Svata Barbora, Kutna Hora

Urcite ste uz niekedy poculi o miestach ci domoch , v ktorych vraj strasi , alebo sa tam deju cudne , nepochopitelne veci .

Svata Barbora, Kutna Hora

Příspěvekod Arpaix » 08 led 2012, 02:31

katedrala Svate Barbory v meste Kutna Hora je me velmi oblibene misto v CR. Katedrala je podobna jako v La Picardie: Beauvais, Laon. Je tak krasna, a ja kdyz byla v CR udelala mnoho videii, fotografii, a miluji i Prahu. Tolik gothiky, baroka ale i romannskeho slohu! Nikdy nezapomena na CR. Ja neumim udelat web stranu,ale jeden muj kamadard ano,a ja mam tisice videii, v kamere, na DVD, i stare VHS, chci udelat stranku na net a podelit se s Vami, co ja v zivote videla. Nikdy nezapomenu na Kutnou Horu, katedralu Svate Barbory, ci v Praze svaty Vit, ci Panny Marie Snezne, Panny Marie pod Retezem. Gothicky art ja miluji nade vse!!
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Re: Svata Barbora, Kutna Hora

Příspěvekod Arpaix » 08 led 2012, 02:34

zde: http://coins-du-monde.over-blog.com/ podivejte se pod " Tschéque" a tak tam je Kutna Hora a Svata Barbora.
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Indiczech » 08 led 2012, 16:45

Moc krásné fotografie Arpaix. Vy kdyby jste fotografovala profesiálně, tak by jste se měla jako prasátko v žitě. :))
Indiczech
Školák
Školák

Příspěvekod Sam Tektzby » 08 led 2012, 20:11

Kutná Hora jo jo, líbí se mi technika podpůrných sloupů, škoda že to nedostavěli. Kdyby jo, tak by jsme měli po dvěstě letech Barboru dvojnásobnou :P
Na začátku bylo slovo, pak těch slov už bylo mnoho, ruka byla v rukávu a Sam s Razorkou pomálu, čekajíc co řekl jejich text by, stali se Razorkou a Samem Tektzby :D
|\/|1|_µ_|1 .-420.-3č|<µ 73|<728¥ |\|4\/ž|)¥
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod pohroma » 08 led 2012, 20:23

Celé staré město v Kutné Hoře je nádherné. Gotické stavby mezi kterými člověk prochází vyzařují majestátnost, když jsem tudy procházela, vždy jsem cítila jak jsem malinká a jak je celý můj život nicotný proti těm staletím, po které tam ty stavby stojí. Ale taky jsem z budov cítila nepříjemný chlad, obzvlášť v zimních měsících. V Kutné Hoře se nejlépe cítím v létě.
pohroma
Školák
Školák

Příspěvekod Sam Tektzby » 08 led 2012, 20:49

Světe div se, já se nejlépe cítil v Řecku a Turecku :P
Na začátku bylo slovo, pak těch slov už bylo mnoho, ruka byla v rukávu a Sam s Razorkou pomálu, čekajíc co řekl jejich text by, stali se Razorkou a Samem Tektzby :D
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Arpaix » 09 led 2012, 00:33

Ja Kutnou Horu miluji, to je tak krasne mesto jako Praha a mozna i hezci. Ja se citim nejlepe tam, kde je co nejvyce gotickych staveb a ruin. Bez ohledu na pocasi. Kutna Hora ma prave sve kouzlo v prosinci, lednu- v zime. To sero a ta gotika- to je neuveritelna krasa.Ja CR a i Kutnou Horu naposledy navstivila asi pred 11-12 lety uz jen jak turista, mesic prochazela jen goticke pamatky, ale ted mam 2 kocoury a nema se mi kdo o ne starat kdybych byla na ceste. Kutna Hora a ta gotika ma svoji krasu v zime, v lete. Pohroma, i listopad, prosinec ma svoji krasu aty stavby to jeste umocnuji.
Recko neni zajimava zeme z oblasti gotiky, ale nejlepsi zeme jsou:
Francie
Spanelsko
Katalansko
Portugalsko
Ceska Republika
Italie.

Nejhorsi je Skandinavie. Ja ,mnoho cestovala, ale Finsko je opravdu na kulturu nechudsi zeme.
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Sam Tektzby » 09 led 2012, 02:01

Mě se líbí taky gotika, ale upřednostňuji renezančí sloh :)
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Indiczech » 09 led 2012, 16:57

Arpaix nevím co se ti na České Republice líbí. Možná z některých měst by se ti udělalo opravdu šoufl. Sice nemám CZ proštudovanou jako ty, ale zatím co jsem viděl mi nedovolilo pozřít žádné sousto. Praha má některé hezké místa, ale je to většinou stejný bordel jako Ústí... :D
Nebudu ti brát názor, ale pokud nevyjedeš z měst, tak kromě lesů, řek, skalisek je to tu strašné... Ten nepořádek mě vysiluje - si přírodu neužiji pokud nejedu do Velkého Března či do mlýna k dědovi. :p
Indiczech
Školák
Školák

Příspěvekod Sam Tektzby » 09 led 2012, 17:49

No dovol, tohle bylo teda sprostý. Nevím jestli dokážeš vůbec posoudit architektůru, když hranatou prokomunistickou zástavbu v Ústí porovnáváš s gotikou Starýho Města v Praze. To se mi zdá jako dost nevyzrálý, to se na mě nezlob. Jsem původně Litoměřic a prapůvodně Brňák a krásu starý Prahy ocenit dokážu.
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod pohroma » 09 led 2012, 19:09

