Stoupani ve snu

Zde pište své sny, pokusíme se najít přčinu dané věci.

Stoupani ve snu

Příspěvekod Arpaix » 11 čer 2011, 15:32

Mne se zdal v noci - rano zajimavy sen.
Byla jsem na pohrbu ktery byl spojen s oslavou. Mrtve telo bylo ve sklepe, aranzovane, krasne oblecene, byl to muz asi ve veku 30 let. V tom samem dome se po pohrbu konala i oslava,a ta byla zcela v hornim patre domu.
Ja ve snu stoupala do horniho patra po velmi rozpadlych drevenych schodech, uz byla unavena, ale stale musela stoupat dal. Ptala jsem kde ta oslava je, ale odpoved byla ze musim stale nahoru, schody se propadaly, praskaly,a kdyz nakonec jsem byla na same pude domu, tak schodiste spadlo, vse se borilo a zadna oslava nebyla.
...............
ja si sen vykladam tak, ze dum- to jsme my sami. Pokud dum je v neporadku, tak neco s nami neni v poradku.
Mrtve telo muze znamenat ze nejaka etapa zivota je jiz za nami a ceka nas neco co my nevime.
Take to muze znamenat vzpominku- nebot ja v pohrebnictvi pracovala. Tez mam rada stare ruiny a cely zivot navstevovala stare rozpadle katedraly, kostely, klastery, zamky, hrady i domy,a snazila se v noci spojit s "byvalymi obyvateli - Duchy zemrelych".
Myslim ze cely sen byl vzpominka na muj zivot drive ve Francii, po kterem se mi velmi styska.
Ja pracovala v poslednich sluzbach a ve svem volnem case jen vyhledavala stare goticke rozpadle klastery a evokovala byvale obyvatele. Ted ve Finsku se mi jen styska,a cekam az nastane prizniva doba a ja budu opet moci jet do Francie a navstevovat stare ruiny......
Myslim ze tento sen ma senbe i vzpominku ale i zadost o takovy zivot jako mela ve Francii.
Co myslite Vy??
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Re: Stoupani ve snu

Příspěvekod Sam Tektzby » 11 čer 2011, 15:41

Tohle je možné, sice se zajímám o psychologii, ale nebylo by od věci to konzultovat s odborníkem. Každopádně tzv. "Homesick", zažívám i já, ale nedělal bych z toho všeho ukvapené závěry. Smutek je jedna věc, rozhodnutí druhá a možnosti to pomyslné řešení.
Na začátku bylo slovo, pak těch slov už bylo mnoho, ruka byla v rukávu a Sam s Razorkou pomálu, čekajíc co řekl jejich text by, stali se Razorkou a Samem Tektzby :D
|\/|1|_µ_|1 .-420.-3č|<µ 73|<728¥ |\|4\/ž|)¥
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Arpaix » 11 čer 2011, 15:55

Myslim ze se jedna i o vzpominky. Ja ac pracovala ve Francii v poslednich sluzbach, ja tu praci mela rada. Mne se zda casto o tom zde ve Finsku,a ja sama chtela nastoupit stejnou praci i zde,ale k vuli silnemu accentu to bylo velmi tezke.
Ja pracovala ve funkci pohrebniho ceremoniare, coz ja ve Finsku nikdy nemuzu delat, nebot mam velmi sliny fr.accent,a Finove chteji cloveka "native" na tato mista. Navice Finove jsou luterani,a jejich obrady jsou silne luteranske,a ja pochovala v obradu dle katarske viry.
Luterani rikaji " ze zeme jsoi a do zeme se vratis", ja opravovala kneze " Henki olet ja hengeen palaat" / Duch jsi a v Ducha se obratis/. Ja hovorila ve smyslu zivota po smrti a reinkarnace, hovorila o Duchu- ne o tele.
Luterani zase ze " telo mrtveho bude zase zpatky az prijde Jezis!!", ja odpovedela ze " telo podlehne rokladu a nevrati se jiz nikdy na zem Duse v tomto tele!!, Telo se rozlozi, ale Duch se premisti na jiny svet a po case reincarnuje v jine telo.
Telo je materialni- je to zkaze podlehajici kabat, Duch je vecny.
Ja ktera je viry katarske, zabyvajici se necromancii, spiritismem, nemuhu nikde pracovat v pohrebnictvi v zemi, kde 80% obradu je od cirkve Petrovy- protestantske, katolicke ci ortodoxni.
Mne se casto zda o Francii, o jihu, o Carcassonne, o sve milovane zemi Terre d´Aude, kraji kataru.
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Sam Tektzby » 11 čer 2011, 16:02

