Ja nevim kam toto mam dat, zde se pise CR, tak udelam zvlastni radek promista s paranormalnimi aktivitami v zahranici.
Chci napred pogratulovat Sam Tektzby k povyseni do funkce moderatora, ja ani negratulovala, nepsala, v nedeli mi nebylo dobre, ale hned v noci mi rikal jeden muz at jdu se podivat do byvale psychiatricke nemocnice s nazvem Harjamäki
/Harjamäki- sairaala/, muz je jiz v duchodu,ale pracoval tam do roku 1997 jako osetrovatel,a zaznamenal ze tam pry "strasi", nemocnice fungovala od roku 1926-1997, a ted jsou z rady pavilonu kancelare, z hlavniho pavilonu materska skola!!!, ale rada pavilonu je neobydlena ,a z jednoho udelali museum- ten pavilon je v puvodnim stavu, jiz 11 let nedotcen.
A to uz mi bylo dobre a v pondeli se na misto vypravila, prohledla i materskou skolu, i ty kancelare firmy Innocum.
Je to 10km od meho bydliste. Ja sen ma forum moc ted nepsala skoro 4 dny, neb jsem se zabyvala timto.
Pres velke premlouvani a jednani s firnou Innocum, ktere objekt patri, svolili abych tam mohla byt pres noc z utery na stredu, ale za poplatek, a v noci zkoumat ceky objekt.
Z hlavniho pavilonu je slyset stenani, plac,a to i ted zabilych noci- ale uz zacina byt v noci tma, nebot konci polarni den pomalicku. Aktivity na mistech jsou nejsilnejsi mezi 23-02 hodinou nocni.
Pavilon E kde je ted museum pusobi tisnivym dojmem, z pokoju jako by se ozyvaly kroky,anejake vrzani a kovovy nastroje.
Ac je u nas i v noci teplo, tak v tomto pavilonu byla doslova zima,a ja mela pocit jako by se neco dotykalo mych vlasu.
V pavilonu jsou puvodni postele, skrine asi ze 60-70 let minuleho stoleti, koleckova kresla, nositka..vse v puvodnim stavu. Misto je plne negaticni energie a Duse mnoha tam zemrelych jeste zustavaji. Pacienti tam byli i velmi stari lide s Alzeimerovou chorobou, Parkinsonovou,ale i psychopaticti pacienti, alhoholici..jak rikam velmi zajimave misto.
Myslim ze jeste dnes mohu opet zkoumat, v noci stejne vsechny objekty nesjou hlidany a objekt je rozlehly.
Dale jeste mam v progamu navstivit dalsi opustenou nemocnici Tarinaharju, ale za pozdeji.