Vztah duše k tělu

Máte nejaké zážitky?

Vztah duše k tělu

Příspěvekod crower88 » 28 kvě 2011, 00:06

Ahoj lidi,

zajímalo by mě jaký podle vás má duch vztah k tělu které opustil nebo k čemukoli co se ho ´týká´ (nenacházim správné slovo) jako například náhrobku, hrobu atd.
Ptám se protože se občas člověk někde dočte nebo vidí, byť se jedná o laciný horor amerického typu, že někdo povalí náhrobek a duch zemřelého toho dotičného pronásleduje atd.
Pracuju jako opravář chlazení a jako jeden ze tří lidí na firmě (jeden je starej alkáč, druhej je flegnouš a třetí sem já) sem schopný opravovat chlaďáky/mrazáky na zemřelé (nejde o vzručnost ale žaludek a asi trochu psychiku). Když vidim jak s těmi těli zachází, jak o nich tamní zaměstnanci mluví a jak k celé věci přistupují (chlapík se tam v klidu prochází mezi mrtvými s tlačenkou v ruce a ukazuje jak se píchnul o žebro), pomálu si říkam že na každého z nich musí mít zálusk pár tuctů duší. K mrtvím se snažim přistupovat s úctou protože sem zjednodušeně řečeno podělanej z toho že by je byť jen špatná myšlenka mohla rozlobit, i když se to samozřejmě moc dobře nedaří, aspoň to myšlení. Jaký je podle Vás názor na ´citlivost´ duchů?

A když už zakládám téma, je zbytečné to tady zasírat každou otázkou zvlášť......má přítelkyně bydlí ve starém baráku, občas mi říkala že něco zaslechla nebo tak, což se ve starém baráku stává, ale posledních pár ´let´ je unavená, špatně spí, probouzí se unavenější než když šla spát....je možné že se na ní živí duch a utahává jí? upřímě je často nervózní, možná agresivní....děkuju za názory a případné rady, protože takový život zníčí každého......

Jsem tu opět po nějakém tom roce, a musim říct že až ted sem si všimnul že mi v pokoji bliká světlo....po přečtění pár příběhů....upřímě sme chodívali na hřbitovy v nočních hodinách a vždy sem cítil strašný tlak, nejspíš strach a přitom hluboký respekt před zemřelými....ještě hezčí mi přišlo že u hrobu mého šváry sem najednou strach necítil.......

A na konec, vím že píšu nějak divně a i trochu nesrozumitelně, ještě jedna věc. Jako malí smě vyvolávali duchy nebo bohy (pokud je to opravdu reálně možné pouze s kruhem a skleničkou). Asi jako každému se mi občas stane že mě probudí velká, ale hodně velká ráda v pokoji, ne že by něco spadlo, spíš něco prasklo, což bylo přisouzeno topení. Nebo slyšim různá lupnutí, zvuky, hlasy a podobné drobnosti. Těžko říct jestli je to produktem spánku, mé fantazie, strachu nebo se to prostě stalo. Když mam strach a něco cítím špatně (opět možná za vše může strach-sugesce) začnu hulákat a nadávat, jako malý sem na náš velký nový barák řval třeba v jednu ráno ´tak ku.va pojď, vem si mě jestli chceš´ nebo před chvíli sem tu s flaškou piva křičel ať se vrátí tam odkud přišel že si chci v klidu dopít pivo a ještě musim skládat oblečení (trochu mě vyděsilo to problikávající světlo). Je možné že se člověka třeba drží něco kvůli tomu vyvolávání? Jinak sem posera a jestli mam něco takového tak třeba jednou za pul roku, tak do týdne to radši zapomenu. Upřímě mam tolik starostí koníčku a práce že poltrgaist asi zatim nemá nárok, a vůbec pozorování nějakých detailů že se mi něco někam přesune nebo tak je prostě nemožný, protože když se tak stane, je to jasný, říkam si ´ty *CENSORED*, obal už šediví tak co chceš po obsahu´
crower88
Školák
Školák

Re: Vztah duše k tělu

Příspěvekod vasmat » 28 kvě 2011, 10:30

Zdravím,
k tomu prvnímu, konkrétně u lidí co dělaj na pitevně a hrobaře, atd. postihla většinou jakási lhostejnost a prostě takovéhle věci ignorují, co jsem měl možnost poznat. Popravdě, pokud by se na pitevně nebo v márnici báli každého zvuku tak se za chvíli zblázní. Co se týče narušitelů náhrobků a hřbitovů, nepochybuju o tom, že se jim to vrátí, myslím, že pokud poškodí náhrobek někoho, kdo odešel né právě vklidu a spokojen, tak je asi přijde navštívit. Duchové (kromě těch nejnižších) nedělají stějně jako lidé nic bezdůvodně, pokud nepotřebují pomoc a ty je necháš na pokoji, tak nechají na pokoji i oni tebe.

U tvojí přítelkyně to může být plno věcí, od čistě tělesných nemocí, až po psychické problémy, astrální útoky nebo energetické vampíry. Zkus počkat na někoho zkušenějšího, třeba se na to podívají podrobně.

Tvoje úzkost na hřbitově je vcelku normální, pokud si člověk uvědomělý a máš respekt, bude tě napadat jak duchy nenaštvat = úzkost z toho, co když zakopnu a spadnu někomu na hrob. A švagr nad tebou může bdít a nebo prostě podvědomě víš, že tě mel rád, proto máš dobrý pocit.

Ano, opravdu je to vcelku nesrozumitelné, ale pokusím se odpovědět, jak jsem to pochopil. To že jste jako malí vyvolávali duchy není moc chytré, ale holt děti. Myslím, že jste max. vyvolali nějakého Poltergeista a chvilku vás zlobil a teď se jen občas oběvují zbytky jeho energie tady v materiálním světě. Na druhou stranu jste mohli mít smůlu a vyvolat něco hošího, ale myslím, že to bys měl daleko větší problémy.
Pokud se slyšení různých zvuků a nečeho co připomíná hlasy stává před spaním, je to vcelku normální, mě se to stává taky. Je to test tvého těla jestli už spíš nebo ne, protože už můžeš být dostatečně uvolněn na přechod do snu, ale ještě nespíš, tak je tělo zmateno a zjišťujě jak to vlastně je. Samozřejmě, je taky možné, že tam máš nějakého skřítka nebo ducha.
K tvému křičení, myslím, že je to tvoje obraná reakce, protože cítíš, že se dějě něco né úplně správného. Řekl bych, že máš nízkou emoční inteligenci a vyrovnanost (neber to prosím osobně), ale to se dá napravit meditací. Kterou bych ti ostatně doporučoval v každém případě.

Tak, měl si opravdu hodně otázek, snad jsem zodpověděl vše na co si se ptal, pokud ti není něco jasné, klidně se ptej,

vasmat.
vasmat
Školák
Školák

Re: Vztah duše k tělu

Příspěvekod KillerLP » 28 kvě 2011, 18:32

Ahoj, souhlasím se vším, co vasmat napsal :) Moc hezky vystihl všechno, takže nemusím nic dodávat. Jen k těm zvukům, to se mi stává taky. Takové lupnutí mě někdy probudí a já nevím, jestli bylo reálné či nikoliv. Ale tím trpí podle mě spousta lidí.
"Kdo trpí sám, ten trpí mnohem tíž, že vidí štěstí druhých přes svůj kříž."
Obrázek
KillerLP
Středoškolský čaroděj
Středoškolský čaroděj

Zpět na Duchové a poltergeist