závitky asijské-originál

Máte nějaký specialní receptík a chcete se s ním podělit?

závitky asijské-originál

Příspěvekod pentagramové oko » 15 kvě 2010, 21:44

co budete potřebovat-mleté maso,pepř,sůl,2kusy mrkve,2kedlubny, 1balík malých krevet,asijské nudle-miem,rýžový papír,asijské houby-né čínské!ale vietnamské.rybí omáčku.1kus piva,2kusy vajíček,citron,jeden stroužek česneku.postup-mleté maso si dáme do misky,přidáme pepř asi 2lžičky malé,nastrouháme si na jemno mrkev,a kedlubnu taky.přidáme krevety nasekané hodně najemno-musí být rozmrazený,asijské nudle si namočíme do teplé vody,až změknou tak přes sítko scedíme a nastříháme na krátko a hodíme do misky s masem,houby také namočíme do horké vody,ale vyhazujeme tvrdé hlavy ve vniř nebo na okraji nakrájíme hodně na drobno.přidáme dvě sirové vejce a pořádně promícháme.ted si vezmeme rovný talíř a polijeme ho pivem namočíme do něj rýžový papír a po chvíli vyndáme na prkénko.vezmeme kus směsi aby nám po zabalení vznikl jakoby váleček.na rýžový papír dáváme směs a trochu zabalíme potom z obou stran zahneme konce dovnitr a rulujeme k sobě.můžete je uhlazovat aby měli lepší tvar,vůbec se nebojte.nesmí nám maso koukat ven a nesmíme ty závitky plnit přehnaně nebo nám při pečení prasknou!!na rozpalený olej dávejte závitky potom stáhněte plyn,vař- nebo elektrický,vař-podle toho co kdo doma má a pečte zvolna.já mám chyták-uvařite si maso mleté napřed hodíte tam kus zázvoru čerstvého né koření a potom přecedíte,potom budete mít závitky vonavé bez mastnoty a rychle upečené,nemusíte mít strach,že nebudou vevnitř upečené!hodně lidí dává vysokou rychlost vaření tak to nedělejte.závitky totiž potom vypadají jak od kominíka a i tak chutnají.rybí omáčku nalijte do mističky stačí 4velké lžíce,rozmělnit 1česnek hlavičku,citron pár kapek,a čili papričku jednu.ještě když je budete péct obracejte z obou stran a i ze strany.pokud si uvaříte maso budou upečený za chvíli a uvidíte sami jak chutnají když jsou ty rýžové papíry namačeny do piva.voní to po celým baráku.přeji vám dobrou chut.
munera,crede mihi,capieunt hominesque desque
dárkem,to věř mi,si získáš každého z bohů i lidí.
pentagramové oko
Mág všech čarodějů
Mág všech čarodějů

Re: závitky asijské-originál

Příspěvekod Akyana » 17 kvě 2010, 01:58

!friends!

Zní to dobře, někdy vyzkouším, díky!
Akyana
Mysterian
Mysterian

Re: závitky asijské-originál

Příspěvekod pentagramové oko » 18 kvě 2010, 21:18

je to fakt moc dobré,hlavně použít kvalitní mleté jen vepřové to je lepší.je to pracný ale chutný.já když jsem je udělala soudedům na oslavu snědli jich 500kusů ,a to se po nich jen zaprašilo.píši originál protože máme doma asijskou kuchyni od pravých asijských kuchařů.tak at se ti povedou,a třeba snima doma někoho překvapíš.
munera,crede mihi,capieunt hominesque desque
dárkem,to věř mi,si získáš každého z bohů i lidí.
pentagramové oko
Mág všech čarodějů
Mág všech čarodějů

Zpět na Vaše speciality