Zdravím vás,pokud tu už podobné téma je,tak se omlouvám ale nevšiml jsem si.Chci se s vámi podělit o velmi nepříjemný zážitek.Už několikrát se mi stalo,že jsem se v noci probudil a nemohl jsem se ani pohnout,v uších mi šumělo a celý pokoj byl tak nějak šedivě osvícen.Navíc jsem nebyl schopen vydat ani hlásku.Ze všech sil jsem se snažil vyprostit z tohoto stavu a jen s napětím nejvyšší vůle se mi podařilo abych tak řekl - vyškubnout se.Někdy jsem hned pociťoval jak od nohou zase kamením,takže jsem se musel vyškubnout znovu než to dojde moc daleko.To je vše co si pamatuju.Když jsem pátral po tom co je to za stav,narazil jsem na výraz spánková paralýza nebo že to je stav ze kterého se dá astrálně vycestovat.S tím jsem se spokojil a dál to neřešil.Až jednou se mi dostala do rukou kniha Tajné síly přírody a člověka od Karla Weinfurtera ve které tento jev popisuje (i z vlastní zkušenosti) jako tlačení můry.V revue Psyché vydávané stejným autorem se doslova píše: Není to nic jiného nežli astrální tělo zemřelého,oživené kamou a spodní části lidské duše.Někdy je taková můra posedlá některým démonem,což je pak případ velmi zlý.Taková astrální bytost se blíží tímto způsobem k živým spícím lidem jenom proto,aby z nich sála prannu čili životní sílu nebo lidský magnetism,kteréžto síly potřebuje k vlastnímu životu,který si chce prodloužiti a pak také k tomu,aby prostřednictvím čestvé lidské prany se mohla spojovati s lidmi jinými a okoušela tak jejich hmotné prožitky-alespoň v jistém odrazu.Je velmi příznačno,že můrou se stává skoro vždy pouze člověk,který zemřel násilně.Proto i sebevrahové se stávají v neviditelnu takovými můrami.Dále je popsán rituál kterým je možno se můry zbavit.Pokud by měl někdo zájem tak mu ho opíšu.Mě se to naštěstí stalo jen párkrát tak jsem ho nepoužil ale je možné že někdo je můrou napadám často.Prý je to jev velmi známý ale osobně neznám nikoho s podobnou zkušeností.
Snad to není úplně zbytečný příspěvek