Sny umirajicich

Zde pište své sny, pokusíme se najít přčinu dané věci.

Sny umirajicich

Příspěvekod Arpaix » 25 čer 2011, 15:46

Jase setkala pri navstevach LDN a Hospicu s tim ze lide pred smrti vetsinou meli preludy, ci videli svuj zivot ve snu, i videli v bdelem stavu napriklad male deti..
Pamatuji jak jsem hovorila s jednou 90 letou pacientkou s rakovinou 2 dny pred jeji smrti a ona mi rikala az "si odvedu sve dite z jejiho pokoje". Deti nemam a zadne dite se mnou nebylo. Ona mi ale rikala ze vidi asi 10 letou holku vedle mne.
Ja ji opet rikala ze zadne deti nemam a ani zadna 10 holcicka se mnou neni.
Vysvetluji si to tak, ze ona v te 10 lete holce videla sama sebe, sve detsvi, svuj jiz uplynuly zivot,a ta holcicka byla ona sama. Jiz videla co bylo pred 80 lety kdyz ji bylo 10 let a videla se jiz oddelene od sveho tela.
Ono 2 dny pred pomalou smrti ( umirala rok), ji bylo jasne ze je konec, vedela vse,a tak se jeji Duse pomalu zacinala oddelovat od tela jeste pred smrti tela. Toto se stava u tezce nemocnych a pomalu umirajicich lidi. Den na to byla jiz v bezvedomi a neprobudila se, bilo jen srdce ai 24 hodin a pak se zastavilo i to.
Myslim ze toto byl pripad kdyz se Duse pomalu a postupne oddeluje od tela,a nakonec se oddeli zcela a v posteli lezi jiz jen telo, ktere zije kdyz bije srdce, pokud se zastavi nasleduje i smrt tela, duse vsal mohla byt jiz oddelena.
Netrpela tato zena demenci, jen rakovinou. Tez mi rikala ze ma oba rodice a ze jim je asi 40 let!!!- videla a meli jiz zrejme kontakt z rodici na druhem brehu. Pacientka mela 90 let!!! Myslim ze jiz ji rodice vitali na onom svete, nebot mi vypravela co ji rika maminka!!! /ktera jiz byla asi 30 let mrtva/..je to pripad kdy Duse oddeluje seod tela jiz za zivota tela.
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Re: Sny umirajicich

Příspěvekod Sam Tektzby » 25 čer 2011, 15:53

Z čistě anatomického hlediska je napováženou, že devadesátiletá pacientka s rakovinou a dožívající, netrpí stařeckou demencí. Ale každopádně zajímavý příběh, trochu mi to připomíná ty "setkání", kdy se člověk setká sám se sebou, ale v rzdílných věkových a časových rovinách. Říkala jsi, že viděla desetiletou holčičku v místnosti a tvůj názor se mi zdá docela přesný, až na to "duševno". Podle mě viděla svůj život a jestli se jednalo o duši si můžeme jen domýšlet.
Na začátku bylo slovo, pak těch slov už bylo mnoho, ruka byla v rukávu a Sam s Razorkou pomálu, čekajíc co řekl jejich text by, stali se Razorkou a Samem Tektzby :D
|\/|1|_µ_|1 .-420.-3č|<µ 73|<728¥ |\|4\/ž|)¥
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Arpaix » 25 čer 2011, 16:07

Zadne dusevni poruchy nemela, jen rakovinu zlucovych cest s metastasami zaludku a jater.
Slo to rychle a pacientka byla fysicky ve velmi spatnem stavu k vuli nemoznosti prijimat .
Myslim ze v te 10 lete holce videla sama sebe, i mela kontakt na sve rodice na onom svete.
Videla je jako by byli ve veku 40 let, rikala ze minika ji vola a maminka ma asi 40 let.
To odpovida, kdyz ji bylo 10 let, jeji matce mohlo byt 40. Myslim ze se Duse jiz oddelovala od tela v dobe kdy ja s pani mluvila..den pred telesnou smrti jiz na posteli bylo jen telo- byla v bezvedomi- to znamena ze Duse jiz byla na druhem brehu,a telo pomalu umiralo.
Naopak u rychle smrti je Duse spojena s telem i mesice, Duse neuvedomi si telesnou smrt.
Ale tento pripad bylopomale odchazeni Duse z jiz skoro mrtveho tela.
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Sam Tektzby » 25 čer 2011, 17:25

Ale i tak, sama jsi naznačila, že byla psychicky nevyrovnaná. To už může zapříčinit "Phantasmagorické" chování.
Na začátku bylo slovo, pak těch slov už bylo mnoho, ruka byla v rukávu a Sam s Razorkou pomálu, čekajíc co řekl jejich text by, stali se Razorkou a Samem Tektzby :D
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Arpaix » 25 čer 2011, 22:08

Pokud clovek takto je nemocny, tak jiste ze utrpeni udela sve na psychickem zdravi tez.
Pokud je clovek tezce nemocny, tak ma potize i psychicke a i mladsi lide. V 90 letech neni cemu se divit.
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Sam Tektzby » 25 čer 2011, 23:37