Teď záleží na tom, jestli stojíš o to tam zůstat, nebo tíhneš k tomu se vrátit do Francie, tak jako tak to rozhodnutí je na tobě a tak jako tak nebude nikdy špatné.
Na začátku bylo slovo, pak těch slov už bylo mnoho, ruka byla v rukávu a Sam s Razorkou pomálu, čekajíc co řekl jejich text by, stali se Razorkou a Samem Tektzby :D
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Arpaix » 11 čer 2011, 16:17

Ja se stehovala do Finska jiz ve strednim veku anikdy zde si nezvykla. Ja ale se zamilovala do Fina a vdala se. Ted jiz spolu nezijeme. Ja mela ale divny cit uz v letadle. Uz kdy letelo nad morem a ja si rikala jak to je daleko, jaka kultura, naucim se rec?? co budu delat, jak budu zit??
A jak byla na letisti v Helsinki, tak mi bylo smutno, vsicni mluvili reci, kterou ja v te dobe neznala, velmi moderni vse, velmi neosobni, lide takovi studeni..a pak letela na sever, lesy a stovky km lesu.
Ted zde ziji jiz 10 let. Rec ovladam, ale kultura je mi cizi, zvyky jine, hisrorie jina, zadna gotika!!1
Same kostelni krestanstvi, luterastvi- ve Francii jiz je i zakazano ucit nabozentsvi, zde se uci i na gymnasiu..vse je jine.
A ja stale vyhledavam Francouze kteri ziji zde, ale jen v Helsinki, na severu nikdo. Ted v lete je dobre, ale v zime..
ja mam takove sny, ze se vracim zpatky do Terre d´Aude stale.
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Sam Tektzby » 11 čer 2011, 16:21

No já bych to viděl asi takhle, napiš si na papír proč chceš být ve Finsku a pak co tě táhne do Francie a jednoduše si vyber.
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Climatic » 11 čer 2011, 21:29

Ldyž,budeš pořád mluvit o Francii nic s tím nezměníš.
Climatic
Školák
Školák

Příspěvekod Sam Tektzby » 11 čer 2011, 22:08

To ale není příspěvek, který by v něčem pomohl. Spíš bych se koncetroval, na to jak to vyřešit, či přinejmenším pomohl.
A jelikož asi trpí smutkem po domově, tak není od věci být trošku vtřicný a pomocichtivý, vždyť jsme jen pytle kostí.
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Arpaix » 11 čer 2011, 22:22

Mne se casto i zda ze jdu po Siilinjärvi,a pak vse otoci se,a ja stojim pred zamkem v Carcassonne.
Podivejte jako je Carcassonne kreasne mesto. http://www.chateauxmedievaux.com/
nebo http://www.occitanie-cathare.com/
Casto se mi zda ze je zemetreseni a z Finska se mohu dostat do Carcassonne, i kdyz dalka je asi 4500km.
Pak se mi samozrejme zda o velmi starych gotickych ruinach, o mistech:
Alet les Bains, Minerve, Ariége, Montségur, Peyrepertuse, Queribus, Lagrasse, villages des Corbiéres, Albi, Narbone, Toulouse..
zdase mi sen zcela jako zivy. Ted v lete je lepe, ale v zime za polarni noci a mrazu je to horsi.
Ale i v CR jsou krasne stavby,a gotika..hned jak bude mozne tak myslim na cestovani.
Myslim pronajat karavan a cestovat z Finska do Francie..to ja tak jiz udelala ale to je moc dlouha cesta ..
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Sam Tektzby » 11 čer 2011, 22:27

