od Arpaix » 11 led 2012, 21:45
Pokud zijete v CR,a financni prostredky nestaci na cestu do zahranici, tak v CR dopuruciji tato mista:
Praha
Kutna Hora
Chotesov, o klastere jiz jsem psala, je cast goticka i barokni, naupl ruina- krasna, je to obrovsky avelmi krasny objekt.
Zamek Tynec
Plzen, Cesky Krumlov, Beroun a blizky hrad Karlstejn.
Ja delala casto napriklad cestu vlakem z Prahy do Berouna-a prochazka po meste, obed,a pak pesky asi 20km na zamek Karlstejn. Byla jsem unavena po 20 km chuze,a prohlidce hradu, kterou jsem pak zakoncila veceri v restauraci pod hradem a 1 pivem, pak na vlak a domu.
V lete, kdyz bylo teplo,a ja zila v CR v Praze v letech 92-94, tak kazdy ale snad kazdy weekend jsem cestovala po pamatkach, autem ci vlakem. Ac mela auto, tak mne zajimalo i cestovat vlakem a pesky- byla to takova romantika.
Auto jsem nechala na nadrazi a jela napriklad vlakem do Berouna, pesky na Karlstejn.
Nebo dalsi weekend jsem v patek jela autem do Plzne a pak do Chotesova prohlizet klaster.
Do Kutne Hory jsem jezdila asi jednou za mesic, auto nechala nekde dal od centra a pesky prohlizela vsechny goticke pamatky ve meste,a to v zime v léte. Pokud clovek bydli v CR,a financni prostredky nestaci na dovolenou v zahranici, tak mi verte ze v CR je tolik KRASNYCH MIST!! Vlak moc pezen nestoji, pres noc mozna nejaky ten hostel, a vecer nejake to pivo ci vino tak financne nezruinuje. Divejte se kolem sebe, otevrete oci- tak krasnou zemi mate s tak nadhernou historii.
Jinak k te gotice, ja pred chvili se divala na youtube na krasny dokument, ktery mohu doporucit, trav vice jak hodinu o stavbe gotickych katedrál, s nazvem " Les cathédrales dévoilées".