No ne, já jen že jsi výše psala, že je neměla, ale to je jedno. Bůhvi co uvidím já na svém sklonku, že.
:)
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod KillerLP » 14 črc 2011, 12:18

Arpaix, moc děkuji za tento tvůj příspěvek. Je moc zajímavý a tvá teorie taky, myslím si to taky, že viděla sebe a své rodiče..
Četla jsem kdysi knížku, jménem "život po životě".. A autor tam líčí, co lidé mohou vidět, před svou smrtí, nebo spíš zážitky umírajících, kteří to vyprávějí pozůstalým. Ráda bych podotkla, že můj děda, který byl na operaci se srdcem (které se mu nachvilku zastavilo), když přijel domů po operaci, tak říkal, že viděl světlý tunel a v něm viděl svého pejska, jak tam s ním je. Že ten pes zářil, stejně tak, jako všechno kolem něj. A pak, že to najednou zmizelo.. Vím, někde jsem slyšela, že tyhle "sny, nebo přeludy", jak tomu kdo říká, jsou zapříčiněny nějak mozkem, ale i tak je to velmi zajímavé téma, které stojí za zamyšlení.
"Kdo trpí sám, ten trpí mnohem tíž, že vidí štěstí druhých přes svůj kříž."
Obrázek
KillerLP
Středoškolský čaroděj
Středoškolský čaroděj

Příspěvekod Arpaix » 14 črc 2011, 13:56

Zivot po zivote jsem samozrejme cetla. Ale nebot casto jsem hovorila s umirajicimi,tak jsem toto zaznamenala.
Ti lide vidi sve detstvi, sve rodice a jiz zemrele mazliky, psy, kocky.
Ano! Nebot pred smrti pomalu Duse se oddeluje. Neco jineho je sebevrazda ci nasilna smrt, kde clovek zemre tak rychle, ze Duse neuvedomi si ze telo jiz nezije a Duse je ve zmatku.
Pokud ale clovek je stary, ci tak tezce nemocny, ze vi ze zemre, umira dlouho a pomalu a trpi( pacienti s rakovinou, ci Aids, ale i lidem s nemoci Alzheimera prijdou svetle chvile),
v tomto pripade se Duse pomalu oddeluje od tela a cestuje v minulosti, kde vidi sve mladi, rodice, zvirata,ale i sve minule zivoty.
Pri tkovem pomalem umirani Duse pomalu a pozvolna se oddeluje a tak vznikaji tyto stavy.
I tunel, kde cekaji pribuzni umirajiciho, a az zemre, tak tyto Duse ho budou provazen v pocatecnim chaosu oddeleni Duse od nemocneho mrtveho tela.
S timto jsem se setkalav mnoha pripadech. Podobne sny ale dokonce mohou videt i pribuzni umirajich, kdyz vi ze se blizi smrt jejich blizke osoby a jsou spjati s jeji Dusi.
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Arta » 14 črc 2011, 14:29

Staří lidé nemusí být nějak vážně nemocní a vzpomínky na dětství mají jasnější a jasnější.
Nepamatují si co měli k snídani ale do detailu si vybaví třeba svou košili, co nosili v pěti letech.
Arta
Čaroděj
Čaroděj

Příspěvekod Arpaix » 14 črc 2011, 14:50

To je pravda, ale i mladi nemocni lide maji ruzne preludy,a je videt velka zmena chovani.
Mnoho starych lidi si opravdu nepamatuje co meli k snidani,ale pamatuji co bylo pred 80 lety. Ale v pripade te umirajici zeny to byl prelud, neb ona videla pod stolkem male dite,a to male dite byla ona sama. Tvrdila ze vidi i svou matku a te je asi 40 let!!! Vim ze ona jiz videla svou matku ktera ji rikala ze jiz nastal jeji cas,aani v preludu ji mohlo byt 40 let, nebot to je stredni vek a v tomto veku si nejacsteji na rodice vzpominame.
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Sam Tektzby » 14 črc 2011, 17:41

Jen se pořád nemůžu usnést, zda se jednalo o věkěm spůsobená "phantasma" a nebo opravdu její blízká osoba.
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Arta » 14 črc 2011, 18:01

Existuje názor, že naše sny mají funkci ozdravit a pomoci našemu tělu. Odreagovat se, nemocnému ulevit, prostě ti hodí
"udičku" - přemýšlej si o svém snu a na chviličku zapomeň na své starosti.
Arta
Čaroděj
Čaroděj

Příspěvekod Sam Tektzby » 14 črc 2011, 18:20

V tohmle ohledu souhlasím, sny skutečně (podle mýho) fungují jako psychické "ventilátory".
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Arpaix » 18 črc 2011, 00:03

Lide kteri dlouhou dobu trpi,a vedi ze jejich konec blizko je, tak maji sny o svych zemrelych rodicich, o svem detstvi, ale mohou videt i sve budouci zivoty.
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Sam Tektzby » 18 črc 2011, 03:46

Zase tak daleko jsem o tom nepřemýšlel, myslíš nahlížení do dalšího "cyklu"?!
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Arta » 18 črc 2011, 07:53

Arpaix - nesouhlas
Arta
Čaroděj
Čaroděj

Další