Já být tebou, tak bych srovnal co tě drží ve Finsku a co tě táhne zpět do Francie. Třeba to tak má být, že se máš vrátit. A tvoje psyché ti to říká skrze sny, snaž se nad tím pozastavit a rozebrat si to, pořád tě táhne ta rodná Francie. "Qui pro Quo", všechno něco stojí a pokud to chceš vyřešit, tak se na chvilku zastav a popřemýšlej. Třeba najednou zjistíš, že celá ta realita kolem byla jen pozlátko a skutečnost je jiná.
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Arpaix » 11 čer 2011, 22:46

Ja se do Finska dostala nahodou. Seznamila s Finem a sla za nim. I to bylo divna vec.
Mne zemreli oba rodice jiz v r 1991 na autohavarii, ja zustala sama a po praci casto vecer sla do baru, a v baru poznala finskeho muze. On byl rad, ale stezoval ze nikdo neumi anglicky,a jak si ma objednat. Ja anglicky umela,a odpoverela co chce,a tak zacali spolu mluvit,a ja mu nabidla ze muze u mne bydlet, ja byla sama. Druhy den mela volno a tak mu nabidla prohlidku zamku v Carcassonne,a vylet do mesta Albi.
A tak byl u mne adruhy den my jeli na vylet. Pak dalsi den na Montségur,a Súr Ariége,a ja v dobe volna mu ukazala pamatky.
On me pak pozval do Finska. Npred jsem byla mesic a pak se vratila na rok domu,a myslela zkusit zit ve Finsku,a tak jela do Finska a ted tu jsem jiz 10 let!
Mozna je to zkouska pro mne. Ja v Carcassonne moc nemela rada cizince, a anglicky s muzem mluvila jen proto ze se mi libil.
Jinak jsem nemela rada turisty z Holandska a Anglie,a nadavala jak oni kupuji vLanguedocu pozemky.
Myslim ze jsem ani si nedovedla predstavit zit v Skandinavii. Ja se rozhodla a jela. Nemela jsem jiz rodice.
Ty sny se mi zdaji cim dal vice cim jsem starsi..
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Sam Tektzby » 11 čer 2011, 22:52

Jestli možná nenadešel čas vrátit se domů?! Podle mě tu stojíš před jednou ze životních zkoušek.
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Arpaix » 11 čer 2011, 23:04

To asi ano. v prosinci ji budu mit 40 let,a jiz jsem svet videla i cely sever. Cestovala i po breho severniho ledoveho oceanu v Norsku, videla i Bjorneya ( medvedi ostrovy),a ted rada zase do Evropy.
Ale zde je i samota, ale mne nevadi, ja jsem samotar. S lidmi zde si nerozumim, neni to reci, finsky umim dobre,ale naturel, zvyky.
Finove jsou hystericti jak slysi ze piji vino vecer. Oni piji ale jen o vikendu, kdyz nekdo pije pres tyden, tak jiz maji ho za alkoholika. Jeste kdyz nekdo kouri jako ja. Stale prednasky o zdravi
Oni zde ziji tak " sterilne", ale opravdu kazdou zimu zde ruzne infekce,ale ja ktera pije denne a pracovala se zemrelymi- ja nemela zadne infekcni nemoci. Jen trojklanny nerf a zuby, ale to je anatomicka vada..
Je depresivni jak zde lide ziji, neumi se radovat, bavit- mluvi jen o vikendu kdyz se opiji.
Veri cirkvi, samy kostel...
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Sam Tektzby » 11 čer 2011, 23:13

Typical nature of northkind of people. They´re too "cold", but if you have feels like alien in other world. You still can go home, sometimes thats better. And if you take look on your dreams, maybe thats reason why you have them.
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Arpaix » 11 čer 2011, 23:34

Yes, I will and thank You very much.
I am here 10 years, but I have good and warm Soul. My Soul is in Carcassonne, in Terre d´Aude.
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Sam Tektzby » 11 čer 2011, 23:39

I think thats really better, because if you still have these dreams and feels, its obvious.
:)
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Další

Zpět na Sny