Indiczech, nevím jestli jsi byl někdy ve starém městě Kutné Hory, ale ta historie je tam skutečně cítit přímo hmatatelně. A je tam čisto, je krásně udržovaná! Bydlím v Kolíně (což je blízko Kutné Hory) a péče o střed města je nesrovnatelná. U nás gotických staveb moc není, ale v Kutné Hoře si tu historii opravdu užívám. Sídliště je samozřejmě stejné jako kdekoliv jinde, navíc v dolíku, takže věčně pod smogem. A myslím si, že sis mohl odpustit poznámku na Arpaix o tom, jak má prostudovanou ČR, věřím tomu, že historii má v tomhle ohledu prostudovanou lépe než ty!
pohroma
Školák
Školák

Příspěvekod Arpaix » 10 led 2012, 01:14

Ja mluvila o katedralach o gothice, ne o bordelich v Praze. Praha i Kutna Hora jsou nejhezci mesta v CR a podle mne jeste vice gothiky je v Kutne Hore. Vsimla jste si pohroma tech soch v ulici Barborska, k sv. Barbore!! Ta krasna atmosphéra,a to krasne umeni! Indiczhech, umite otevrit oci te krase?? Navstivte Kutnou Horu!!!! To mesto je ciste, ale ani kdyby nebylo, tak mne zajimaji katedrály,a ne jestli je nekde bordel. Katedrala svate Barbory je velmi podobna katedrale v Beauvais, La Picardie!! A cela Kutna Hora mi velmi pripomina francouzskou Picardii, kde jsou katedraly jako Beauvais, Laon, Castres, Notre Dame..svata Barbora je jim velmi podobna. Pro mne cestina je jeste cizi rec na hovoreni o technicke strance,ale k te technice a stavbach gothickych katedral jsem napsala pod L´´histoire na forum http://politique.forum-actif.net/, tez jako Arpaix i se svym fotem. Nekde pod L´histoire jsou me velmi dlouhe prispevky o gothice,a o technicke strance.
Je to pod `L´Histoire- Renaissance" a muj clanek ma nazev " Les cathédrales gothiques"- Beauvais.
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Indiczech » 10 led 2012, 19:32

A o tom právě mluvím. Dívala ses jen na to pěkné. Nenapsal jsem, že je Praha či Česká Republika hnusná, ale znatelně naznačil, že na výjimky to je hrůza.
Nevím jakou si mám odpustit poznámku, však píši, že já tolik Českou Republiku neznám jako Arpaix, proto nemohu třeba porovnat tolik Prahu a Kutnou Horu (tu už vůbec ne).
Nechtěl jsem nikomu ublížit, mám k tomu vlastní názor toho co jsem do dnešního dne viděl. Já asi na tu architekturu nejsem - já miluji přírodu kde neexistuje žádná známka o lidském žití a bydlení. Kdybych chtěl někoho urazit či naštvat, tak určitě ne na tomhle fóře. Myslím, že jsme dost velký a uvědomylí, aby jsme se si každý každému stoupali na vlasy.

A ještě Sam-e: Nic neporovnávám a Praha patří v některých oblastech za ty výjimky. Asi jsem měl to slovo více podtrhnout a specifikovat... Nehledejte v mém příspěvku agresivitu a kritiku, který tam není ve výjimce ;)
Indiczech
Školák
Školák

Příspěvekod pohroma » 10 led 2012, 19:57

OK Indiczech, asi jsem tvůj předchozí příspěvek špatně pochopila, viděla jsem v něm spíš ironii. Teď jsi ho blíž objasnil a tak se omlouvám za svůj výpad. Pokud jde o špínu kterou vidíš ve městech, dělají si ji sami lidé. Některá města jsou čistější, v některých je bordel - třeba jako u nás v Kolíně. Asi ho ani ho nevnímám. Dívám se opravdu spíše po historii a po cestě si vždycky představuji co se kolem mně za staletí odehrálo. Když nepospíchám, zastavím se a naslouchám času – mám na mysli čas jako příval, čas jako dobrodince i jako ničitele, čas který vše poznamenává. (A teď si nejsem jistá jestli mi rozumíte, ale na psychiatra snad ale ještě zralá nejsem).
pohroma
Školák
Školák

Příspěvekod Indiczech » 10 led 2012, 20:11

Rozumím ti. A s tím příspěvkem si nedělejte starosti, neumím se vyjadřovat a chyba je na mé straně. ;)

Já hodně vnímám všechno kolem sebe a dnešní kultura se mi vůbec nelíbí, protože cítím, že v tom není láska, ale každá nová budouva má jenom přinést zisk. Není to žádné místo pro relaxaci, odpočinek, meditaci, získání nových zkušeností, zážttku atp... Proto takhle mluvím - jinak mám samozřejmě svůj domov rád (myslím celej stát). Ještě jsem toho málo viděl vlastníma očima proto to berte s rezervou, já si moc takových věci (kultura a historie) nevšímám jak už z důvodu, který jsem popsal nebo z toho, že já potřebuji znát místo kam jít, vyřídit a odejít. Mám strach z lidí a nejraději trávim čas o samotě či doma. :)
Indiczech
Školák
Školák

Příspěvekod Razorka Tektzby » 10 led 2012, 22:56

Arpaix: Ty fotky jsou skutečně překrásný :)
Indiczech: Většinu nových budov vnímám podobně, jen co nejrychleji a nejlevněji postavit a mít z toho co největší zisk, je to pak znát nejen na tom, že odpadává kde co, ale i to z nich vyzařuje.
|\/|1£µ_|µ $4|\/|3č|{4 73|{72ߥ |\|4\/žÐ¥
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek Obrázek
Razorka Tektzby
V.I.P
V.I.P

Další

Zpět na Strasidelne miesta, domy na Slovensku a v Čechach