Z ceho pochazime?

Zde pište své uváhy.

Moderátor: martink

Z ceho pochazime?

Příspěvekod verca029 » 26 kvě 2009, 20:51

A nebo jak jsme se tu ocitli?jsme z opice?nebo nas stvoril buh?nebo ?
verca029

Re: Z ceho pochazime?

Příspěvekod lykantrop » 26 kvě 2009, 20:58

Lidé jsou zvířata, tak proč by nemohli pocházet z opic ? :)
lykantrop

Příspěvekod verca029 » 26 kvě 2009, 21:03

A ty jsi pripadas jako zvire?a jestli jo tak by me zajimalo jestli si tak pripadas fyzicky nebo psychicky?
verca029

Příspěvekod lykantrop » 26 kvě 2009, 21:14

Já tady o sobě už mnoho psát nebudu, proč taky...
lykantrop

Příspěvekod verca029 » 26 kvě 2009, 21:28

Neodpovedel jsi ja dane tema ja si pripadam jako clovek a proc uz nechces nic psat mas zajimave clanky a tvoje gramatika nema chybu ja rozdil o demne.
verca029

Příspěvekod lykantrop » 26 kvě 2009, 21:30

Je to tvůj názor, děkuji ti, ale já píšu články všeobecně a budu je psát dál, ale nemám už moc o čem. To proto, že to, co jsem zjistil nepovažuji za správné sdělit lidem ;). O sobě samém se nikdy nikde nevyplácí mluvit, protože nemůžeš nikomu věřit. Opravdu nikomu... Tvoje gramatika má chyby, moje taky.

Já si nepřipadám jako člověk, protože slovo člověk ve mne evokuje slova typu - spoustanost, "omezená svoboda", uctívání hodnot, být loutka. Proto bych raději nazýval všechny zvířetem, protože zvíře je volné. Jen člověk ho utlačuje, ničí, rozhoduje za něj. Psa si kupuješ za to, že mu dáváš krmení a ještě se od něho sprostě snažíš dostat lásky za to, že se obtěžuješ nenechat ho na pospas zavřené kleci, kterou nazýváš domovem.
lykantrop

Příspěvekod verca029 » 26 kvě 2009, 21:38

Pro me jsi bouzel clovek umis psat ,cist atd ..horsi je to jestli se tak necitis a mas vztah k prirode a psychicky se citis jako zvire to je tvoje vec horsi by to bylo kdyby to bylo fyzicky ale v dnesni dobe se neni cemu divit.
verca029

Příspěvekod lykantrop » 26 kvě 2009, 21:43

Jak bych mohl být fyzicky zvíře? :)
Pokud pominu, že jsme se vyvinutí z opic, které jsou zvířaty...
lykantrop

Příspěvekod PA7RICK » 26 kvě 2009, 21:45

verca029 píše:A nebo jak jsme se tu ocitli?jsme z opice?nebo nas stvoril buh?nebo ?

Toto je základní otázka života na kterou nemá nikdo odpověď. Někdo říká, že nás stvořil bůh, někdo říká, že jsme z opic. Dokonce jsem slyšel teorie, že nás sem přivezli mimozemšťané a tato země není vůbec naše. Já osobně se cítím jako inteligentní zvíře navrcholu potravního řetězce, ale zároveň cítím, že mám něco více než zvíře. Například chápání světa a vesmíru a především času. Také nevylučuji možnost stvoření bohem. Někdo říká, že na to aby věřil potřebuje důkaz, ale to je jako rozbalit dárek ještě předtím než ho dostanete. Já osobně v boha věřím ale nemam rád různé skupiny náboženství například církev,jehovisté,křesťani,babtisté,muslimy atd. všichni mají podobné zákony ale budou mezi sebou válčit kvůli drobnostem. Všichni říkají ta moje víra to je to nejlepší, a to je právě to co víru podlamuje, když člověk věřit chce takprostě věří aniž by musel být v nějaké sektě. Je taky zajímavé, že statanismus a víra v ďábla je jen jedna. Nikomu jeho vyznání neberu ať si každý dělá co chce. Posmrti se dozvíme pravdu úplně všichni.
Naposledy upravil PA7RICK dne 26 kvě 2009, 22:26, celkově upraveno 1
Důvod: opraveno
PA7RICK
Školák
Školák

Příspěvekod lykantrop » 26 kvě 2009, 22:06

PA7RICK píše:
verca029 píše:A nebo jak jsme se tu ocitli?jsme z opice?nebo nas stvoril buh?nebo ?

