Mne se zdal v noci - rano zajimavy sen.
Byla jsem na pohrbu ktery byl spojen s oslavou. Mrtve telo bylo ve sklepe, aranzovane, krasne oblecene, byl to muz asi ve veku 30 let. V tom samem dome se po pohrbu konala i oslava,a ta byla zcela v hornim patre domu.
Ja ve snu stoupala do horniho patra po velmi rozpadlych drevenych schodech, uz byla unavena, ale stale musela stoupat dal. Ptala jsem kde ta oslava je, ale odpoved byla ze musim stale nahoru, schody se propadaly, praskaly,a kdyz nakonec jsem byla na same pude domu, tak schodiste spadlo, vse se borilo a zadna oslava nebyla.
...............
ja si sen vykladam tak, ze dum- to jsme my sami. Pokud dum je v neporadku, tak neco s nami neni v poradku.
Mrtve telo muze znamenat ze nejaka etapa zivota je jiz za nami a ceka nas neco co my nevime.
Take to muze znamenat vzpominku- nebot ja v pohrebnictvi pracovala. Tez mam rada stare ruiny a cely zivot navstevovala stare rozpadle katedraly, kostely, klastery, zamky, hrady i domy,a snazila se v noci spojit s "byvalymi obyvateli - Duchy zemrelych".
Myslim ze cely sen byl vzpominka na muj zivot drive ve Francii, po kterem se mi velmi styska.
Ja pracovala v poslednich sluzbach a ve svem volnem case jen vyhledavala stare goticke rozpadle klastery a evokovala byvale obyvatele. Ted ve Finsku se mi jen styska,a cekam az nastane prizniva doba a ja budu opet moci jet do Francie a navstevovat stare ruiny......
Myslim ze tento sen ma senbe i vzpominku ale i zadost o takovy zivot jako mela ve Francii.
Co myslite Vy??