Svata Barbora, Kutna Hora

Urcite ste uz niekedy poculi o miestach ci domoch , v ktorych vraj strasi , alebo sa tam deju cudne , nepochopitelne veci .

Re: Svata Barbora, Kutna Hora

Příspěvekod Sam Tektzby » 10 led 2012, 23:27

No nevím jaký zisk přinese budova, kterou si postaví soběstačné družstvo měšťanů ve středověku a to jen k tomu, aby dokázalo svojí soběstačnost :P takže nějaký zisk je tu scela mimo :)
Na začátku bylo slovo, pak těch slov už bylo mnoho, ruka byla v rukávu a Sam s Razorkou pomálu, čekajíc co řekl jejich text by, stali se Razorkou a Samem Tektzby :D
|\/|1|_µ_|1 .-420.-3č|<µ 73|<728¥ |\|4\/ž|)¥
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Indiczech » 10 led 2012, 23:50

Neřekl bych. Zkus navštívit některé města jako třeba Ústí. Tam kde býval park je hotel či restaurace. Tam kde bylo tržiště je obchodní centrum, tam jde kdysi stálo parkoviště je další hotel. Aby to nebylo málo, tak i u Větruše bude hotel a aby se to úplně přehnalo, tak u Krajskýho soudu za pár let taky něco bude stát. :) Řekl bych, že se tentokrát trochu mýlíš. ;) Tyhle moderní budovy jako je samotné OC či u hraničáře Clarion (tuším, že se to tak jmenuje) je ukázka ošklivé moderní architektury. Vůbec, za 50 let se OC bude muset zbourat, ta stavba je špatně navržena a postavena. Nemůže vydržet podle výzkumu.

(Razorečko: Jj je to tak, všechno honem, honem, ať to stihneme postavit co nejdříve, ať si pak ty místa pronajme nějaká firma a platí nám tisíce... Takový mozek je dnešního města a my na to vyděláváme.)
Indiczech
Školák
Školák

Příspěvekod Sam Tektzby » 11 led 2012, 01:17

Tohle vlákno je o svatý Barboře prokrista, to není žádná restaurace :D já chápu, že nesouhlasíš s novou výstavbou (dneska to tak holt je, mě se to taky nezamlouvá), ale co to má co dělat s gotickou památkou, to mi opravdu hlava nebere :P
Na začátku bylo slovo, pak těch slov už bylo mnoho, ruka byla v rukávu a Sam s Razorkou pomálu, čekajíc co řekl jejich text by, stali se Razorkou a Samem Tektzby :D
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Arpaix » 11 led 2012, 01:40

Me katedrala svate Barbory primo fascinuje, jeji uchvatna krasa,a cela ta ulice k sv. Barbore, ty krasne sochy, ta nadherna mystika, podivejte se tam ted v lednu, zima, sero, ta krasna atmospera, ta mystika. Vy to necitite?? Vy nemate smysl pro krasnou gotickou krasu? Pro mystiku? Prave v teto zimni dobe je to mesto i ta katedrala nadherne!! Sv. Barbora mi pripomina, Notre Dame Amiens, Beauvais, Laon..to je takova krasa a me se po tom v studenem aarchitektonicky nudnem Finsku styska. Ve Finsku opravdu neni ani jedna goticka stavba, v CR je jich velmi mnoho. Budte radi ze zijete v CR neb Skandinavie je opravdu nudna cast Evropy. Ja se chci asi do 5 let vratit do Francie.
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Indiczech » 11 led 2012, 16:11

Apraix: Mnoho lidí, mnoho chutí. :) Ne mě se ta architektura líbí, hlavně to byl výkřik na dnešní dobu architekturu s tím, že jsou v CZ výjimky kde bych mohl trávit dlouhé časy a atmosféry si dlouho užíval. Už dnešní budovy ztratily své kouzlo a to mě mrzí. Chtěl jsem navštívit mnoho míst, hradů, pevností, moří, a dalších krásných věcí, ale bohužel jsem nikdy neměl na to peníze. A veř, že bych se rád do takových míst, které popisuješ rád podíval. :)
Indiczech
Školák
Školák

Příspěvekod Arpaix » 11 led 2012, 21:45

Pokud zijete v CR,a financni prostredky nestaci na cestu do zahranici, tak v CR dopuruciji tato mista:
Praha
Kutna Hora
Chotesov, o klastere jiz jsem psala, je cast goticka i barokni, naupl ruina- krasna, je to obrovsky avelmi krasny objekt.
Zamek Tynec
Plzen, Cesky Krumlov, Beroun a blizky hrad Karlstejn.
Ja delala casto napriklad cestu vlakem z Prahy do Berouna-a prochazka po meste, obed,a pak pesky asi 20km na zamek Karlstejn. Byla jsem unavena po 20 km chuze,a prohlidce hradu, kterou jsem pak zakoncila veceri v restauraci pod hradem a 1 pivem, pak na vlak a domu.
V lete, kdyz bylo teplo,a ja zila v CR v Praze v letech 92-94, tak kazdy ale snad kazdy weekend jsem cestovala po pamatkach, autem ci vlakem. Ac mela auto, tak mne zajimalo i cestovat vlakem a pesky- byla to takova romantika.
Auto jsem nechala na nadrazi a jela napriklad vlakem do Berouna, pesky na Karlstejn.
Nebo dalsi weekend jsem v patek jela autem do Plzne a pak do Chotesova prohlizet klaster.
Do Kutne Hory jsem jezdila asi jednou za mesic, auto nechala nekde dal od centra a pesky prohlizela vsechny goticke pamatky ve meste,a to v zime v léte. Pokud clovek bydli v CR,a financni prostredky nestaci na dovolenou v zahranici, tak mi verte ze v CR je tolik KRASNYCH MIST!! Vlak moc pezen nestoji, pres noc mozna nejaky ten hostel, a vecer nejake to pivo ci vino tak financne nezruinuje. Divejte se kolem sebe, otevrete oci- tak krasnou zemi mate s tak nadhernou historii.
Jinak k te gotice, ja pred chvili se divala na youtube na krasny dokument, ktery mohu doporucit, trav vice jak hodinu o stavbe gotickych katedrál, s nazvem " Les cathédrales dévoilées".
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Indiczech » 12 led 2012, 14:59

