Spící prorok

Magie konkrétně i všeobecně

Spící prorok

Příspěvekod KillerLP » 23 lis 2011, 17:18

Edgar Cayce - Narodil se r.1877 a zemřel 1945. Už od dětství se u něj projevovaly zvláštní schopnosti.

Příbuzným říkal, že mluví s duchem svého zesnulého dědečka. Také měl imaginární přátele, o kterých tvrdil, že jsou z druhého břehu. (Připouštím fakt, že se mohlo jednat o nemoc, jen to píšu proto, že by to mohlo nějak souviset s tím, co napíšu později.)

Škola mu byla téměř odepřena, protože jeho rodiče byli chudí. Navštěvoval ji jen v neděli, ostatní dny se věnoval čtení Bible a podobně. Byl zbožný.

Roku 1900 ho postihla těžká laryngitida, kvůli které přišel o hlas. Proto se Edgar stáhl do ústraní. Za nějaký čas přijel do Edgarova rodného města hypnotizér "Pan Hart".
Během svého pobytu ve městě mu někdo řekl o oněmělém Edgarovi, a navrhl mu léčbu, kterou Edgar přijal i přesto, že léčba měla být součástí vystoupení před publikem.
Během hypnózy se Edgarovi vrátil hlas a on promluvil, a nebylo to naposled.
Po probuzení z hypnózy však Edgar stále hlas neměl. Kvůli nedostatku času Pana Harta, se léčby ujal místní hypnotizér Al Layne.

Tomu Edgar v hypnóze popisuje, čím je jeho nemoc způsobena, a jak se jí zbavit. Edgar říkal, že je potřeba zvýšeného průtoku krve do hlasivek. Layne tedy Edgarovi vnukl, aby si představil velký průtok krve do hlasivek. Edgar po chvíli začal rudnout, ten stav trval asi 20 minut. Potom prý Edgar řekl, že léčba je u konce, že je vyléčený. Po probrání z hypnózy mluvil, a nic z toho, co popisoval v transu si nepamatoval. Neví se, jak mohl Edgar o té metodě vědět, protože nebyl nijak lékařsky vzdělaný. Mnozí se domnívali, že skrz něj hovořili tajemné síly.

V dospělosti se do transu dokázal uvést sám a začal kromě diagnostického jasnovidectví také vyprávět o změněném stavu vědomí, znovuzrození, podobě posmrtného života a velkých otázkách lidstva.
Nejpodivnější bylo, že ve svém transu začal i věštit budoucnost.
Dokonce se jeho předpovědi i plní. Edgar předpověděl obě světové války, včetně jejich příčině, začátku i konce.
Také varoval před světovým úpadkem trhu a ekonomickou krizí v roce 1929.

Na začátku roku 1945 E. hovoří ve svých proroctvích o rozkladu komunismu a pádu mocného Sovětského svazu na konci století. Edgar Cayce neměl nějak velké znalosti o světové historii, politice a ekonomice. Mohlo jít o odhad nebo dedukci.
Povšimněte si, že již na počátku 20. století předpovídá globální oteplování, na které v té době nikdo ani nemyslí. Hovoří například o tom, že vidí tání ledovců a změny počasí.

Dále mluví o velkých zemětřeseních na západním pobřeží Ameriky a o velkých vlnách tsunami, které pohltí i Japonsko. Země má být zmítána jednou katastrofou za druhou. Toto vše se má stát na konci 20. století a na počátku 21. století. Nejméně postižené přírodními katastrofami a změnami má být Rusko.

E. také v transu říkal, že vidí destrukce a výbuchy v San Francisku, Los Angeles a na Manhattanu. V roce 1989 postihne ničivé zemětřesení San Francisco a o dva roky později přichází obrovský požár v Los Angeles. Může jít pouze o náhody? Ale co Manhattan? Viděl Edgar Cayce teroristický útok na mrakodrapy přezdívané „dvojčata“?

Edgarových záznamů je téměř 14 000. Lze se v nich dočíst i o vraždě prezidenta Spojených států amerických Johna Fitzgeralda Kennedyho (1917-1963). V jeho zápiscích se mluví i o vynaleznutí laseru či nalezení svitků od Mrtvého moře. Nejpodivuhodnější se však zdá předpověď datumu své smrti, která přichází dle proroctví 5. ledna roku 1945. Cayce byl na sklonku smrti velmi unaven, protože jej náročné hypnózy zřejmě připravili o veškerou životní energii.

