Zvlastni sen

Zde pište své sny, pokusíme se najít přčinu dané věci.

Zvlastni sen

Příspěvekod Arpaix » 03 led 2012, 02:24

Ja patram v CR ted po jedne pohresovane pani, kterou ja poznala v Praze v r 1992-93, jeji muz zemrel nekdy v roce 1984, oba pracovali v pohostinstvi. Pani, kdyz jak zila v Praze, byla výcepní v jedne hospede v centru Prahy, jeji muz zemrel,ale mel to same zamnstnani, a kdyz ja pak vratial se do Francie a i stehovala se do Finska, tak jsme si pravidelne psali. Kazdy rok mi prala po mobilu k narozeninam, vanocum- ted ja oslavila 40 let- ona nic. Ja ji napsala, nic a kdyz telefonovala tak se ozvalo ze "ucastnik neni pritomen". Vim ze asi 5 let trpela nemoci rozedmou plic, byla silny kurak jako i ja, z Prahy stehovala se do Pelhrimova kdyz dostala invalidni duchod. Neozvala se mi a ja citim ze ta pani jiz nezije. Zkusila meditaci i kyvadlo. Telefon nefunguje i kdyz ja zkousim nekolikrat denne. Kontaktovala jsem pres ambasadu ceskou policii a prohlasila ji za pohresovanou /rodinu nema/.
Dnes ja na ni opet myslela a ma meditace prsla do snu: muj sen byl:
""
Byli jsme ja a moji kocouri i ta pani ZS a i jeji zemrely manzel, opustenem hotelu. Ja bydlela s kocoury v hornim patre, oni v dolnim. Ja sla do baru a objednala pivo, manzel te pani ZS ktery zemrel v r 1984 mi sel natocit pivo,ale nedival se na mne, jen vytiral podlahu a rikal ze je nezamnestnany a ze jiz neni vycepni! Podal mi krabici s asi 4 krabickami cigaret-a jeste nejake chipsy- ja jsem velmi silny kurak a jako prvni jsem si vzala cigarety- vytahla 1 a nabidla i jemu , on odpovedel ze cigarery vytazene z hroby on nekouri. Pak prisla za mnou ta byvala servirka- vycepni a ptala se co chci k jidlu, ja odpovedela ze jen at mi nosi pivo, ja nejim, ale kocky potrebuji jist. Pani co pohresuji mi nosila na stul pivo, ale zadala mne o pomoc v kuchyni - nemuze dychat a my nadobi. Spilala mi ze jiz piji asi 20 let a jsem horsi nez ona i jeji manzel, ale pivo mi na stul nosila stale. Rikala ze ja se nenaucila cesky mluvit ani ted, ale pit umim jak cesky funebrak. Atmosphera ve snu byla takova ze ja byla v celem hotelu i restauraci jediny zakaznik. Pani, co ji pohresuji /ona byla vycepni a ja jeji zakaznik ve skutecnosti/, pak zhasla svetla a rikala at odejdu. Ze oni jiz maji volno a nepracuji v restauraci, ja zadala jeste snaps whisky a pivo,ale oni zhasli svetla...ja se probudila.
..............................
Sen mi rika ze ta pohresovana pani jiz nezije a pomoci kyvadla i meditace jsem zjistila ze to je asi mesic atyden- vratila se k svemu mrtvemu muzi,a na onom svete maji hotel o kterem snili. Citim ze telo pohresovane pani jeste nenaslo se a ja jiz kontaktovala ceskou ambassadu. Vim asi na 99% ze ta pani jiz nezije. Byla servirka-vycepni, pensionovana v 52 letech, pro tezke onemocneni plic. Co myslite Vy? ja byla stamgast v jeji hospode v letech 1992-94 na Zizkove v Praze 3.
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Re: Zvlastni sen

Příspěvekod Mazrim Taim » 03 led 2012, 07:09

Jsem také přesvědčen, že dotyčn paní už nežije, ale o tom podle mě sen není, podle toho co cítím, se tebe\vás snaží varovat, aby jste změnila životní styl než bude pozdě. A že už víc nemohou zde pomáhat, neboť oba jdou již dál ...
Viděl jsem mnoho možných budoucností a čím dál víc jich je plných temnoty a stínů. Ale přesto a právě proto budu bojovat. Je to mé poslání
Mazrim Taim
Středoškolský čaroděj
Středoškolský čaroděj

Příspěvekod Merlin z Teustoságu » 03 led 2012, 19:16

!blazen!

