od chmatak » 25 bře 2011, 12:44
No ono jich moc nebránilo ani tehdy Merline, i když všeobecné vlastenectví to mezi lidmi bylo to je pravda, vojáci když opouěteli opevnění v pohraničí a odevzdávali zbraně opravdu plakali a někteří si vzali i život. musíme si uvědomit, že Hitler proti nám nikdy otevřenou válku nevedl, tak nebyl důvod ani bojovat v pamětěch Ericha von Mansteina, což byl mimochodem jeden z nejlepších generálů vůbec, se jasně dočteme jak němci říkali obasazení Českoslovneska : říkali mu Květinová Válka, němci nikdy neměli v plánu nás vyhladit tak jako rusáky, ukrajince, poláky, kteří měli být vymazáni z mapy světa, měli jsme být postupně poněmčeni a připojeni k říši. Evropa měla být spojena a její hlavní město se mělo jmenovat Germánie z vyhlazeného východu měli být obilnice Evropy a měl tam být veškerý těžký průmysl, který by spravovali říští občané a na polích a ve fabrikách měli pracovat přeživší zbytky podrobených národů využití jako otroci, Evropa měla být kulturní středisko celého světa, sám Speer na to plánoval megalomanské stavby. Co se týče české hrdosti a vlastenectví dle mého názoru vymřela spolu s našimi dědy ( jsem ročník 1984 ). Skláním se před našimi lidmi, kteří bojovali na všech frontách proti nepříteli ne proto že šlo o peníze, nebo slávu, ale proto, že jim někdo sebral jejich zem, kým naopak opovrhuju jsou lidé, kteří se stali tzv. hrdiny až při osvobození nebo těsně před tím, kteří celou dobu okupace kolaborovali nebo drželi hubu a krok a pak ke konci války ve jménu boje proti nepřiteli si vyřizovali účty se svými sousedy. Kolikrát to bylo jen kuli majetku, nebo dávno zapomenutým křivdám ( jak typicky české ). V dnešní rádoby slušné společnosti je tabu říct, že je člověk rasista nebo že nemá rád tu onou skupinu či etnikum, protože je hned odsouzen většinovou společností a je hned označen za nacistu nebo fašistu, při tom ti lidé většinou ani neznají pravý význam tohoto slova. Pokud jsem přesvědčen o tom, že cikáni jsou cikáni ( je to i ve slovníku českých pravopisných slov ) a ne romové a nazvu je tak, jsem nacista, pokud řeknu, že cikáni jsou nepřizpůsobivý jedinci, což je vidět na několika generacích tohoto etnika, které žije u nás, jsem označen za nacistu, pokud projevím myšlenku, že židé ovládají svět, že jsou propojení s různými spolky a jsou to ilumináti, jsem označen za nacistu, při tom můj děda bojoval proti nacismu a sám jedním metrem neměřil, protože když takovýdle člověk, který to zažil, dokáže říct, že rusové byli mnohem větší prasata než němci je to už co říct a já sdílím jeho názor. Ale to jsem trochu ujel od tématu, chtěl bych závěrem říct že čechů co bojovali si vážím, těmi co převlíkají kabáty podle režimu opovrhuji, Slováky bych zase tolik nechválil sami tam s Tisem hajlovali a hned se od nás odpojili, což v novodobých dějinách předvedli znova, tak jakýpak bratia, bratr se svého bratra nesnaží zbavit a v těžkých chvílích stojí při něm.
Memento mori