Edgar sám upozorňoval, že se dá mnohým katastrofám zabránit. Od toho máme my lidé svobodnou vůli, která naší budoucnost neustále mění..
Co si myslíte o jeho proroctvích?
"Kdo trpí sám, ten trpí mnohem tíž, že vidí štěstí druhých přes svůj kříž."
Obrázek
KillerLP
Středoškolský čaroděj
Středoškolský čaroděj

Re: Spící prorok

Příspěvekod cer.mi » 23 lis 2011, 20:19

Je to velice zajimavé. Na jednu stranu těch proroků bylo hodně a mluvili tak obecně, že se to pak dalo aplikovat na různé katastrofy nebo události.. Tady však asi na tom něco bude, když odhadl obě války i s příčinami a tak.. i o té vraždě prezidenta no..
Já bych tomu i věřil, že v tom transu byl schopný předpovídat budoucnost, jen by mě tedy zajímalo, co se stane v budoucnu s ČR? :D
When I die, bury me upside down so the world can kiss my ass.
cer.mi
Školák
Školák

Příspěvekod Merlin z Teustoságu » 23 lis 2011, 20:38

's220'

Byl to velmi moudrý a dobrý muž.=)

S prorokama je to jako s rybami,
jsou dobré a zlé.

=)=)=)
Merlin z Teustoságu
Čaroděj
Čaroděj

Příspěvekod Merlin z Teustoságu » 23 lis 2011, 20:47

's220'

Nezáleží na čase , ani prostoru ,
v kterém zemi posloucháš.

Záleží jak ji naslouchášb=)=)=)
Merlin z Teustoságu
Čaroděj
Čaroděj

Příspěvekod panter » 23 lis 2011, 21:00

Je o ňom napísaných mnoho kníh. Taký človek sa narodí raz za sto rokov.
Nikdo jiný za vás neodtančí váš tanec.
Nikdo jiný neodzpívá vaši píseň.
Nikdo jiný nenapíše váš příběh.
panter
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod KillerLP » 23 lis 2011, 21:04

To máš pravdu, cer.mi. No, jak to myslíš s ČR? :D / To nepochybně, Merline. Ale nepochopila jsem, jak to myslíš s těmi rybami? To je moc hezky definováno, je to hodně na zamyšlení s tím nasloucháním zemi. :) On to uměl asi hodně, myslím si, že to je v každém z nás, ale málokdo tomu věří, a málokdo to vnímá. Je možné, že je o něm mnoho knih, ale doposud jsem žádnou nečetla. Nemusí to být pravidlem, co když to někdo umí, ale nezapíše si to, nebo to nikomu neřekne?
"Kdo trpí sám, ten trpí mnohem tíž, že vidí štěstí druhých přes svůj kříž."
Obrázek
KillerLP
Středoškolský čaroděj
Středoškolský čaroděj

Příspěvekod cer.mi » 23 lis 2011, 22:18

no to byla jenom narážka, že se ubíráme směrem do ....., tak by mě zajímalo, co ti naši politici vymyslí a jak to s naší společností bude v budoucnu... samozřejmě tady nechci debatu na toto téma otvírat, sám nemám rád, když se o tom lidi baví a když je něco o politice v televizi, tak to přepínám, protože mě to jenom znechutí.
takže jenom taková narážka ;)
When I die, bury me upside down so the world can kiss my ass.
cer.mi
Školák
Školák

Příspěvekod Razorka Tektzby » 23 lis 2011, 22:56

Pěknej článek :)
Osoba je to pozoruhodná. Díky tomu, že to není zase tak dávno, co zemřel, tak bych jeho proroctví považovala za jedny z nejpřesnějších, protože píše v dnešním jazyku a jasným významu a není to třeba nutný luštit jako např. od Nostradama.
Mám tu opět zcela překvapivě pár souvislotí a trochu si zateoretizuju :D Edgar píše o době, kdy lidé byli na vyšší úrovni bytí (podle mě to mohla být klidně doba Atlantidy, pokud připustíme, že existovala). To jsme ale zneužili, zneužili jsme sílu z toho plynoucí a to nám přineslo zničení kultur i řekněme karmy. V současnosti se pomalu blížíme opět k době vyššího vědomí, "čistotě" (to sedí na rok 2012? :p). Zapadá mi to do mé oblíbené teorie cyklů událostí. Ono tohle nebude ze dne na den, čili, že 21.12.2012 se probudíme a něco se stane, jde o postupnou přeměnu a bude i hodně lidí, kteří vůči ní budou imunní, necitliví, bohužel. A podle mě necitlivý budou ti, co pro oči (majetek, prachy) nevidí. Ale zpět k Edgarovi. Předpovídá apokalyptický události na počátku novýho tisíciletí, což sedí a mohla by to být možná odpověď na otázku, co bude s ČR :D A abych dostála zmiňovanýmu cyklování, tak to zacykluju Atlantidou :D Předpovídá, že hodně oblastí, kde je teď souš bude zaplavená a ATLANTIDA bude z moře vyzdvižena! A co by mě zajímalo docela dost je, kolik takových cyklů máme za sebou, a jestli se někdy poučíme? (samozřejmě je to všechno hypotéza :p)
Poslední věc jako dodatek k těm mým "náhodám", dívám se na Akta X, píšu o cyklech a Scullyová právě mluvila o cyklické sloučenině :D :D
Na začátku bylo slovo, pak těch slov už bylo mnoho, ruka byla v rukávu a Sam s Razorkou pomálu, čekajíc co řekl jejich text by, stali se Razorkou a Samem Tektzby :D
|\/|1£µ_|µ $4|\/|3č|{4 73|{72ߥ |\|4\/žÐ¥
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek Obrázek
Razorka Tektzby
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Sam Tektzby » 23 lis 2011, 23:31

