Zrcadlo

Máte nejaké zážitky?

Zrcadlo

Příspěvekod Vexom » 15 úno 2010, 19:51

Bojím se podívat se do zrcadla. Ne, že bych měl strach ze sebe, ale že mám strach, že tam bude něco, čeho se leknu nebo budu bát. Třeba duch nebo že můj obličej bude nějak poškozen či zohaven.
edit: Bojím se také sugesce. Že když se toho budu bát, tak se to opravdu stane - ale jen v mé hlavě.
Vexom
Školák
Školák

Re: Zrcadlo

Příspěvekod lykantrop » 15 úno 2010, 20:00

Zrcadlo - Kdo se bojí, nesmí do lesa. Co by se stalo, kdyby tvoje tvář byla zohavena? Chápu tvůj strach. Strach nikdy nezničíš, můžeš ho jen zahnat, nebo potlačit. A to tak, že sebereš odvahu a půjdeš skrz strachu! Ducha tam vidět možná, že i můžeš, kdo ví. Zkus si rozsvítit, než se do něj podíváš.

Když se budeš bát, dost možná to přitáhneš, aby jsi se bát přestal...

EDIT: A proto je důležité se nebát, protože strach tě zažene do zákoutí. Je třeba jít skrze strach, který vytváří problémy. Co je však důležité? Někdo vám řekne, že strach vás chrání. Neukradnete auto, nezabijete člověka, neskočíte do neprozkoumané vody ze skály. Když ale potlačíte strach, budete krást auta, zabíjet lidi, nebo skákat jak se vám zachce kam chcete? Toto jsou otázky svědomí, hodnot, myšlení, rozumu, moudrosti a takhle bych pokračoval dál. Ano, strach nás chrání, tváří se tak. Někdy se vyplatí ho poslechnout... ale co se to tu vlastně snažím říct? Když překonáte strach, otevřete další možnosti, které vás mohou donutit udělat to, co by vás donutil udělat strach. Stáhnout se, nebojovat, prohrát... Ale to, co se vám otevře navíc, ten "bonus", to je k nezaplacení.

EDIT2: Né nadarmo se totiž říká, že "Kdo nic nezkusí, nic se nedoví.". Nebo "Kdo se neptá, nic se nedoví.", pokud to chcete v přísloví. Někdo tvrdí, že si každý musí projít sám vším, čím si projít má. Jinak to prý nepochopí, ani kdyby to do něj tlouklo 10 lidí, kteří znají odpověď, kteří už to prožili.

EDIT3: No sakra to by se mi hned psal článek :D, jenže... já zapomněl heslo k blogu :D
lykantrop

Příspěvekod Akyana » 15 úno 2010, 22:28

Můžu jen souhlasit se slovy Lykana.
Mysl je mocná čarodějka.
A jako taková je dobrý sluha ale špatný pán.
Když jí budeš mít pod kontrolou, bude Ti věrně sloužit a nic nebude nemožné.
Jak jí ale necháš aby Tě terorizovala strachy, pochybnosti a zbytečnostmi, stáváš se jejím otrokem.
Akyana
Mysterian
Mysterian

Příspěvekod ajka0075 » 16 úno 2010, 20:22

Strach nás nesmí nikdy ovládnout, strach svazuje, strach obarvuje načerno. Nikdy se člověk nesmí bát, musí vědět, že dobré síly jsou s ním a nic se mu nestane. Věř a víra tvá tě uzdraví! Jinak k tomu zrcadlu, taky ho moc nemám ráda, ale magický nástroj je to velmi účinný. 's220'
ajka0075
Školák
Školák

Příspěvekod cvikinka » 21 úno 2010, 14:10

Víte něco o Krvavé Marry?Je to fakt nebo ne?
cvikinka
Školák
Školák

Příspěvekod ghosthunter » 27 úno 2010, 11:33

Nikto nevie asi ako to bolo alebo je s topu krvavou Mary. aj o tom bol natoceny hororový príbeh ale fakt neviem ci je to len povera alebo nie. Ja osobne na duchov a podobne entity verim ale co sa tyka tohto pripadu som troska skypticky. aj ked som to este pred zrkadlom neskusal pre istotu :-) . Ale ako sa hovori nikdy nehovor nikdy :-D
ghosthunter
Školák
Školák

Příspěvekod pentagramové oko » 10 kvě 2010, 20:30

tohle mi něco připomělo.osobně vím,že někdo když se bojí zrcadla není něco až tak v pořádku.sice je pravda,že tvoje mysl musí být připravená na daleko horší věci než jsou jen zrcadla.ale zrcadlo je doraz tvého já.a říká se v magii když používáš magické zrcadlo můžeš vidět i to své horší druhé já.a to když neovladneš jsi ztracen.v tvém případě bych pokoj kde spíš vykouřila santalovou tyčinkou,posvětila bych celý pokoj a udělala okolo sebe ochranné kříže do každého rohu jeden a jeden pod postel.a bys přemohl svoje pocity strachu a bud vyhraješ ty,nebo to zrcadlo-čemu dáš přednost ty,záleží jen na tobě.nenech se ovládat fobii,je to jen stín a ty se ho musíš zbavit.
munera,crede mihi,capieunt hominesque desque
dárkem,to věř mi,si získáš každého z bohů i lidí.
pentagramové oko
Mág všech čarodějů
Mág všech čarodějů

Zpět na Duchové a poltergeist