Ctihodná Arpaix,

Váš sen je zajímavý,
pro mne zajímavý tím ,že se jedná o vaši přítelkyni či přátele,
i přes velkou dálku přišla se rozloučit,
zde se přidám k tomu ,že sen je varováním před životním stylem,
tím bych to bral i jako varování vlastního těla.
Merlin z Teustoságu
Čaroděj
Čaroděj

Příspěvekod Arpaix » 04 led 2012, 00:20

Dekuji Vam. Pani ZS jsem nevidela asi 12 let, co navstivila naposled Prahu. V te dobe jeste bydlela v Praze, ale stehovala se do Pelhrimova, kdyz onemocnela, dostala tak maly duchod, ze ktereho nemohla zit ani ona sama,a nemohla splacet pujcky na dum. Ja pomahala kdyz jsem mohla, ale dluh mela tak velky ze dum sel do zastavy. Pracovala cely zivot, v 52 letech byla predcasne pensionovana k vuli obstrukcni chorobe plic a za celozivotny praci v pohostinstvi- a po vice jak 30 odpracovanych letech ji daly ceske urady je neco 250euro duchodu! To je straasne, z toho se ani neda zit,a kdyz ma clovek statisice korun dluhu,a dum ktery potrebuje oprav a opravy jsou drahe, a topeni, voda- opravdu ani ja nemohla ji posilat tisice euro, ktere potrebovala aby dum udzela. Naposledy mi psala sms po mobilu asi pred 2 mesici, od te doby nic, kdyz telefonuji- ucastnik neni pritomen.
Zkusila jsem svoji intuici,ale i kyvadlo,a vse mi uakazalo ze pani jiz neni mezi zivymi,a dokonce ze ani jeji telo jeste nebylo nalezeno. Pripad jsem oznamila pres ambasadu CR, aby kontaktovali policii. Ted cekam co mi z ambasady odpovi.
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Mazrim Taim » 05 led 2012, 10:02

Není zač, pomohl jsem rád :) od toho tu jsem abych pomáhal ...
Viděl jsem mnoho možných budoucností a čím dál víc jich je plných temnoty a stínů. Ale přesto a právě proto budu bojovat. Je to mé poslání
Mazrim Taim
Středoškolský čaroděj
Středoškolský čaroděj

Příspěvekod Arpaix » 07 led 2012, 02:04

Tak dnes jsem dostala zpravu, pani zije, ale ma se velmi spatne. N ame telefony pry neodpovidala nebot nemela penize na telefon a pocitac doma nema a s internetem neumi. Ma jiz 62 let a neni ani trochu technicky typ, ani auto se nenaucila ridit,a internet je pro ni cizi vec. Ja na policii i ambasade dala na sebe telefonicke spojeni i sve 2 mailove adresy, i facebook. U pani dnes byla policie, zije, ale vazne nemocna ( obstrukcni choroba plic), duchod ma pry jen 250 euro,a po zaplaceni najmu, nema na telefon,a jeji SIM karta je omezena. Nebot ja ji telefovovala z Finska, vzdy jsem v telefonu slysela " ucastnik neni dostupny", jeji SIM karta je pry omezena jen na hovory z CR, ale ja telefonuji z Finska. Visualne pry je pani v poradku, ale tezce nemocna a bez prostredku. Nabidla jsem telefon, ktery bych zaplatila sama, ale to pry nejde, neb jeji SIM karta je blokovana. Pani pracovala v Praze 30 let,a ted ma duchod jen 250 euro? Jak to je mozne, ze lide kteri vazne onemocni, napriklad v 50 letech a jiz nemohou pracovat, ziji pod hranici bidy? Policie mi jen sdelila, ze pani je ve velke finanacni nouzi,a uplne bez prostredku. Adresu mi nedali po telefonu, ani cislo uctu / mohla bych ji neco malo pomoci/,ale udaje jsou pry tajne. Jak je mozne ze clovek ktery ma odpracovano 30 let, ma jen 250 euro duchodu?? Co se to v CR stalo? Ja pracovala v Praze v letech 1992-94 a jiz v te dobe mela plat na euro okolo 900 euro za mesic+ provise a zila v Praze dobre!! Jka je mozne ze ma nekdo duchod jen 250 euro v roce 2012????? I moje nejnizsi vyplata ve Francii v roce 1990 na polovicni pracovni uvazek byla vice jak 500 euro!! A to ja byla student a pracovala jen 4 hodiny , 3 krat tydne,a bylo to pred 22 lety!!!!!!
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Cary » 07 led 2012, 10:55

