tak daleko to může sahat jo? To sem nečekal. Snyj sou hodně záhadné ale tak až s tou epilepsií to je docela šok tou nikdo v rodině netrpíme nebo není zjištěná. Každopádně až pudu k doktorovi na pravidelnou prohlídku tak mu řeknu co se mi stává a že bych chtěl vyšetření a on mi někoho doporučí.
Coozle
Školák
Školák

Příspěvekod Sam Tektzby » 05 črc 2011, 18:17

Ty stavy "déjà vu" mohou k tomu navádět, pokud to je jen nárazové tak to nebude problém, ale pokud to je tak jak jsi naznači a součástí celé rodiny, je to možné. Hlavně je potřeba nejdříve vyloučit "možné" a pak se dopátrat zbytku. Zatím není proč se šokovat, jen jsem upozornil na jednu z možností, zdraví máme přece jen jedno.
:)
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Coozle » 05 črc 2011, 18:22

No tak naštěstí deja vu není zrovna pravidelné. Někdy se opakuje už druhý den respektive noc a někdy až za půl roku ale pokaždé o něčem jiném. Ale vždycky jsou to drobnosti. Třeba se mi stalo že jsem zapl televizi a byl tam nějaký dokumentární pořad nechal sem oh běžet a pak jak jsem se tak díval tak najednou deja vu to už bylo a vtu chvíli jsem si uvědomil že se mi o tom zdálo dokonce jsem si pamatoval celou větu. Nebo mamka koukala na televizi a zrovna byl ve filmu úsek kde mluvili nějak arabsky nebo podobným jazykem a mamka jim rozuměla každé slovo a to přitom neumí anglicky ani jíným jazykem nic říct. A až po tom co se ta část filmu odehrála jí došlo že mluvili uplně jiným jazykem než češtinou.
Coozle
Školák
Školák

Příspěvekod Sam Tektzby » 05 črc 2011, 18:30

No to s mamčou je dost diskutabilní a chtělo by to zaznamenat a prozkoušet, to myslím bez urážky a bezpříkras. Co se jedná těch "déjà vu", pořád by bylo na místě to vyšetření. Jinak jen na vysvětlenou, tenhle stav je paramnésie a alespoň jednou za život ho zažije přes sedmdesát procent celosvětové populace. Jedná se o časové sladění mezi levou a pravou hemisférou našeho mozku, kdy dojde k záznamu informace s časovým odstupem (prostě a jednoduše levá hemisféra zachytí situaci třeba o půl setiny sekundy později, než pravá). Mozek si pak myslí, že iluze vyvolaná touhle dvounásobnou chybou v "záznamu" je jednotný a zažil ho dvakrát. Nedokáže totiž rozlišit, jestli ta „první“ informace přišla před půl sekundou nebo před rokem a tím vyvolá dojem, že danou scénu jsme již jednou prožili. Druhá teze je o mozkové únavě.
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Coozle » 05 črc 2011, 18:56

Tak to je hodně zajmavý. Neexistuje nějaká kniha o snech nebo nějaký pořad který by šel sehnat? Chtěl bych se o tomhle dozvědět víc třeba z jakýho důvodu se mi zdaj sny kdy padám uplně od prázdna všude kolem tma a já cejtím jak se o mě tře vzduch a ohřívá mě, těsně před dopadnutím se proberu. Kamarádovi se zas zdá že je svázanej na nějakym mostě a chce ho přejet kamion. No tak nevim kterej zážitek je horší. Řek bych že to jak se mi dřív zdálo jak sem padal tak se mi promítlo do života. Skákal sem z 8m do vody z nějakýho mostu a dost dlouho jsem se přemlouval a v tu chívli kdy jsem skočil a letěl tak najendou mi probehlo hlavou že je to stejný pocit jako v tom snu kde furt padám. no podruhý už sem neskočil jak se mi otevřela vzpomínka. Prostě nějakej psychickej blok.
Coozle
Školák
Školák

Příspěvekod Sam Tektzby » 05 črc 2011, 18:57

Hledej na netu je tam toho dostatek a v kolika řečích.
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Razorka Tektzby » 07 črc 2011, 22:51

V roce 2012 se má "propojit" pravá a levá hemisféra, takže možná zažijeme hromadný "déjà vu" :D
Co se týká toho "padám uplně od prázdna", tak to se mi zdá taky a jedno z možných vysvětlení by mohla být vzpomínka na porod :)
|\/|1£µ_|µ $4|\/|3č|{4 73|{72ߥ |\|4\/žÐ¥
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek Obrázek
Razorka Tektzby
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Sam Tektzby » 07 črc 2011, 22:58

To je taky možnost, to mě nenapadlo.
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Razorka Tektzby » 07 črc 2011, 23:03

Mě by třeba nenapadlo, tě napadnout :D......ne, tebe napadají zase jiný věci, co mě třeba ne.....pavouci apod. :D
|\/|1£µ_|µ $4|\/|3č|{4 73|{72ߥ |\|4\/žÐ¥
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek Obrázek
Razorka Tektzby
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Sam Tektzby » 07 črc 2011, 23:05

Mě toho na padá zlatíčko :-*
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Další

Zpět na Sny