Toto je základní otázka života na kterou nemá nikdo odpověď. Někdo říká že nás stvořil bůch, někdo říká že jsme z opic. Dokonce jsem slyšel teorie že nás sem přivezli mimozemšťané a tato země není vůbec naše. Já osobně se cítím jako inteligentní zvíře navrcholu potravního řetězce, ale zároveň cítím že mám něco více než zvíře. Například chápání světa a vesmíru a především času. Také nevylučuji možnost stvoření bohem. Někdo říká že na to aby věřil potřebuje důkaz, ale to je jako rozbalit dárek ještě předtím než ho dostanete. Já osobně v boha věřím ale nemam rád různé skupiny náboženství například církev,jehovisté,křesťani,babtisté,muslimy atd. všichni mají podobné zákony ale budou mezi sebou válčit kvůli drobnostem. Všichni říkají ta moje víra to je to nejlepší, a to je právě to co víru podlamuje, když člověk věřit chce takprostě věří aniž by musel být v nějaké sektě. Je taky zajímavé že statanismus a víra v ďábla je jen jedna. Nikomu jeho vyznání neberu ať si každý dělá co chce. Posmrti se dozvíme pravdu úplně všichni.

Patriku. Píše se bůH a heZčí. Před že je čárka. Jestli se cítíš jako zvíře s něčím navíc, což je pro tebe chápání času, tak jsi zvíře, které chápe čas. Tudíž by to znamenalo, že i zvíře chápe čas, když říkáš, že jsi inteligentnější zvíře s vlastností vnímat čas. Věř mi, že zvíře čas vnímá. Nevnímá sice vteřiny, nepočítá Raz, dva, tři... ale pozná den, noc, soumrak a podobně. A to je, ať chceš nebo ne vnímání času. Dovol abych tě znovu opravil a to v tvém prohlášení, že ty jsi zvíře na vrcholu potravinového řetežce. Vyrovnáš se všem zvířatům, zabiješ je sám? Příroda nám sice dala prsty, dlaň, tedy ruku místo packy a můžeme do ní uchycovat předměty a manipulovat s nimi. To nám dává výhodu a můžeme tak tvořit zbraně, kterými nás příroda neobdařila. Pro případ tu mám i několik srovnání:
1) pavouk a jed = člověk a pěst
2) vlk a tesáky = člověk a nůž
Takže si dokážeme poradit a to nás činí odolnějšími. Ale rozhodně nejsme na vrcholu potravinového řetezce. Podle mého úsudku by se správný potravinový řetězec měl odvíjet od vrozených vlastností a prostředí, ve kterém dané zvíře žije. Tzn., že "člověk" nemůže být pánem tvorstva, protože se bez zbraně neubrání například lvovi. Proto se nemůžeme nazývat pány tvorstva. Myslím si, že nikdo nemůže být na vrcholu potravinového řetězce, jelikož každý má slabinu a slabinu využije tvůj nepřítel. A tak ten potravinový řetězec je vlastně začarovaný bludný kruh, který nemá konec. Máme se ještě od zvířat mnoho co učit a mnozí z nás, tedy většina na to zapomíná a opomíjí to. Je prostě trend studovat, pracovat, vydělávat, budovat rodinu a zemřít udřen s pocitem, že jsem díky tomu, co jsem dokázal za svůj život nijak životu nepřispěl, nýbrž uškodil, protože jsem vlastně nedělal nic správného. ;)
lykantrop

Příspěvekod PA7RICK » 26 kvě 2009, 22:33

Ano to souhlasim. Ale právě chytrost a zbraně staví člověka na vrchol. Tím vnímáním času jsem myslel to, že zvíře vnímá jen přítomnost.
PA7RICK
Školák
Školák

Příspěvekod lykantrop » 26 kvě 2009, 22:43

1) zvíře je také chytré, někdý více než člověk, co se týče způsobu života a lovu.
2) jen zbraně nás staví výše, přesto bez nich jsme nic. A i se zbraní nemusíš přežít. Zvíře má také zbraň, například jed.
3) Chceš říct, že zvíře nevnímá to, co se stalo? Že utržel poranění nohy právě v tom a tamtom boji? Nechtěj mě rozesmát!
lykantrop

Příspěvekod aleisterCrowley » 27 kvě 2009, 00:23

Víš, lykantrope, ono jde asi hlavně o to, že je rozdíl mezi člověkem a lidmi. Člověk se sám třeba na vrchol potravního řetězce nedostane, ale lidi se tam dostali. Člověk třeba nepřežije jednu noc v lese, ale lidi tady přežívají (podle některých teorií) zhruba 3 miliony let.