Ano, je to velice smutné co se s Českou republikou stalo :-(( za tak krátkou dobu jako je 22 roků po sametové revoluci, kdy se změnila vláda. Píšu tak jak to vnímá obyčejný člověk. Tato země je zkorumpovaná! Zákony jsou špatné! Prý, že máme demokracii, ale k čemu je? Můžu cestovat po celém světě, ale nemám na to finance. Můžu si koupit spoustu potravin, které jsou jak se poslední dobou velice často začalo mluvit, v ČR oproti sousedním zemím předražené a ještě nekvalitní. Nejsem na žádné vedoucí pracovní pozici. Jsem obyčejný člověk s docela malým platem. Moc dobře vnímám jak se vše zdražuje, ale výplata je stále stejná! Ještě před 4-6 roky jsem neměla problém s penězi vyjít a ještě něco málo ušetřila. Dnes je to jak říká z ruky do huby. Co bude za další 4-6 roky? Mám 12letého syna. Je velice šikovný a chytrý. Budu mít na jeho studium? Budu mít na zdravotní péči? Co bude až budu tak stará, možná nemocná a žádný zaměstnavatel mě nebude chtít? A budu muset pracovat, protože si domýšlím, že za 30-40 roků bude důchod a důchodce neznámý pojem.
Že má tvá známá tak nízký důchod za 30 odpracovaných roků je hrozné, ale normální :-((.

Přemýšlím jak bych ti mohla pomoct se s tou paní spojit. Pokud by se vědělo telefonní číslo paní, mohla bych se s ní spojit a vyřídit jí vše od tebe. Taky by se jí mohla aktivovat dodatečná služba aby se jí mohl dovolat i někdo ze zahraničí. Myslím, že se dají navolit konkrétní země jako třeba Švédsko. Jestli máš nějaký konkrétní nápad, jak bych ti mohla pomoct, napiš třeba do soukromých zpráv nebo na email.
Cary
Školák
Školák

Příspěvekod pohroma » 07 led 2012, 20:49

Plně podporuji vše, co Cary napsala. To, co zajišťovala lidem ústava dnes již neplatí – bezplatná zdravotní péče? Platíme na ni nemalé odvody ze mzdy, ale oni nám od nového roku určují, co vše bude ve standardu a co v nadstandardu tak, aby se v tom nikdo z nás obyčejných lidí nevyznal. Platíme nemocenské pojištění, ale v době pracovní neschopnosti nedostaneme nejdřív vůbec nic, potom to schytá zaměstnavatel a teprve po 3 týdnech (kdy už je téměř každý znovu v práci) nemocenskou začne vyplácet SSZ. Jestliže firma propustí z důvodu nedostatku práce zaměstnance, kdo má dnes šanci, je-li mu více než 45 let nastoupit znovu do zaměstnání? Hodně projektů pořádanými úřady práce se nyní zaměřuje na osoby nad 50 let, protože jsou na současném trhu práce velmi obtížně umístitelní. Píšu z vlastní zkušenosti - těžiště mé práce totiž spočívá nejen v sekretářské činnosti směrem k vedení naší společnosti, ale také v práci s dlouhodobě nezaměstnanými (jsme vzdělávací agentura). A díky tomu co uvedla Cary a já pouze doplnila, u nás žije čímdál víc lidí na hranici či dokonce pod hranicí chudoby. Arpaix, ČR už opravdu není tím, co bývala a co znáš z doby svého pobytu.
pohroma
Školák
Školák