Osobně se mi v tomhle případku pořád zdá, že se všechno opakuje a pak se něco stane (třeba přilétnou plazivci) a všechno se vrátí zpět, jak v technice, tak i ve smýšlení..pak zase vyvíjení a zase zpět, co když Atlatis atd..co když už jsme byli na úrovni extrémní techniky a něco nás vrátilo zpět, možná ve smyslu "Tak takhle ne, pěkně od znova" :D
Na začátku bylo slovo, pak těch slov už bylo mnoho, ruka byla v rukávu a Sam s Razorkou pomálu, čekajíc co řekl jejich text by, stali se Razorkou a Samem Tektzby :D
|\/|1|_µ_|1 .-420.-3č|<µ 73|<728¥ |\|4\/ž|)¥
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Razorka Tektzby » 24 lis 2011, 18:45

To je dost dobře možný, drahý :-* V tom případě by nám nezbývalo než doufat, že to něco nezjistí, že jsme nepoučitelní a nedojde mu trpělivost :D
Razorka Tektzby
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Sam Tektzby » 25 lis 2011, 00:44

A "nezplazí" nás, no což o to, já už aktivovanej jsem :D :-* :-*
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Merlin z Teustoságu » 01 pro 2011, 12:24

!blazen!

Killer LP

S rybami ?

Je to jako s lidmi =)

Je mnoho ryb co se řítí jak lidé v proudu vody ,
aniž by tušili kam se řítí.
A je pár ryb a lidí ,
co proplouvají tím proudem tam a zpátky ,
a proto jsou jiní .
A jednou z takových ryb i Edgar.

PS: I ty jí ,můžeš být ,stačí jen naslouchat a nechat se vést.
Merlin z Teustoságu
Čaroděj
Čaroděj

Příspěvekod Merlin z Teustoságu » 01 pro 2011, 12:44

!blazen!

Razorka

Tisíce rtů říkalo to slovo ,
miliony myslí hledalo město ,
a jen pár duší sní o světle z Atlantidy =)))

To světlo jenž hoří od dávnověku ,
znovu bude hořet mezi lidmi,
až země projde branou nového věku .
=======================================================================
Otevři oči před tebou mění se svět,
a to pár už hezkých let .
Velké vody zalévají svět ,
a vítr smetl i sousedům jejich vysoké stromy .

Firmy jen přežívají , a jejich příjmy jsou žal.
A bankám co krachují ,jeden by se smál =)

Ten co má hodně a nechá si své a proto jednoho dne taky tak dopadne .
No a ten co nemá už nic ?
Má sám sebe , své tělo,svou lásku ,a víru a volnou mysl a to je někdy víc než penzijní připojištěníííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííí.
Merlin z Teustoságu
Čaroděj
Čaroděj

Příspěvekod Merlin z Teustoságu » 01 pro 2011, 12:51

!blazen!

Killer LP

Mno a co se týče tvého příbuzného ,
mno já nevím něco na tom je .

Znám a to velmi dobře =)
jednu osobu co mluví z mrtvými osobami a
má pár mezi prostorových přátel .

Vše je jenom o tobě a tvé víře. .......................................
Merlin z Teustoságu
Čaroděj
Čaroděj

Příspěvekod Razorka Tektzby » 01 pro 2011, 23:31

Merlin z Teustoságu píše:!blazen!

Razorka

Tisíce rtů říkalo to slovo ,
miliony myslí hledalo město ,
a jen pár duší sní o světle z Atlantidy =)))

To světlo jenž hoří od dávnověku ,
znovu bude hořet mezi lidmi,
až země projde branou nového věku .
=======================================================================
Otevři oči před tebou mění se svět,
a to pár už hezkých let .
Velké vody zalévají svět ,
a vítr smetl i sousedům jejich vysoké stromy .

Firmy jen přežívají , a jejich příjmy jsou žal.
A bankám co krachují ,jeden by se smál =)

Ten co má hodně a nechá si své a proto jednoho dne taky tak dopadne .
No a ten co nemá už nic ?
Má sám sebe , své tělo,svou lásku ,a víru a volnou mysl a to je někdy víc než penzijní připojištěníííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííí.

Výstižný, pod to se podepíšu - Razorka :D
Razorka Tektzby
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Sam Tektzby » 01 pro 2011, 23:43

To já zase ne viděl bych to víc apokalypticky :D má předrahá :-* :-*
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Další

Zpět na Magie