Nemohu se bohůmžel vyjadřovat k vzniku člověka, protože na takové věci jsem ještě neměl čas moc myslet. Ale podle mého je jednou z hlavních "sil" člověka a lidstva přizpůsobivost, dejme tomu univerzálnost. Stejně nás přežijí švábi a potkani, ale zatím vedem "MY".
aleisterCrowley

Příspěvekod val08 » 27 kvě 2009, 08:53

Teorií je všude dost a dost a pravdy se asi zatím ještě nedoberem.Já se přikláním k tomu,že jsme ze zvířat,ale trochu vyšlechtění.Tedy původně.Teď už jen degenerujeme.A čas jsme si spoutali a vymysleli mi lidé a on si nás pěkně osedlal.
nejsme sami
val08
Školák
Školák

Příspěvekod PA7RICK » 27 kvě 2009, 09:04

lykantrop píše:1) zvíře je také chytré, někdý více než člověk, co se týče způsobu života a lovu.
2) jen zbraně nás staví výše, přesto bez nich jsme nic. A i se zbraní nemusíš přežít. Zvíře má také zbraň, například jed.
3) Chceš říct, že zvíře nevnímá to, co se stalo? Že utržel poranění nohy právě v tom a tamtom boji? Nechtěj mě rozesmát!

Já nevim proč se pořád podřazuješ pod zvířata. Samotné zvíře se také někdy neubrání. Já mám zvířata moc rád a věřím že jsou chytří, ale bohužel nejsou tak chytrý aby stvořili vodíkovou bombu, počítač nebo střelnou zbraň. Jestli se cítíš méně než zvíře, tak ti to neberu. Jak řekl "aleisterCrowley" tady jde hodně o prostředí. Bohužel zvíře není tak přispůsobivé jako člověk.
PA7RICK
Školák
Školák

Příspěvekod lykantrop » 27 kvě 2009, 09:53

1) nepodřazuju se pod zvíře, říkám, že člověk je zvíře. Žádný pod zvíře
2) Samotné zvíře se ubraní, ale záleží na protivníkovi. To samé platí o člověku.
3) Díky bohu nejsou zvířata natolik chytří, aby dokázali stvořit dynamit, pušku a letadlo. Pak by totiž všechno zničili tak, jak to umíme my. Ale to není jen o chytrosti, ale taky o možnostech, např. packa X ruka a tvoje srovnání je opravdu smutné. Zvíře bere to, co potřebuje a pak neloví, když není hlad, nedělá si zásoby. Myslím zásoby jídla, který by si s sebou nosil. Udělá si tukovou zásobu a tím to končí, sežere mrtvolu tam, kde ji zabilo. Narozdíl od člověka, člověk je hodně chamtivej. Dost si mi to znechutil a tak se omlouvám, ale už sem nebudu přispívat, protože ty zřejmě nikdy nepochopíš, že zvíře se nemůže rovnat člověku co se týče možnosti tvorby a velikosti mozku, ale že má v jiných aspektech navrh. Působí to na mě tak, že zvíře je pro tebe jenom zvíře a nevidíš v něm nic víc, než potravu. Bohužel, tak to má i jiné zvíře, ale já, jako člověk v tom vidím možnost přiučit se. A zvíře se přizpůsobí mnohdy stejně dobře, jako člověk. Příklad -> dítě a adopce X štěně od matky k lidem. My jsme zvířata, i ptáci, myslím že krkavec si uvědomuje vlastní "bytí" a pozná sám sebe v zrdcadle. My máme to štěstí, že jsme se vyvinuli právě tak, abychom mohli využít zdroje přírody.
lykantrop

Další

Zpět na uvahy