Ahoj, poslední dobou mám strašné sny, jsou jako živé a ráno mi proto někdy trvá než se vzpamatuji a pochopím, že to byl jen sen. Tyto sny mě ovlivňují třeba celý den. Moc jsem si toho nevšímal, ale teď se mi zdály 3 dny po sobě sny, že mě někdo pronásleduje, nebo že mi někdo ubližuje apod.
Sny jsou čím dál divnější, zdálo se mi třeba, že mi nějaká záhadná bytost pořád šlape na paty a já nemohu chodit - po probuzení mě ty paty opravdu bolely a bolest byla celkem intenzivní. Dále mám sny kdy mi dokonce někdo ubližuje, nebo se mi něco stane ale nikdo mi nechce pomoct a pociťuji bolest a probudím se se slzami v očích a celý den jsem schopný se s nikým nebavit, k přítelkyni se nemám a dokáži hledět celý den "do blba" (už se mi i stalo, že jsem kvůli tomu nebyl schopný jít do školy). Tyto sny mě pronásledují jak doma, tak i u přítelkyně a poslední dobou se intenzita těchto snů vzrůstá a já se cítím strašně unavený, nemám hlad a chuť na jídlo, jsem roztržitý, nedokáži se soustředit a ztrácím zájmy, zkrátka mě to úplně vysává. Jediné co mě dokáže uspokojit přes den je, když jsem s přítelkyní a nad ničím nemusím přemýšlet.
Tenhle rok maturuji, ale ve škole mám výsledky dobré a to se nemusím moc učit, spíše mám strach co bude po matuře. Dřív jsem hodně sportoval a teď jsem to poslední 2 roky hodně omezil (hrál jsem hokej a zajímám se o bojová umění a její filozofii), s tím že bych chtěl začít po matuře. Dřív jsem býval velice energický (ale mám problém si ventilovat vztek), veselý, přátelský, věčný optimista, zvyklý na větší fyzickou zátěž a teď jsem spíše opak - věčně unavený a bez zájmů.--- Připisoval jsem to právě tomu, ale když chci cvičit nebo se učit abych třeba minimalizoval stres, tak se na to nedokáži soustředit a cítím se unavený.
Celkem dost mě to děsí a chtěl bych se vás zeptat, jak bych to mohl zkusit zase zlepšit bez návštěvy psychologa nebo jiných doktorů, protože nemám zrovna dost peněz, abych si dovolil chodit za psychologem. Bojím se to říct rodičům, protože by si mysleli, že se spíš chci na něco vymlouvat, protože na tohle moc nevěří, když ještě vědí, že jsem byl vždy silná a odhodlaná osobnost zvyklá na nějakou zátěž a kdejaký problém jsem bral jako výzvu a snažil se ji pokořit.