Příspěvekod Arpaix » 08 led 2012, 02:00

To je hrozne!! Ja kdyz prijela v roce 1992 do Prahy a neumela ani cesky, tak praci nasla, byla jsem mlada,a kdyz nemela penize na dalsi pobyt v CR a nechtela se jeste vratit do Francie,ale po CR cestovat, tak jsem hledala praci, a to napred u francouzskych cestovnich kancelari, kde praci v Praze nasla hned, pozdeji v pohrebnictvi. Ma vyplata byla jiz tehdy okolo 30 000 korun ceskych a najem platila 15 000 za 1+1 v Praze ale bylo to v centru, Strasnice a byt byt zarizen. Auto jsem v Praze nepotrebovala,a me placeni bylo jen telefon a internet,a mne zbylo po zaplaceni najmu a plateb okolo 12000 korun mesicne, na ruku. Chodila jsem do Parce, po praci do hospody, kde se ucila cesky, 3 krat tydne na jazykovou skolu v Parze na Narodni tride, kde se ucila cestina pro cizince. Co se to stalo ted? Jak muze mit nekdo duchod 250 euro za 30 odpracovanych let? Ja mela nejnizsi plat okolo 4000 franku, to je asi 600 euro, kdy pracovala jako student jen 3 dny v tydnu, 4 hodiny denne na polovicni uvazek v Carcassonne.A to ani v roce 1990 nebylo ve Francii na zivot,ale byly to penize na zabavu, disco, hospody,a obleceni, kosmetiku. Jak muze nekdo, kdo 30 let pracoval v pohostinstvi tezce a onemocnel v 50 letech, mit duchod jen 250 euro? Hranice bidy je v EU pocitana okolo 800 euro! Ja chci te pani penize poslat,a napsala na policii aby se s ni spojili a ona jim dala cislo uctu. Telefon v dnesni dobe musi clovek mit! Jak je mozne v CR ze nekdo po 30 letech prace, vazne nemocny, nema penize ani na zakladni potraviny a telefon? Co to je za system? Ja mam odpracovano 20 let,a duchod bych i ted mela mit okolo 1000euro,ale nedostanu, jeste musim 25 let pracovat ci studovat. Ja zrovna v teto dobe, po 20 letech praxe v pohrebnictvi uvazuji o studiu- ale to neni mozne, neb podpora ve studiu je zde 200 euro. Ale byla jsem na pracovnim urade kde mi sdelili, ze pokud clovek ma odpracovano minimalne 15 let, platil dane v zemich Evropy, tak by mel narok na "aikuisopintotuki", podporu ve studiu u dospelych,a pry pokud ma odpracovano 20 let,a chce studovat, tak by bylo mozno dostat podporu ve vysi 50% platu za poslednich 20 let. Ja se na to ptala, neb chci studovat historii a filologii,ale dospely clovek dostane tento extra podporu jako dospely student, jen kdyz studuje neco, co zamnestnava. Kdyzbych sla studovat napriklad medicinu a slibila ze po ukonceni studia ( s 20 letou praxi v pohrebnictvi), budou soudnim lekarem, tak mi daji v dobe studia 50% platu hned, neb toto je zadana profese!! Ale kdyz chci studovat historii a filologii, a ma profese je v pohrebnictvi- tak mi podporu 50% platu nedaji. Studovat bych musela pri praci,a pokud chci cast udelat ve Francii, tak musim i pracovat ve Francii. Uvidime. Lae jak je mozne ze v CR ma nekdo duchod 7800kc po 30 odpracovanych letech? To je asi 250 euro.
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Mazrim Taim » 08 led 2012, 06:48

