Nedaleko od Cvikova v severních Čechách je hora, či spíše kopec jménem Ortel. O jeho historii se více dozvíte zde: http://www.cvikov.cz/?show=20.-ortel-zv ... ravci-vrch
Popraviště na Ortelu samozřejmě není žádnou záhadou (pokud vynecháme energetické "otisky" nedobrovolně ukončených životů). Ovšem o tomto kopci jsem se dočetl v časopise Enigma a později i ve Spiritu, že tam má také docházet k určitým paranormálním jevům, jako posun v čase, pozorování UFO apod. Tak jsem si řekl, že se tam podívám. Místo je to úžasné. Zvlášť od jara do podzimu tam narazíte na překrásná zákoutí, sluncem vyhřáté skály, majestátné buky a plno života. Dokonce jsem si tam udělal kamenný kruh a provedl pár svátečních rituálů (Beltine, Samhain...). Ovšem kromě několika kamenů s runovými znaky (několik jich je vyrytých i v kůře buků) a hromádkou rezavých hřebů, které by mohly pocházet z oné šibenice, jsem tam doposud na nic zvláštního nenarazil a to jsem tam už i přespal pod širákem. Nicméně hodlám i letos toto místo pravidelně navštěvovat a zkoumat. Třeba se jednou poštěstí.....

) a nádherné skály. Snad se ti to povede a dostaneš se tam.