Praha je mi zatím nejblíž a asi je dobré využít jedinečné šance. Moje sestra tam má o velkých prázdnin zajec, takže pokud si něco našetřím na léto, tak bych těch míst mohl navštívit více což pří zkoumání mého měsíčního platu jsem zjistil, že od nového roku na tom budu s financemi na jedničku - hlavně ze strany studenta a to jsem ještě nepřidal k tomu brigádu, s ní bych mohl mít za měsíc 3000+. Pro mě až moc, pro někoho kdo pracuje nic. :) Ale zase mám spousty volného času na jiné věci - takže magii, čteni atp...

Mohl bych zase já doporučit - ve Velkém Březně je krásný zámek, v Ústí ve městě "šikmá věž" - o té jste někdy taky musela slyšet. O té slavné bombě a nahnutí věže ví snad každý ústěčan a určitě to není jen v paměti v nich, ale celé republiky. Patří to do historie 2.světové války. Je tady dost zajímavých míst, u páchnucího a znečištěného Labe jsou bugry - do nich si netroufám lézt, ale dost věcí se tam dá vykoukat. :D
Berte to jako malou reklamu. Je toho tady méně, ale žiji tu celej život a když někdo dělá reklamu na pražské památky, tak proč bych naopak já neměl. :)
Indiczech
Školák
Školák

Příspěvekod Sam Tektzby » 12 led 2012, 18:58

A co Ústecký Střekov?!
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Arpaix » 13 led 2012, 00:42

Pokud mate 3000 euro mesicne, tak to je dobre,ale pokud pisete 3000 korun, tak to neni k ziti! Ja bydlela v Praze v letech 90. a jiz tehdy jen najem platila 15 000 korun!! a abych mohla zit, tak jsem musela vydelat 25 000- 30 000korun a to jiz v roce 1992! Takze pokud vydela nekdo 3000korun, tak nema ani na bydleni a co ma jist??? K ziti v CR musi clovek alespon 20 000 korun vydelat. Ale pokud mate 3000euro, tak to je dobre,a z toho jiz muzete usetrit na cestu do Francie.
Doporucuji okoli Parise, La Picardie, stovky kilometru plne gotickych staveb. To je opravdu jedna z nejkrasnejsich casti Francie. Rika Vam neco : Amiens, Beauvais??
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Sam Tektzby » 13 led 2012, 15:28

On asi myslí 3000kč, ale popravdě i s tím se dá cestovat. Co například tůry, stopy a nebo se jednoduše složit s někým známým. Ono všechno jde zařídit a žádná situace není bezvýchodná :)
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Arpaix » 14 led 2012, 02:47

Moje znama z 90.let z CR ma duchod 8000 a doslova umira hlady,a i ten nejlevnejsi najem je 5000kc. Jak muze nekdo zit za 3000kc? Ja platila v Parze najem za 2+1 v roce 1992 15 000 ve Strasnicich,a abych mohla v Praze zit tak musela alespon 25 000kc vydelat! Abych mela i na cesty po pamatkach i na zpatky do Francie..
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Indiczech » 14 led 2012, 12:27

Arpaix mě je 18 let a ještě si platím soukromou školu, abych vystudoval (1000 czk - měsíčně). Podle mého je to akorát, už si mohu něco dovolit. Víte já měl minulí rok jenom 200 czk měsíčně na kredit, většinu peněz šla jinam než by měla, které jsem si vydělal, ale problém nebyl ve mě, že jsem to utrácel pro blbosti. Stravu mi platí rodiče, takže mít 3000 czk jen pro sebe jen tak na rozhoz - pro mě je to prostě zlepšení :) (pro člověka co není studentem a pracuje je to bída, s tím souhlasím).
Přemýšlel jsem o vlastním bydlení, ale jen nájem stojí 3000+ czk, tak až vystuduji a naučím se v oboru, tak snad budu na tom nějak, abych přežil. Ale ve škole do mě křičí NĚMECKO. Uvidíme. :)
Indiczech
Školák
Školák

Příspěvekod Arpaix » 14 led 2012, 17:25

Tak pokud jste tak mlady a jeste studujete a bydlite s rodici, to je jina vec,. Ale pokud by jste musel platit najem, ucty, auto,a jeste zit, jak Vam reknu ze pod 20 000 kc to byla bida i v 90.letech! Najem v starem dome s vysokym stropem za 2+1 ja platila 15 000kc jiz zacatkem 90. let,a abych mohla vse zaplatit a jeste cestovat tak musela okolo 30 000 kc vydelat za mesic. Ale kazdy vikend jsem cestovala po cele CR po pamatkach a nejradeji Kutna Hora, to je me ceske nejoblibenejsi misto.
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Předchozí

Zpět na Strasidelne miesta, domy na Slovensku a v Čechach