Nevím jak je to možné, ale bohužel ještě je těch 7800 relativně slušný důchod :( a proč se tak stalo? Po revoluci jsme si sem pustili peníze, cizí peníze a tak jsme se stali jen loutkami lidí v zákulisí světa
Mazrim Taim
Středoškolský čaroděj
Středoškolský čaroděj

Příspěvekod pohroma » 08 led 2012, 09:39

V pohřebnictví by se pravděpodobně u nás práce našla i v této době, je to obor, do kterého se nikdo moc nehrne. Ale jinak to je katastrofa - nejhůř se sháněním zaměstnání jsou na tom mladí lidé - absolventi škol a maminky po mateřské. A pak samozřejmě všichni, kterým je více než 50 let, mnohdy celý život pracovali v jedné firmě a teď je nikdo nechce. Když s některými mluvím, jsou mnohdy zoufalí a bezmocní, někdy jsou apatičtí, už jim je všechno jedno. Ale často se setkávám i s lidmi, kterým vyhovuje styl životoa nezaměstnaného, takových lidí není málo. Spokojí se s almužnou ze sociálky a občas jdou někam na brigádu.
pohroma
Školák
Školák

Příspěvekod Sam Tektzby » 08 led 2012, 20:28

Ale nesmysl, bez peněz z okolí by jsme na tom byli bídně. Koukněte se na Temelín, všichni na něho nadávají (kór Rakousko) a stejně kupujou energii, kterou vyrobí. K tomu aby ekonomika fungovala, musí být práce a její odbyt, který zapříčiní micro/makro investice a tím i rozvoj dalších pracovních možností. Jasný ekonomický kolotoč, na kterém to stojí. Nejsou místa, není jak točit peníze a není jak zajistit další odbyt ani obohatit nabídku práce. Což je problém teď po krizi, všichni šetří na pracovní síle a místech, to je chyba bez pracující síly není jak roztočit peníze a tak je ekonomika zmrazena a odsouzena ke stagnaci. O nezaměstnancích neřeším nic, jelikož mi to nic nedá ani nepřidá :P
Na začátku bylo slovo, pak těch slov už bylo mnoho, ruka byla v rukávu a Sam s Razorkou pomálu, čekajíc co řekl jejich text by, stali se Razorkou a Samem Tektzby :D
|\/|1|_µ_|1 .-420.-3č|<µ 73|<728¥ |\|4\/ž|)¥
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod pohroma » 08 led 2012, 20:30

Začarovanej kruh, snad se z toho vyhrabeme?
pohroma
Školák
Školák

Příspěvekod Sam Tektzby » 08 led 2012, 20:36

Vyhrabeme, pokud se trh pracovních míst otevře, pokud budou všichni jen propouštět, tak to dopadne jako zmrazení ekonomiky a to není dobrý. Přestane totiž existovat měřítko životní úrovně a ekonomika bude absolutně nevýrazná. To znamená bohatí zmrazí svoje příjmy a za vidinou ušetření budou jen strádat. Střední třída sníží díky zvýšení cen náklady na své bytí a tím nepodpoří Bohatou třídu. O chudých se nezmiňuju, protože bez zdravé ekonomiky přestane fungovat sociálně podpůrný systém. Takže buď jak buď, jak se říká všichni tu šetří na nesprávných místech :P ale zpět k tématu :)
Na začátku bylo slovo, pak těch slov už bylo mnoho, ruka byla v rukávu a Sam s Razorkou pomálu, čekajíc co řekl jejich text by, stali se Razorkou a Samem Tektzby :D
|\/|1|_µ_|1 .-420.-3č|<µ 73|<728¥ |\|4\/ž|)¥
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Sam Tektzby
Moderátor
Moderátor

Příspěvekod Arpaix » 09 led 2012, 00:39

Dobre napsano, Same, jste realista.
Arpaix
V.I.P
V.I.P

Příspěvekod Cary » 09 led 2012, 19:35

:krec: To je taky jedna z největších blbostí v ČR. Máme Temelín nebo Dukovany. Prodáváme elektřinu do ciziny. A platíme za ni víc než ti z ciziny. Prostě tady je plno věcí postavených na hlavu :krec:
Cary
Školák
Školák

Další

Zpět na Sny