od pentagramové oko » 15 kvě 2010, 21:44
co budete potřebovat-mleté maso,pepř,sůl,2kusy mrkve,2kedlubny, 1balík malých krevet,asijské nudle-miem,rýžový papír,asijské houby-né čínské!ale vietnamské.rybí omáčku.1kus piva,2kusy vajíček,citron,jeden stroužek česneku.postup-mleté maso si dáme do misky,přidáme pepř asi 2lžičky malé,nastrouháme si na jemno mrkev,a kedlubnu taky.přidáme krevety nasekané hodně najemno-musí být rozmrazený,asijské nudle si namočíme do teplé vody,až změknou tak přes sítko scedíme a nastříháme na krátko a hodíme do misky s masem,houby také namočíme do horké vody,ale vyhazujeme tvrdé hlavy ve vniř nebo na okraji nakrájíme hodně na drobno.přidáme dvě sirové vejce a pořádně promícháme.ted si vezmeme rovný talíř a polijeme ho pivem namočíme do něj rýžový papír a po chvíli vyndáme na prkénko.vezmeme kus směsi aby nám po zabalení vznikl jakoby váleček.na rýžový papír dáváme směs a trochu zabalíme potom z obou stran zahneme konce dovnitr a rulujeme k sobě.můžete je uhlazovat aby měli lepší tvar,vůbec se nebojte.nesmí nám maso koukat ven a nesmíme ty závitky plnit přehnaně nebo nám při pečení prasknou!!na rozpalený olej dávejte závitky potom stáhněte plyn,vař- nebo elektrický,vař-podle toho co kdo doma má a pečte zvolna.já mám chyták-uvařite si maso mleté napřed hodíte tam kus zázvoru čerstvého né koření a potom přecedíte,potom budete mít závitky vonavé bez mastnoty a rychle upečené,nemusíte mít strach,že nebudou vevnitř upečené!hodně lidí dává vysokou rychlost vaření tak to nedělejte.závitky totiž potom vypadají jak od kominíka a i tak chutnají.rybí omáčku nalijte do mističky stačí 4velké lžíce,rozmělnit 1česnek hlavičku,citron pár kapek,a čili papričku jednu.ještě když je budete péct obracejte z obou stran a i ze strany.pokud si uvaříte maso budou upečený za chvíli a uvidíte sami jak chutnají když jsou ty rýžové papíry namačeny do piva.voní to po celým baráku.přeji vám dobrou chut.
munera,crede mihi,capieunt hominesque desque
dárkem,to věř mi,si získáš každého z bohů i lidí.